Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 август 2018
Мислења
427
Поени од реакции
531
Просечна комуњарчина на интернет simplified: Сменете го името за да влеземе во ЕУ и Нато, зашто во спротивно ќе продужиме со крадење пошто немаме усул и мора некој од Еу да не спречи.

Јас искрено вака им ги сфаќам мантриве. Епа бациња не се секирајте, ни Еу и Нато не се потребни да ве спречат у апашлукот. Доволна е тесна победа на Вмро и издигање на некоја трета партија ко Левица со бар 7-8 пратеници што ќе им дише у врат и на Вмро за да неможат пак да се серат без усул. Која ќе има потенцал дури и да ја земе власта у период од 6-10 години, ако продолжат Вмро и Сдсм да не го ебаваат народот 2%.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.434
Поени од реакции
4.356
U vodovod site sto ne iskocile da glasaat gi raspredeluvaat... od jaki funkcii gi trgaat na eptwn slabi kako sto se mehanicari bravari vodovodzii inkasatori I slicno...
Кој од меч живее од меч и ке умре. Како дошле на тие јаки функции? Со партиски книшки. Сега така и ке бидат шутнати, поради партиски книшки. Така ти е тоа, нека бидат срекни што не се набркани ами се само прераспоредени.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.784
Поени од реакции
17.011
аман со Нато...па НАТО е тука, што мора формално да бидеме во НАТО ?? Ете никој не кажа како Србија неодамна доби почеток на преговори со ЕУ ??????

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
So resenie I so soodvetno obrazovanie...ti go tvrdam ova od licni izvori... druga dupeska ato pravat... od eden na drug kraj na akopje te nosat primer zivees u radisani te prerasporeduvaat vo volkovo ili saraj...
За распределувањето знам, ама никако не може од правник да те стават бравар.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
12.812
Ќе да си грешка. Прво треба реформи па влез. Без реформи нема влегување во ЕУ. НАТО секако можат да не упикаат
Ќе ти дадат 10-15 год да ги направиш тие реформи, обврска на секоја влада ќе биде да ги спроведува тие реформи под будно око на ЕУ, сами без некој да не турка од зад грб нема шанси никакви реформи да направиме, 30 години постоење на земјава се доказ за тоа.
Смешни ми се оние "прво да се средиме внатре, па после надвор", кој е тој цар шо ќе не среди внатре без да биде контролиран од виша сила??????

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.643
Пржинска влада ќе има, само можно е да не трае 100 дена, туку до крај на Ноември, или почеток на Декември...значи 60 дена одприлика.

Данев и Рангелова не ги сметајте веќе за членови на ДПМНЕ (хинт: референдумот) :icon_lol:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.825
Поени од реакции
12.259
Ќе ти дадат 10-15 год да ги направиш тие реформи, обврска на секоја влада ќе биде да ги спроведува тие реформи под будно око на ЕУ, сами без некој да не турка од зад грб нема шанси никакви реформи да направиме, 30 години постоење на земјава се доказ за тоа.
Смешни ми се оние "прво да се средиме внатре, па после надвор", кој е тој цар шо ќе не среди внатре без да биде контролиран од виша сила??????
Едноставно е. Ако не ги направиш нема ЕУ. Ќе јадиш вето па продолжи со заебавање. Ако не сме кадарни сами тогаш нема ни потреба од ЕУ. Нека не остават да изгниеме

Член од
12 март 2009
Мислења
20.784
Поени од реакции
17.011
http://expres.mk/cvetanova-apsenjeto-na-bojadzhi-postariot-isto-kako-apsenjeto-na-chento/

https://kajgana.com/tatkoto-na-jani-bojadzhi-megju-13-te-lica-privedeni-za-preprodavanje-artefakti

колку гледам од сликите на вториот линк нема таму никакви артефакти, обични нумизматички монети... а и полудраги камења се продаваат низ продавници..
Од друга страна, сопругот на лиле од дом беше осуден за вистински артефакти па се прикажуваше тоа како политички притисок. и лиле ја напушти коалицијата.....

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Просечна комуњарчина на интернет simplified: Сменете го името за да влеземе во ЕУ и Нато, зашто во спротивно ќе продужиме со крадење пошто немаме усул и мора некој од Еу да не спречи.

Јас искрено вака им ги сфаќам мантриве. Епа бациња не се секирајте, ни Еу и Нато не се потребни да ве спречат у апашлукот. Доволна е тесна победа на Вмро и издигање на некоја трета партија ко Левица со бар 7-8 пратеници што ќе им дише у врат и на Вмро за да неможат пак да се серат без усул. Која ќе има потенцал дури и да ја земе власта у период од 6-10 години, ако продолжат Вмро и Сдсм да не го ебаваат народот 2%.
Мене не ми сметаше крадењето на Грујо не ми смета и на Зајо...не се замарам со криминал и корупција па нешто да ми смени. И да земал некое милионче биг дијл. Повеќе ми смета смена на име и не влагање во ЕУ и НАТО...Со оглед дека сум против смена на име неможе реално да се надевам на ЕУ иако би сакал да влеземе. Генерално сум повеќе задовлен од СДСМ како власт во аспект на бенефиции ама сакаат од друга страна да ме опнат со даноци што нормално не ми се допаѓа. Инаку имам впечаток дека помалку врски ти треба од СДСМ за да добиеш некој бенефит отколку во времето на ВМРО, ама од друга страна имам повеќе врски во ВМРО (додуше испаднаа шупаци ништо не ми наместија). Така да во пракса сум неутрален од лична корист. Но идеолошки ми се свиѓаат повеќе ВМРО...за нив гласам повеќе од филозовски аспект отколку од реален. Како и да е исто срање друго издање се.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Доволна е тесна победа на Вмро
Јас мислам дека е најдобро Гвујо и Миле да ги вратиме на власт. Сега ја научија лекцијата, нема повеќе да глумат Султан и потрчко на султанот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас мислам дека е најдобро Гвујо и Миле да ги вратиме на власт. Сега ја научија лекцијата, нема повеќе да глумат Султан и потрчко на султанот.
Миле ми текна ако легне барем месец дена в затвор ама сосе сите салтанати ќе ми биде најголем ќеф.

Член од
16 август 2018
Мислења
427
Поени од реакции
531
Не. Ќе си лежи. Ама и Муртин бег цимер да му биде за конечно да се врати довербата во правната држава.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
Мене не ми сметаше крадењето на Грујо не ми смета и на Зајо...не се замарам со криминал и корупција па нешто да ми смени. И да земал некое милионче биг дијл. Повеќе ми смета смена на име и не влагање во ЕУ и НАТО...Со оглед дека сум против смена на име неможе реално да се надевам на ЕУ иако би сакал да влеземе. Генерално сум повеќе задовлен од СДСМ како власт во аспект на бенефиции ама сакаат од друга страна да ме опнат со даноци што нормално не ми се допаѓа. Инаку имам впечаток дека помалку врски ти треба од СДСМ за да добиеш некој бенефит отколку во времето на ВМРО, ама од друга страна имам повеќе врски во ВМРО (додуше испаднаа шупаци ништо не ми наместија). Така да во пракса сум неутрален од лична корист. Но идеолошки ми се свиѓаат повеќе ВМРО...за нив гласам повеќе од филозовски аспект отколку од реален. Како и да е исто срање друго издање се.
Е од вакви луѓе не не бива. Се испосра на цел пост и си кажа дека на исто ментално ниво си со шќиптарите, ич не ти чуе за државата.Па уште на крај ДПМНЕ имале идеолоѓија. Нивната идеолоѓија беше со загради името т.е. намерно лош предлог да не помине никад а лажат дека се за ЕУ. Еу пријателе не ти е мењање на име.ЕУ ти е состојба на ум и прифаќање на вредности, што твојот кленски менталитет нема да го сфати до крајот на живеење. Обична издркотина која само си ги полни и празни цревата без ниту една мисла во главата, ете тоа е твојот калибар. Судии од тефтерче, Смилковско езеро,Куманово, Ослободување на хашки случаи (воени злосторници врз етничко македонско население),Алфи кој апсат растафаријанци за да им помине денот и да исполнат квота дека фатиле нешто а се единица за брза интервенција, Администрација Ботови све живо и сакато шо има раце да заокружи за грујо го пикаа, Убивање новинари, Уцена на бизнисмени, Кој ги ебе студентите (при крајот грујо скроз им го покажа средниот прст при почетокот на падот онака у фаца немиен) ,Најбогата партија у европа станаа и изградија палата за нив (опасен психијатриски случај е ова), Шќиптарски споменоци на учк низ цела македонија(од учката качен на арм тенк до орлите у чаир и гробиштата на учк). Го заеба цел град со СК 2014 што е најголем грабеж у основање на Мк. Здравството го фрлија на колена и исштанцаа иљадници дипломи на нестручен кадар што ќе не лечат откако сите квалитетни ќе избегаат. Го ставија ќосето зпред суд за да ти кажат онака експлицитно дека ако не си со нив го јадеш, ма каква правда таа избегана е одамна. И можам до сабајле да пишувам. Тоа е идеологија?? И зајко е куртон ама он беше камиказа избрана да најде договор да даде географска одредница името и да се заврши со оваа вукојебина и да се фати некој пат. У нато ќе влезевме у јануари а ќе почневме летоска почеток на преговори со еу (кој мисли без ниту едно отворено поглавје ке влеземе у еу нека си делка салама пред коперација.) И сеа шо направи народот му покажа среден прст на ЕУ и Нато, вика кој ви ги ебе вашите цивилизациски вредности и достигнувања ти ли че ме командаш кој те ебе. Епа така другари се вративме петсто чекори назад (that's why we don't have nice things ) Зајко ке си беше сменет на парламентарни заедно со фикусот ама народот убо ко шо си пиша го БОЛИ ЦЕФ.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.775
Поени од реакции
9.579
Ни тие ќе си ја научат лекцијата, а нивниве наследници пак ич.
Како е тргната и актуелнава ударна линија на тековнава власт ако се задржат толку колку што беа наведениве. Ќе ги пратат во заборав по криминал како што ми се чини.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom