Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Многу јак термин е тој евроинтеграции, не биди ко политичар.
Никој не ти вика да не влеземе во ЕУ, проблемот е што со приказната дека ако смениме име влегуваме во ЕУ му го перат мозокот на народот, вистината е дека нема да влеземе во ЕУ се додека не се средат институциите, корупцијата, здравството, обрзованието...ако ти ги средиш овие работи, не гледам зошто некој не би инвестирал.
На Косово не сакаат да инвестираат оти уште не отворена фирмата ќе ти дојдат по рекет, истото е и кај нас, Хрватите и пред да влезат во ЕУ беа далеку подобри од нас во поглед на образование, здравство, судство и тн.
Мислам дека до каде што имала Австро-Унгарија завладеано има спас без разлика дали е ЕУ или не е ЕУ, друг менталитет и друг народ, се ова што било под Отоманска империја е џабе каде и да го однесиш, замок да му изградиш вц ќе го направат.
А незнам и што е проблемот ако влезиме во НАТО сега а после неколку години во ЕУ, па и 10 нека се.

Реформите ќе почнат после влез во НАТО, толку.

Сега и сам гледаш дека секој може да направи политичка криза преку ден, значит дестабилизација на цела држава, и кој да ти инвестира, оди види што се дешава со мак берза од неделата навака.

Ќе се намали корупцијата, ќе се реформира, судството, полицијата, убк шмбк...

Нема да бидеме див запад, нема да биде сјајно преку ноќ тоа на сите треба да ни е јасно, но барем ќе се движиме во нагорна линија, поубо малце него ич.

Државата беше управувана како приватна фирма на една фамилија цели 11 години, одма заборавивте како се делеа стипендии кои сега ги осудувате а сите другари што ги имав на факс а беа ВМРО земаа 1к евра годишно како шала и тоа не беа редовни, како се делеа субвенции недела дена пред избори, исто и со социјалното кое сега е покачено на 12к од 3к и тоа беше критикувано, многу пари им се давале на социјалците, како беа казнувани новинари, како беа рекетирани приватни фирми...тогаш беше убо, сега нечинит.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Беса бара уставни измени за правата на Албанците ако се гласа договорот со Грција
https://www.youtube.com/watch?v=eWSIoJVDFR8

Со среќа нека ви е. Ајде сега согласете се на предизборна коалиција. Битно договорот да помине, и најмило ќе дадете.
Комуњара, продолжува да биде комуњара. Што следно од вас бе? Нека ви побара сега Аљи, претседател на држава. И тоа дајте го.
Којзнае колку сме колнети тука да се појавите, изроди.
Со ова права да имаа уште помали шанси за Преспански договорски уставни измени да проминат. Беса збира поени на „маката“ на Заев.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не може така, ако имаат соодветно образование. И нормално ако се со решение, не со договор на дело.
So resenie I so soodvetno obrazovanie...ti go tvrdam ova od licni izvori... druga dupeska ato pravat... od eden na drug kraj na akopje te nosat primer zivees u radisani te prerasporeduvaat vo volkovo ili saraj...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.451
Поени од реакции
30.965
Државата беше управувана како приватна фирма на една фамилија цели 11 години, одма заборавивте како се делеа стипендии кои сега ги осудувате а сите другари што ги имав на факс а беа ВМРО земаа 1к евра годишно како шала и тоа не беа редовни, како се делеа субвенции недела дена пред избори, исто и со социјалното кое сега е покачено на 12к од 3к и тоа беше критикувано, многу пари им се давале на социјалците, како беа казнувани новинари, како беа рекетирани приватни фирми...тогаш беше убо, сега нечинит.
Poradi ovie pricini lugeto glasaa protiv familijata.
Edinstveno sho se smeni e sho druga familija go prevzema biznisot.
Tebe izgleda ne ti smeta toa.

Vidi vlez u EU e super, arno ama EU nema da ima ni vreme, ni sili da se zamara so nas kolku sho mislite vie deka ke bide.
EU sakaat drzava veke sredena da zatecat, a ne rasturenakuka. Se izgorea ednas so Bugarija i so Romanija, nema pak.
Nema Merkel da stane premier na MK, pak ke bide nekoj od tuka.

Член од
19 јуни 2014
Мислења
180
Поени од реакции
158
А незнам и што е проблемот ако влезиме во НАТО сега а после неколку години во ЕУ, па и 10 нека се.

Сега и сам гледаш дека секој може да направи политичка криза преку ден, значит дестабилизација на цела држава, и кој да ти инвестира, оди види што се дешава со мак берза од неделата навака.

Нема да бидеме див запад, нема да биде сјајно преку ноќ тоа на сите треба да ни е јасно, но барем ќе се движиме во нагорна линија, поубо малце него ич.

Te molam samo pred da vlezes u Eu i NATO nauci deka se pisuva ne znam, a ne "neznam".

Член од
12 март 2009
Мислења
20.784
Поени од реакции
17.011
И јас мислам така нема ни СДСМ+Али Експрес& Села Компани да земаат над 81 ама ни ВМРО ќе земе над 61. Ама од друга стран останува најверојатно Зајко да цепа 2 или 4 години како Премиер но, очигледно калкулацијата со ЕУ и Ципрас не успеа.
сега и на двајцата НЕ им е толку ни битен Преспанскио договор да биде оваа година ...може боље догодина, па пак да ги кандидираат за Нобелова за мир :P..
а ако има Нобелова награда за лажење нашиот без конкуренција ја зема..:icon_mrgr:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515

Не знам зошто споредуваш како некој да го оправдува тоа што се случувало во време на ВМРО, тргни ги сините наочари и гледај малку објективно на работите.
НАТО може да ти даде безбедност во поглед на напад од околни држави кои не се во НАТО, ама дека ќе ти ја среди корупцијата може само да сонуваш. Тие ја измислија корупцијата, види го Пентагон минатата година, 800 милиони долари им фалеа во буџетот за кои немаат никакво покритие, а не пак кај нас да тргнат корупција.
Корупција може да спречи само народот, ако си го стави прстот и сфати дека се што гледа дека е криминал, а не пробува да го спречи е на негова штета и дека ставањето на личните интереси пред интересите на целото општество само ќе му се вратат еден ден како бумеранг по глава.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
So resenie I so soodvetno obrazovanie...ti go tvrdam ova od licni izvori... druga dupeska ato pravat... od eden na drug kraj na akopje te nosat primer zivees u radisani te prerasporeduvaat vo volkovo ili saraj...
Toп затоа на избори нека му ја мислат. Со притисок и со мускули покажување видовме претходните кај завршија. Овие мислат дека со тој ветерот во грб од запад богови се, само незнаат дека и Грујо имаше таков ветер па видовме кај заврши.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
сега и на двајцата НЕ им е толку ни битен Преспанскио договор да биде оваа година ...може боље догодина, па пак да ги кандидираат за Нобелова за мир :P..
а ако има Нобелова награда за лажење нашиот без конкуренција ја зема..:icon_mrgr:
Мене Барон фон Муртино не ми изгледа малку саглам ја да би бил на негово место не ми спомувал избори...си го кркаше на референдум може и полошо да помине на избори. Но, може жута минута имал или некоја глупа стратегија му спремиле советниците...како и да е треба да си ја олади главата од ЕУНАТО и да се фати за работа зошто кога ќе падне од власт брзо му се спрема ќорка.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.784
Поени од реакции
17.011
Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.784
Поени од реакции
17.011
а и Сеља го погоди ко со прст у ...
http://expres.mk/sela-ne-iskluchuva-vladina-koalicija-so-vmro-dpmne-molk-vo-dui-i-sdsm-video/
изгледа тие што го тепале у собрание биле ангажирани од други режисери??

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Не знам зошто споредуваш како некој да го оправдува тоа што се случувало во време на ВМРО, тргни ги сините наочари и гледај малку објективно на работите.
НАТО може да ти даде безбедност во поглед на напад од околни држави кои не се во НАТО, ама дека ќе ти ја среди корупцијата може само да сонуваш. Тие ја измислија корупцијата, види го Пентагон минатата година, 800 милиони долари им фалеа во буџетот за кои немаат никакво покритие, а не пак кај нас да тргнат корупција.
Корупција може да спречи само народот, ако си го стави прстот и сфати дека се што гледа дека е криминал, а не пробува да го спречи е на негова штета и дека ставањето на личните интереси пред интересите на целото општество само ќе му се вратат еден ден како бумеранг по глава.
Јас кажав дека сум за влез во НАТО и ЕУ, и мислам дека без нив нема ништо да се промени.

Реформи во судството, образованието, полицијата, војската, здравството нема да се случат додека сме надвор од тие организации, тоа е факт.

Зошто некој би спровел реформи и би губел мандат за следниот после нив да ги поништи, затоа додека сме надвор ќе крадат, манипулираат и ќе биде вака како што е кога никој не ги контролира.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.825
Поени од реакции
12.260
Јас кажав дека сум за влез во НАТО и ЕУ, и мислам дека без нив нема ништо да се промени.

Реформи во судството, образованието, полицијата, војската, здравството нема да се случат додека сме надвор од тие организации, тоа е факт.

Зошто некој би спровел реформи и би губел мандат за следниот после нив да ги поништи, затоа додека сме надвор ќе крадат, манипулираат и ќе биде вака како што е кога никој не ги контролира.

Ќе да си грешка. Прво треба реформи па влез. Без реформи нема влегување во ЕУ. НАТО секако можат да не упикаат

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom