Македонска берза

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Имам идеја, да направам малку поинтересно да ни е тука на форумов. Секој ден ќе објавувам по една - две информации за една компанија која мислам дека е интересна како инвестициска можност, но поради некои причини не е во главното поле на интерес кај инвеститорите. Уште од сега ќе кажам дека на крај нема да напишам за која компанија се работи, но некој што има доволно читано, и има искуство како инвеститор можеби ќе ги поврзи информациите и ќе ја препознае.

Првата информација е: Компанијата во првото полугодие од 2018 година оствари раст на добивката од над 60% во однос на идентичниот период лани.
2. Сеуште пазарната цена е под номиналната цена под која се издадени акциите, иако во меѓувреме компанијата растеше дома (ќерки фирми со 100% учество) и отвори и неколку претставништва во странство.
3. Компанијата секоја година ги вработува ТОП5 - ТОП10 (просек 10.0) студентите од соодветниот факултет.

Член од
15 мај 2018
Мислења
29
Поени од реакции
48
3. Компанијата секоја година ги вработува ТОП5 - ТОП10 (просек 10.0) студентите од соодветниот факултет.
Pozdrav za incijativata...

A sega edno retoricko prasanje, ti gi kupi onie 1000 i nesto akcii od Ading pa sega resi da go promoviras preku kvizoteka? Svaka cast za inovativnosta :))

Член од
2 март 2016
Мислења
39
Поени од реакции
9
??????????????????????????????????????......dividendata e legnata od pred 2 meseci??????????
Kaj mene legna pred cetiri dena. A inaku kazaa deka kje se isplakja dividenda na 28 Septemvri, a pravo na trguvanje bese do pred dva meseci.
Me intersira dali nekoj ide nakaj Ohrid dali se zgolemeni aktivnostite okolu gradenje na patot Ohrid-Kicevo?

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
Kaj mene legna pred cetiri dena. A inaku kazaa deka kje se isplakja dividenda na 28 Septemvri, a pravo na trguvanje bese do pred dva meseci.
Me intersira dali nekoj ide nakaj Ohrid dali se zgolemeni aktivnostite okolu gradenje na patot Ohrid-Kicevo?
За тој пат не знам, ама пред неколку дена поминував и видов дека работат Гранит на автопатот Неготино - Демир Капија, конкретно во околината на Демир Капија

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Имам идеја, да направам малку поинтересно да ни е тука на форумов. Секој ден ќе објавувам по една - две информации за една компанија која мислам дека е интересна како инвестициска можност, но поради некои причини не е во главното поле на интерес кај инвеститорите. Уште од сега ќе кажам дека на крај нема да напишам за која компанија се работи, но некој што има доволно читано, и има искуство како инвеститор можеби ќе ги поврзи информациите и ќе ја препознае.

Првата информација е: Компанијата во првото полугодие од 2018 година оствари раст на добивката од над 60% во однос на идентичниот период лани.
2. Сеуште пазарната цена е под номиналната цена под која се издадени акциите, иако во меѓувреме компанијата растеше дома (ќерки фирми со 100% учество) и отвори и неколку претставништва во странство.
4. Компанијата има откупено 14,35% од сопствените акции.
Дел од нив на нејзино име, дел од нив на ќерка фирма која е 100% во сопственост на мајката фирма.

5. Компанијата има политика на делење на редовна дивиденда во фиксен износ.

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
23 проценти е реализацијата на капиталните инвестиции за 8 месеци

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
23 проценти е реализацијата на капиталните инвестиции за 8 месеци
Немајте гајле . . . Иде зима сега ќе засукаат ракави . . .
Следи квантен скок :D:D:D . . .

https://off.net.mk/net-roulette/lokalno/nashiot-stiven-hoking-i-negoviot-kvanten-skok

И после Цацко бил крив што БДП е НУЛА,1
А види во линкот како Цацко мирно седи и слуша :D . .

p.s.
@Zedd пре стани да плукаш по владата . . . че ги биде . . . Способни се они ама не се гледа :D:D . . .

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
А само пред 3 месеци викаа дека ќе стасат до 60% на крајот на годината, како ли ќе го направат тоа кој ти ги знае:toe:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
:shok2:
Сум ја пропуштил оваа изјава :facepalm:
и после се чудат зошто народот бојкотирал, со вакви политичати и милион и некоја нема да влеземе во ЕУ, а на Гранит по му се исплаќа ништо да не гради оти така прави ненормални добивки.

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Овој е најголем кловн во влада . . .
Секогаш кога го видам или чујам добивам напад од смеење . . . .
Гарант по родендени ги забавува гостите.
И не само тој . . . . и останатите не убедуваат дека 90+% ќе реализираат . . . .
Јас уште од март месец пишувам дека се неспособни и ќе доживеат дебакл како со капиталните инвестиции така и со бдп . . . .
место да се фатат со работа они сега шетаат од село во село, од чешма на чешма и расправаат за ЕУ . . . после Бошко ќе е крив зошто сме НУЛА,1 . . .
Комарци не изедоа, а сега тунел под кале ќе сме правеле . . . . Демек еден направивме „Партизанска- Железничка“, па сега втор . . .
Абе мотика треба не дебата.

Kajgana Shop

На врв Bottom