Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Неам баш многу време да шетам низ продавници да разгледувам цени на акумулатори.
Некој да не знае какви марки и колку кошта 75Ah акумулатор ?

Неам баш многу време да шетам низ продавници да разгледувам цени на акумулатори.
4,500 ден. Exide...3,000-500 Iskra... Јас имам 100ah и ме кошта 6,800... Некаде евро ипол по ампер...

Ако точиш гориво во макпетрол кај нив има MonBat акумулатори тие се застапници и со 2 години гаранција и ги има обичните и магнезиумски и ќе видиш цените

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

А според вас, што е подобро обичен или магнезиумски акумулатор?

Па зависи што кола имаш магнезиумските малку подолго траат и малку поскапи а има и такви оригинални фабричките магнезиумски со покажувач што чини над 9000 денари и ќе тера над 10 години горе/доле

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

За Елф масло кој е официјален увозник во Скопје?
Треба да купам 10w-40, досега исклучиво користев ЕЛФ, прво 5w-40 но како поминуваат годините се префрлив на 10w-40, или подобра варијанта од елфот за рено 75kw дци мотор.
Исто ќе ми треба и акумулатор за истото возило, гледам дека во утринските часови овој знае да зеза, сте сретнале некаде ниски цени на акумулатори низ Скопјево? Не ми треба да е некоја јака марка, со варта се зезнав здраво последниот пат и сега ќе земам било каков што има 2 години гаранција и е најефтин.

За Елф масло кој е официјален увозник во Скопје?
Треба да купам 10w-40, досега исклучиво користев ЕЛФ, прво 5w-40 но како поминуваат годините се префрлив на 10w-40, или подобра варијанта од елфот за рено 75kw дци мотор.
Исто ќе ми треба и акумулатор за истото возило, гледам дека во утринските часови овој знае да зеза, сте сретнале некаде ниски цени на акумулатори низ Скопјево? Не ми треба да е некоја јака марка, со варта се зезнав здраво последниот пат и сега ќе земам било каков што има 2 години гаранција и е најефтин.
FB_IMG_1537689687790.jpg

Некој да не користел некоја онлине страна како autodna.com, vin-info.com каде што плаќаш и ти даваат како извештај за возилото?

Некој да не користел некоја онлине страна како autodna.com, vin-info.com каде што плаќаш и ти даваат како извештај за возилото?
Да. Ти дава инфо за автомобилот. (со VIN број)
А тоа за плаќањето незнам, аколку е вистина, пребарува и дали е украдено возилото...

Да. Ти дава инфо за автомобилот. (со VIN број)
А тоа за плаќањето незнам, аколку е вистина, пребарува и дали е украдено возилото...
За да ти даде извештај треба да се плати од 5-10евра. Имаш пробано или знаеш некој Free Vin Check?

Coolant circuit level too low, вика кога ја палам колата 1 секунда и го снемува...

Coolant circuit level too low, вика кога ја палам колата 1 секунда и го снемува...
Ако не ти фали антифриз, тогаш му треба време на сензорот да исчита, ако е опел може да се зезне па цело време да ти покажува така на бордот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom