Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде ајдеее :D

Читам по странициве го фалат Ракитиќ дека имал не знам колку точни додавања против отепаниот Алавес. Додека беше во игра ништо не креира ништо, ако не се врати Меси не може топка да изнесе. Не сфаќаат луѓево дека баш заради него веројатно сме без една-две ЛШ титули, најслаба карика е во тимот и тоа се гледа кога ќе дојдат тешките утакмици. Негова позиција со негови карактеристики е заден везен, мада и за тука е спор. Не може повеќе тој да е во прва постава во Барса, никако. Артур и Видал треба да му го преземат местото веднаш.

Каква легенда е Рој Хадсон [emoji122][emoji122]
afb348323dd55a52c6155f25f249b1c4.jpg

En salidas el Barça espera más de una en estos 12 días que quedan En entradas, lo que ya contamos. El club quiere 1 pieza más para rematar la plantilla. Tendremos movimiento seguro en estos últimos días

Ова е од оригиналниот твит, некако преводот погоре не е баш точен. Ај од тие што знаете шпански преведете го точно, ако можете :D

Ајде ајдеее :D

Читам по странициве го фалат Ракитиќ дека имал не знам колку точни додавања против отепаниот Алавес. Додека беше во игра ништо не креира ништо, ако не се врати Меси не може топка да изнесе. Не сфаќаат луѓево дека баш заради него веројатно сме без една-две ЛШ титули, најслаба карика е во тимот и тоа се гледа кога ќе дојдат тешките утакмици. Негова позиција со негови карактеристики е заден везен, мада и за тука е спор. Не може повеќе тој да е во прва постава во Барса, никако. Артур и Видал треба да му го преземат местото веднаш.

Не беше до толку пресуден Ракитиќ, повеќе беше Иниеста кој минатата сезона реално ја изигра многу под неговото ниво, а Кутињо не играше во ЛШ. Бускец веќе неколку години се повеќе променливо игра.

Не беше до толку пресуден Ракитиќ, повеќе беше Иниеста кој минатата сезона реално ја изигра многу под неговото ниво, а Кутињо не играше во ЛШ. Бускец веќе неколку години се повеќе променливо игра.
И Иниеста, ама и Ракитиќ дефинитивно. За Бускетс се согласувам дека игра променливо,. Пишав јас пред да почне трансфер рокот дека и јак заден везен кој ќе се менува со Бускетс е потребен, само нека заврши и ќе се цитарам што е исполнето што не :D

Освен Хрватите сите други мислат дека Ракитич не треба да е прва постава во Барса. На негово место би го стаил С.Роберто или Артур.
Бускетс/Ракитич/Артуро Видал треба да се ротираат. Секогаш еден од Ракитич/Видал да влегува кога ќе треба да се зачувува резултат ;) А Буски прва постава стандардно :)

Освен Хрватите сите други мислат дека Ракитич не треба да е прва постава во Барса. На негово место би го стаил С.Роберто или Артур.
Бускетс/Ракитич/Артуро Видал треба да се ротираат. Секогаш еден од Ракитич/Видал да влегува кога ќе треба да се зачувува резултат ;) А Буски прва постава стандардно :)
Да почекаме да се врати во форма Видал после повредата, кога е тој во форма мели, машина е, ќе доминира во средината :D

Исто и јас гледам по фејсбук страните споделуваат статистика на Ракитиќ од синоќа, као имал над 100 подавања, па огромен процент на успешни додавања, бла бла бла.....
Епа нормално кога ќе има и двеста подавања и сите успешни, кога СЕКОЈ ЕБЕН ПАС МУ Е ВРАЌАЊЕ НАЗАД. Или ќе ја врати на прва на тој што му ја пуштил топката, или ја враќа назад кон Бускетс или стоперите. Многу ретко пушта топка напред, никаков ризик не презема, логично дека ќе има висок процент на успешни подавања. И плус и тие подавања на прва не му се баш прецизни, баш синоќа го забележав на 5-6 пати играчите едвај ја примаа топката откако ќе им ја врати.

Добар играч за ротација е Ракитич, ама мислам дека не треба сеуште да биде првотимец во поголем број од натпреварите. Артур е Чавиниеста за него.

Има ширина составот, тоа е добро, само да знае Валверде да ги изротира. Ви гарантирам дека Ракитич на крајот од сезоната ќе има најмногу настапи од сите средњаци. а ја би го стаил како 6та опција. Бускетс, Роберто, Артур, Видал и Кутињо секако пред него. Он е добар за кога ќе треба да се задржи резултат, да влага секоја текма после 70 минута кога ќе имаме 2-3 гола разлика. Според мене е многу малку креативен и затоа Меси се враќа назад да ја земе топката, вчера кружеше една слика може ја видел некој како Меси буквално е во линија со штоперите и ја зима топката. Таков играч имаме веќе во тимот, задолжен за дефанзивата - Бускетс. Според мене моментално најдобра средина би била Бускетс, С.Роберто и Кутињо.

Rakitic sepak bi go igral vo golemi utakmici zaradi work ethic-ot.. 90% od utakmicite vo la liga nema potreba od nego poshto ne pridonesva mnogu protiv ekipi sho se branat..
Roberto kolku i da go sakate se vide vchera 2/10 prvo poluvreme na sredina a 8/10 vtoro kako desen bek.. To e to dzabe e da se forsira so sila

Od ovaj Riqui Puig ako ne bidni nisto neka ja ukinat slobodno la masia

Серхи Роберто е Ковачиќ тип на играч. Одличен е за фуриозно да ја пренесе топката во транзиција, со менување на правецот при трчање, но при позициона игра не се снаоѓа баш. Ако Ракитиќ може да смири игра кога се чува резултат, овај е тотална спротивност, може да ја убрза.

А шо толку магично видовте во Артур досега? Па на Суперкупот асален пас не даде...не дека Ракитиќ е стариот Ракитиќ ама вие го направивте на ниво на Џака.

А шо толку магично видовте во Артур досега? Па на Суперкупот асален пас не даде...не дека Ракитиќ е стариот Ракитиќ ама вие го направивте на ниво на Џака.
Артур>Ракитиќ, ќе се увериш и сам оваа сезона :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom