Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Полека почнува сезоната на Оскарите. 25 држави до сега имаат предложено свои кандидати за Оскар за филм од неанглиско говорно подрачје. Нас за сега нѐ нема, зафатени сме со карање дали некој филм изругал некого IRL. Мислам дека годинава имаме 3 eligible филма, Исцелител (премиерата ја имаше по 01.10.2017, чинам), Година на мајмунот и тој нискобуџетниот, Копање. Сведок, на Митко Панов имаше само 1-2 затворени проекции, со што уште официјално немал домашна премиера, а истото е и со овој табу-филмот нов на Бојаџи. И мислам дека нема потреба што да размислуваат, нека му дадат на Исцелител да биде наш кандидат, и да не се праиме улави.

Другите 25, еве ги: https://letterboxd.com/zlatikevichius/list/submissions-to-the-91st-academy-awards-for/

https://www.hollywoodreporter.com/r...aiming-best-picture-not-popular-oscar-1138861

која будала овој блек пантер:pos:

What we did was very difficult. We created a world, we created a culture ... we had to create a religion, a spirituality, a politics; we had to create an accent; we had to pull from different cultures to create clothing styles and hair styles. It's very much like a period piece. ... So, as far as that's concerned, I dare any movie to try to compare to the [level of] difficulty of this one. And the fact that so many people liked it — if you just say it's [merely] popular, that's elitist."

Баш за тоа се воведи popular oscar тоа или како и да се вика срањето, да не плачат за филмовите како Black Panther, новиот Ocean's и слични такви.

Иначе Ocean's e резултат на ретардираните политики во холивуд во последно време, а филмот е ненормален просек и без Сандра Булок и Бланшет ќе го немаше ни тоа трошка ентертејнинг факторот во филмот.

:(

РИП Бурте Рејнолдсе, еден од најмажествените мажи што било кога мажествувале

latest

Рејнолдс требало и да глуми во новиот на Тарантино, ама уште не почнал со снимање на неговите сцени.

Штета, ќе беше предобро да го гледаме во филм на Тарантино.

Баш ме интересира кој ќе го замени.

I Origins (2014)

Филмов ми ги испомеша мислите скроз на скроз.
Препорачувам, гледајте.

Иан, научник, микробиолог се занимава со еволуцијата на очите и слика шареница патем не верува во Господ. Наспроти него Софи која ја сретнува и се заљубуваат, личност што верува во богови, реинкарнација и сл. Се случува несреќа и дејството се префрла 7г. подоцна каде што тој е познат , признат научник и е женет со неговата соработничка Карен.
Нивниот син Тобиас има ист патерн на очите како и друга личност што е статистички невозможно...

А реално, зарем да очекуваме повеќе од режисер кој изгледа вака?
http://www.imdb.com/media/rm2603208960/nm2648685?ref_=nm_phs_md_1

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:seuste e smesno ej koa se zborese filmov u 14 vojna na zvezdite:pos::pos::pos::pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Малце глупо прашање...ама дали на Браќа Манаки фестивалов има шанса обични луѓе да се запознаат со ѕвездиве што ќе доаѓаат?

т.е. нели, една слика/автограм бар да се направи, не барам да седнам на кафе да праам муабет што мислат за референдумов...

Инаку....

За тие што не знаат оваа година на Браќа Манаки ќе дојдe oваа рибетина
MV5BMTg2MTM4MTEzNV5BMl5BanBnXkFtZTYwNDExMzQ2._V1_UY317_CR0,0,214,317_AL_.jpg

И секако, јас сакам да отидам за:

MV5BMjA2ODk5MDE4Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwMTkzMjgxNA@@._V1_UY317_CR12,0,214,317_AL_.jpg

:toe:

Roma на Алфонсо Куарон го собра овогодинешниот Златен лав во Венеција, додека The Favourite на Јоргос Лантимос ја освои Grand Jury Prize. Ова е прв филм продуциран од Нетфликс кој зел награда на голем фестивал. Се сеќавате дека истиот филм, и плус уште неколку други претходно беа "избркани" од Кан, токму поради Нетфликс. Сребрен лав за најдобра режија зеде Жак Одијар за The Sisters Brothers. Оливија Колман и Виљем Дефо ги зедоа актерските награди, а Коенови наградата за сценарио (исто и нивниот филм е на Нетфликс). Филмот The Nightingale на Џенифер Кент ја зеде специјалната награда на жирито.

https://www.imdb.com/title/tt0310443/videoplayer/vi1939996953?ref_=tt_ov_vi
https://www.imdb.com/title/tt0233044/?ref_=

Дали серијава ја даваа порано на нашиве ТВ канали, или ја мешам со нешто што изгледа слично на ова? (на пример ми има таков Синбад вајб)

Ја даваа на А1, и не станува збор за серија, туку филм поделен на три дела

Идрис Елба има фаца и став за Бонд и би бил ок избор ама Џордан е далеку од Супермен. А Кавил бил во потесен избор за Бонд и пред Крег да биди но бил премногу млад, можи сега се откажа од Супермен за да ја преземи Бонд франшизата.

Супер е Идрис Елба, страшен актер е. Ама ликот на Бонд е креиран како белец. Исто и Супермен. Не гледам потреба заради некаква коректност сега ликовите да се прикажат како Црнци. Замисли сега Шафт или Блек Пантер да ги глуми белец.

Ако сакаат поголема коректност нека снимаат повеќе проекти за црни ликови, не вака.

Јак рисрџенс у задње време, добија филмовите (и серии) од осумдести со оноа субурбан мидл клес ЈуЕс тематика и примеси на хорор.
(Самер оф 84, Реди Плејер Уан, Стрејнџер Тингс...)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom