UEFA Champions League 2018/19

Статус
Затворена за нови мислења.
Како си задоволен од Пако ?
Досега одличен е! Ми изгледа како вистионскиот напаѓач што се бараше, друг тип на играч ама многу агилен и интелигентен.

кај си бе ти, уште не си ебал ништо гледам се по старо...

Прво, разлика небо и земја во класи, со сите денеска што се сретнав беа зачудени како тоа не сме во париз, но ретко кој беше информиран дека Звезда има две утакмици забрана за гостински навијачи, а друго со сите што праев муабает констатиравме дека ке сме пресреќни со 2 гола во нашата мрежа, но се деси тоа што се деси разлики во класи, 26 години не играње ЛШ си го прави своето но како што кажа Милојевиќ оваа е една од лекциите кои што треба да се научат, а планот на клубот е континуитет во европски натпреварувања и за 5-10 години да биднемее на некое ниво као Шахтјор.

Е сега малку за македонските европски навијачи како погоре цитираниот дежурен куртон ставро.
Прво, ние навијачите на Звезда знаеме што е љубов и страст према фудбалски клуб и не само према фудбалски, воопшто како клуб (кошарка, фудбал, ватереполо, рукомет...), ние 20 години гледаме и пратиме селска лига со јавор ивањици, радник сурдулици и остали ниже разредни клубови, и тоа не ни беше тешко, на нас ни е задоволство да го гледаме нашиот клуб против кој и да е, ние не одиме само на европски утакмици, ние одиме каде игра Звезда без разлика на противникот, и истото планираме да го правиме во иднина.
Но, ме зачудува македонската малограѓанштина и сељачинизам, рецимо можам да ги сфатам гробиштава што им ее мило за овој пораз тоа е вековно ривалство и никој гробар не навивал за Звезда вечерва, но неможам да ги сватам така наречени „навијачи“ на Манчестеровци, Арсеналовци, Барселонци, Рееаловци и шта аја знам кои уште не, па истите ( да не грешам душа 99% а меѓу кои и куртонот ставро верујем) немаат изгледано минута од неговиот Манчестер, гледам во фан клубот нивни истите се откажуваат и несакаат да го пратат бидејќи слабо играл оваа година, е замисли тој Манчестер да дојде на ниво да игра со екситери, донкастери, шефилди истите ставрогринци ке забораваат и како се вика нивниот тим, а не па да одгледаат еден меч на нивниот клуб, е сега Манчестер Јунајтед е клуб со огромна традиција и навијачи кои што вистинсите ке го пратат секаде и во секоее време (пример Глазгов Ренџерс), а овие куртони балкански, индонезиски и незнам кои уште не граѓани од втор ред, ке ги рачунаат само како промил за побољшање на маркетиншки индекс и ништо повеќе, за да истите при прв дебакл на Српски-Балкански клуб да се ситат на тие навијачи кои што тој клуб им е начин на живот, а нивниот Манчестер е начин на забава и разбибрига, и да лечат фрустрации и искомплексираност на форум а во живо на истите тие навијачи не би им нагазиле на сенка, со еден збор мизерија од луѓе.

Чекај да ти објаснам некои работи. Прво, јас не се ситам на поразот на Звезда, всушност ме боли онаа работа за Звезда. Мене ми е интересно да се потсмевам на твојата глупост. Значи Звезда после 100 години влезе во ЛШ и освои случаен бод против Наполи. Нешто на домашен терен, нешто на селска еуфорија што е типична за српскиит менталитет, нешто на потценување од страна на противникот, искамчија едно нерешено. И потоа ти доаѓаш овде на ни кажеш дека Звезда освоила бод колку куќа. За бодот да биде колку куќа, треба да има резултатска вредност, а не еуфорично симболична. Дали при здрава свест мислиш дека бодот на Звезда против Наполи во онаа група во која Звезда е букаке материјал има било каква резултатска вредност?

Ако мислиш, тогаш си несаглам, ако не мислиш заслужуваш потсмев со бодот колку куќа.

Чекај да ти објаснам некои работи. Прво, јас не се ситам на поразот на Звезда, всушност ме боли онаа работа за Звезда. Мене ми е интересно да се потсмевам на твојата глупост. Значи Звезда после 100 години влезе во ЛШ и освои случаен бод против Наполи. Нешто на домашен терен, нешто на селска еуфорија што е типична за српскиит менталитет, нешто на потценување од страна на противникот, искамчија едно нерешено. И потоа ти доаѓаш овде на ни кажеш дека Звезда освоила бод колку куќа. За бодот да биде колку куќа, треба да има резултатска вредност, а не еуфорично симболична. Дали при здрава свест мислиш дека бодот на Звезда против Наполи во онаа група во која Звезда е букаке материјал има било каква резултатска вредност?

Ако мислиш, тогаш си несаглам, ако не мислиш заслужуваш потсмев со бодот колку куќа.
Чекај чичо србо да ти објасни на тебе нешто, прво за да објаснуваш за како што е термин бод ко куќа треба прво да имаш некое познавање за ситуацијата, али пошто си дежурен куртон и немаш капацитет да ја спознаеш,ситуацијата еве пак ке пробам да ти доловам.
Звезда пред две сезони губеше титула од вождовац со игра од која фаќавме катаракта на очи, но по доаѓање на Милојевиќ истиот од селска екипа направи тим кој не само што влезе во Лига европа туку ги и помина група со противници како арсенал , бате и келн и во равноправна битка испадна од ЦСКа, а за само пред 5-6 месеци од тој натпревар едвај жива глава извадија со флоријана, за да потоа освијат титула и влезат во ЛШ, самиот влез во Лш за две години од селска екипа до екипа во ЛШ е голема работа како куќа, и секој освоен бод значи бод ко куќа, бидејќи нема екипа од прво коло квалификации која има дојдено до ЛШ и сега се натпреварува со класа појаки противници у прво коло зема бод.
Друга работа , затој сељачкиот менталитет што земале бод што го,велиш е менталитет на играчи кои играат со огромно срце за Звезда бидејќи во тимот има 7-8 играчи кои потекнуваат од звездина школа и истите прво го имаат посетувано северот на звезда па потоа станале,фудбалери, тие истите крв ке проплукаат за успехот на клубот, а кои играчи до вчера беа сматрани за интертото квалитет, а сега играат за звезда и даваат 200 посто од своите могуќности, тоа ретко да го има некој друг клуб во ЛШ, а често е 90 посто да се чисти платеници професионалци, и ако сега неможеш,да,го сфатиш значењето на тој еден бод на една екипа,со играчи кои до пред две години беа рачунати за селски играчи, тогаш ти си братко интелектуално попречен.
Третто атмосферата во Београд сигурно си ја видел, за истата се,зборува по цел фудбалски свет и тоа се само пофални зборови од играчи, коментатори па до фудбалски радници, а таа емоција која се пренесува од трибина на играчите на теренот ретко се гледа на друга утакмица во ЛШ.
Така да и те како тој бод е бод ко куќа,па макар немал резултатска вредност воопшто, туку со тој бод звезда расне и се враќа,на стари патеки, а при тоа донесува неизмерна радост на нивните навијачи за кои зборува цела планета.

Изгуби Звезда, нормално ќе те дупат, па уште нервозен.:pos:

Јас не знам што се замарате воопшто со Звезда..со онаков квалитет кој располагаат и онакви противници нормално е да изгубат и тоа со повеќе голој во нивната мрежа...очекувањата беа да ги загубат сите 6 натпревари и со тоа што извадија едно нерешено е огромно изненадување.

Како клуб имаат 10-15 пати помал буџет од противниците во нивната група и логично е дека секој освоен бод за нив е богатство од финансиски аспект.

Така да и те како тој бод е бод ко куќа,па макар немал резултатска вредност воопшто, туку со тој бод звезда расне и се враќа,на стари патеки, а при тоа донесува неизмерна радост на нивните навијачи за кои зборува цела планета.

И пошироко, за Звезда и нејзините навивачи се зборува до Алфа Проксима. Некој велат дека гласот стигнал и до ивиците на нашата Галаксија.

И пошироко, за Звезда и нејзините навивачи се зборува до Алфа Проксима. Некој велат дека гласот стигнал и до ивиците на нашата Галаксија.

Да сибиш веко:pos:

Па огромен успех за таков клуб е да извадиш бод против вицешампионот на Италија.

Dajte im ja titulata na Zvezda chim tolkav uspeh ostvarile

Не се зборува за Челзи, друг е муабетот, не се мешај.
Не знам како си поврза со Челзи, за Јунајтед важи сезонава дека ќе биде огромен успех секој бод кој ќе успеат да го извадат против топ клубовите.

Изгуби Звезда, нормално ќе те дупат, па уште нервозен.:pos:
Да ме дупи куртон ставро, дај не ме зезај, па и уште нервозен сум бил :)
Хумор ти е тумор, очобол...

Normalno ke se radue zvezda ulegnala u ls i u tuj grupu zima bod. Zvezda ne e nivo na reala pa svaku godinu da igra ls. A ti kurton za brzo vreme ke se radues kd tvoj tim ke gi pobedue vigan bolton i vilu.

Normalno ke se radue zvezda ulegnala u ls i u tuj grupu zima bod. Zvezda ne e nivo na reala pa svaku godinu da igra ls. A ti kurton za brzo vreme ke se radues kd tvoj tim ke gi pobedue vigan bolton i vilu.

Со куртон ќе му се обраќаш на татко ти. Секако тој еднаш се заеба што не искористи куртон кога најмногу требаше.

Вистина, голот беше од офсајд и веројатно Гомнановиќ требаше црвен да јаде, ама општо гледано многу подобар беше Интер и заслужено победи.
:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom