Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.685
Поени од реакции
7.364
Неговата со друг, лошо пишав.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
И да му кажеш и да не му кажеш па ти ќе бидеш крив. Од една страна ќе мисли дека сакаш да му наштетиш, а ако не му кажеш и дознае дека варала па ќе бидеш крив, зошто не си кажал.
Се зависи од личноста како ќе го сфати тоа, никако не си.

Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
И да му кажеш и да не му кажеш па ти ќе бидеш крив. Од една страна ќе мисли дека сакаш да му наштетиш, а ако не му кажеш и дознае дека варала па ќе бидеш крив, зошто не си кажал.
Се зависи од личноста како ќе го сфати тоа, никако не си.
Единствено доколку има докази да каже, во спротивно ќе биде љубоморниот пријател што му се меша во врската.
Искрено, и јас сакам да знам доколку мојот партнер е фатен на дело ама со докази, а не рекла казала.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Е малце чуствителен.

Ќе си ќутам, освен ако не ме праша нешто.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.685
Поени од реакции
7.364
Единствено доколку има докази да каже, во спротивно ќе биде љубоморниот пријател што му се меша во врската.
Искрено, и јас сакам да знам доколку мојот партнер е фатен на дело ама со докази, а не рекла казала.
Цси Мајами не ти е ова со доказиве:),, само ако му најдеш у мобилен разговори, пораки и итн. Или да го видиш со свои очи дека е со друга.
Е малце чуствителен.

Ќе си ќутам, освен ако не ме праша нешто.

Многу е глупа ситуацијата, незнам и колку ти е близок, од детство другар. А од друга страна па кога ќе согледаш глупаво е да гледаш како го прави мајмун, тоа никој не го заслужува според мене.

Makaron

Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Цси Мајами не ти е ова со доказиве:),, само ако му најдеш у мобилен разговори, пораки и итн. Или да го видиш со свои очи дека е со друга.

Многу е глупа ситуацијата, незнам и колку ти е близок, од детство другар. А од друга страна па кога ќе согледаш глупаво е да гледаш како го прави мајмун, тоа никој не го заслужува според мене.
Шознам, стварно ме стави во незгодна ситуација.

Се знаеме 10тина години, но таа не ме виде дека ја видов, несакам да му речит лажит не го слушај пошо нејзе ќе ја вервит.

Ако ја начекам пак ќе и одам да се поздравам, па ќе ја прашам нејзе кај и е дечко и.:D

Член од
16 април 2014
Мислења
7.395
Поени од реакции
11.874
@Makaron
Сум бил два пати во таква ситуација.

1.Едниот другар одеше со девојката 5-6 години и ја начекав 5-0 жива фатена.Му кажав и и се скара.Таа не ми зборува,овај уште повеќе ме почитува :D

2.На друг близок другар му кажав дека го изневерила 30+ пати со 6-7 различни особи,ќе ја жени за некој месец,јас крив испаднав.Онака ми вели фала што ми кажа,поминува 3-4 месеци и врскава му се зацврстува.За возврат јадеше гомна кај мојата тогашна девојка,демек без да знам јас.Со др зборову душман му испаднав,а ептен мн го почитував.

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215

Се знаеме 10тина години, но таа не ме виде дека ја видов, несакам да му речит лажит не го слушај пошо нејзе ќе ја вервит.

Ако ја начекам пак ќе и одам да се поздравам, па ќе ја прашам нејзе кај и е дечко и.:D

ТЕК тогаш биди сигурен дека ќе те намести кај другар ти и ќе се скарате, а најлесно е со тоа што ќе му каже дека и се пушташ и си ја гибал ;)

Прашањето е, ако некоја тебе те прави магаре дали сакаш другар ти кој те знае десет години да ти каже или да те остави да ти растат роговите?

Кажи му, ако е маж ќе си гризни јазик, ќе ја провери и сигурно лесно ќе ја провали. Штом ТИ си ја начекал некаде, тогаш и тој ќе ја начека кога ќе има ваква информација од тебе. Ако е пицајзла и плачипиче ќе оди да се расправа со неа и на крај двајцата ќе те најдат виновен тебе. Зависи колку му цепи лејката на другар ти.
А и ти ќе си дознаеш што другар ти е, од друга страна ;)

@Utopia123 дали твојот дечко покрај тоа што е прекрасен има барем малку самопочит?
Сигурно немаш 13 години, туку ги имаш повеќе, па според тоа не треба да зависиш од твоите родители и особено од комплексот „што ќе речат комшиите“.
Да сум јас на место од дечко ти или пак ако е некој постабилен малце во карактер или ќе ти остави простор да си ја средиш ситуацијата со твоите ПОД ИТНО или ќе ти кажи поздрав и со здравје.
Толку е едноставно.

Возрасни личности да кријат врска оти шо ќе речеле комшиите.
Искрено, комшиите може да се ебат во газ. (пример)
Живејте го животот луѓе, еден е, нема репризи... А тоа комшиите, родителите и сФе остало... може да им речете само едно „фала“ и да си терате како ви е ќеиф.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Ако ја начекате девојката на другар ви ќе му кажите ?

I zaso da mu kazes be? Jas NE. Toa edna devojka ili decko ako si "sharaat" nastrana toa si e nivna licna , pesronalna i intimna stvar. Ako na drugio mu smeta, toa e negov problem so ljubomorata. Ako ne ti se svigja nekoj takov kakov sho e , prijatno. Ne treba da ocekuvas nekoj drug da se promene u sklad so tvoite zelbi.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Замисли си ја обратно ситуацијата. Кога ти би бил на негово место, а тој на твое, дали ти би сакал тој да ти каже? Ако да, и ти него кажи му.

Јас би му кажал сигурно, инаку на некој чуден начин би се чуствувал како да е некое мое предавство, и како јас нешто да го лажам.

Makaron

Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Да ама некој па ќе дојди и ќе ти речит ради тебе имам проблем за решавање.

Ама како што пишаа погоре, барем ќе се покажит шо другар е ако не.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Abe ako ste dobri drugar i se druzite ko so treba 10 god u sekoj slucaj treba da mu kazes, ne e u red nekoj da si igra kurtashak so nego a ti da znaes i da prekjutis.

Ako ti e drugar ke te razbere deka mu kazuvas so najdobra namera i toa e toa.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да ама некој па ќе дојди и ќе ти речит ради тебе имам проблем за решавање.
Aко некој смета дека е подобро да не знае дека девојка му оди со други мажи, тогаш не знам и зошто ти е таков пријател. Мислам, негова работа, само што јас не би се дружел со таков.

Kajgana Shop

На врв Bottom