Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 август 2010
Мислења
39.955
Поени од реакции
116.522
ffs сакаш кратко?
Таидер, Мвила, Роландо, Марио, Габриел, Шакири... - сите до еден сум ги ругал дека се просек и дека ќе флопнат, а ти за сите си се трескал в гради и си се расправал со мене.
Мислам дека сум јасен.
Овие играчи немаат врска со Сунинг освен Марио. Откако се тука овие газди се ругани од тебе, Гуарин и Александар, не знам можда има и некој друг ама вие тројца сте најредовни. Да, и јас сум ги пцуел кога имало потреба, ама вие ги пцуете константно, еве и ден денес ви се криви за се нешто.

Значи прво и основно треба да сфатите во каква ситуација не преземаа Сунинг, на сред лето, не се знаеше кој пие и кој плаќа. И еве ги, после две сезони, и тоа за мене првата они не ја започнаа од почеток, сме неколку скалила погоре на секој можен план, нарочито направивме бум од маркетингшки и финансиски аспект.

Второ, и јас ги сакам Де Брујне, Хазард и Погба во тим, ама муабетот е колку се реални тие во сезони кога Интер не игра ЛШ и не стои добро на финансиски план. Како ќе привлечеш таков играч во таква ситуација? Што ќе му кажеш, еј Де Брујне ела брат играј за нас иако завршивме 7-мо место, место 10 милиони во Сити ќе зимаш 4 кај нас ама ќе бидеш прв играч заедно со Икарди. Едноставно во таква ситуација мораш да зимаш играчи ко Кандрева, Шкринијар, Весино и да се надеваш дека добро ќе се погодат, односно тука доаѓа до израз осетот за играчи на спортскиот директор и скаутите. Ете лани се погодија скоро сите сем Далберт, изигравме добро и се пласиравме во ЛШ. Епилогот е очигледен, Наинголан, Врсаљко, Азамоа, интерес за Модриќ, нешто што до лани беше можда смешно и апсурдно. Да не влезевме во ЛШ на местото на горенабројаните ќе беа Паредес, Стриниќ, некои си анонимуси од Шахтјор и Динамо Киев и ќе акавме глава од земја.

За мене трансфер периодот до сега е одличен, а ако го потпишат и Модриќ ќе им дадам 10ка, без оглед на тоа што не земаа крило на местото на Кандрева.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.265
Поени од реакции
10.365
^What he said.

Тоа го дрвам цело време, не ти идат ѕвезди туку така. Еве Милан има пари да го донесе Модрич, ама не ти е тоа играч што ќе ти игра лига европа со тим кој се труди да искочи од криза. Затоа и ќе идат по СМС, кој кошта исто, ама е од помал клуб и е далеку поголем ризик.

Затоа ќе дојде Игуаин, кој го попуши од јуве и мора да се снаоѓа, Бонучи што се колнеше и знак бацуеше и у прва прилика ја здува ко пичица.

Не сме биле заинтересирани... којзнае колку пари сме биле, не искочило у јавност пошо играчите неќеле ни да слушнат.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.678
Поени од реакции
59.807

Според Кориере Дело Спорт, на Модриќ му е понудено после неколку години во Интер да оди во Џиангсу Сунинг, каде што ќе лапа пари за пензија :)

Член од
29 март 2013
Мислења
4.707
Поени од реакции
4.552
@Stefan-kobe не станува збор за Сунинг, тема на дискусија ми беше конкретно неговата перцепција а поготово неговата субјективност и апсолутна нереалност.
Тема на муабет ми беа трансферите кои се остваруваа и политиката зад нив, без разлика под чија капа се дешаваа. Се надевам ќе ме разбериш овојпат...
Не знам зошто ни е потребно олку време и полемизирање да се сфатиме?

А кога сме веќе кај Сунинг еве кажи дали имам нешто лошо начкрапано ова лето, сите трансфери им се ок.
Е сеа ќе ги ругам затоа што и самите ни дадоа дознаење дека се во можност да донесат супер ѕвезда али ја ебаа пошо лакомат и се несериозни. Изговори конкретно во овој "Мистер Х" трансфер од типот ффп не се прифаќаат, пошо видовме дека имаа ефективни солуции.

И да, и од мене 10ка ако ја завршат работата со Модрич.
Всушност, секогаш кога ругам ги ругам трансферите, ништо друго.

А исто така беа ругани за 2016(која им беше тиња со трансферите) па дури и за ланската, пошо не се потрудија како оваа година а сигурен сум, значи СИГУРЕН СУМ дека постоеја решенија!

А со тебе @Syn дефинитивно не се излегува на крај. Брао, цврст орев си нема што, али тоа што е внатре не го коментирам.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.395
Поени од реакции
11.874
Имам пишано 25321321 пати дека политикава на Сјунинг е супер за на долг рок.Не се руга тоа,туку конкретно трансферите за минатото лето кои што со сигурност можеа да се случат и да се убрза напредокот на клубот.Никој не ги хејта за маркетингот или тренинг центри итн.Не знам зошто хејтањето за трансфер летото 2017та го поистеветувате СО ЦЕЛОКУПНАТА НИВНА РАБОТА?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.007
@_BerzerkeR_ Погледни се прво самиот себе, пред да коментираш за други, нула фактор си било што да коментираш на таа тема у интернет просторот(ко што сум и ја), нити пак некој тоа го побара од тебе. Тебе ако толку те тангира виртуелниов свет, а очигледно те, зашто пред некој месец тука плачеше што ти избришал некој коментари на фан пејџ на фејсбук и ти го повредиле егото, ко темава за тоа да е, не мора да значи дека тоа е случај и со останатите, вклучувајќи ме и мене. Ако сакаш да дискутираш, дискутирај, останатите коментари чувај си ги за себе, и онака никој не ти ги ни побара.

По незнам кој пак, голем курац ако некој некогаш утнал за трансфер на играч, или за тоа како некој ќе се покаже па ајде секој месец да се обесуеме за јајца на истиот, за вкусови не се дискутира, еден ден за ваква дискусија јас ке сум во право, друг ден ти, така идат тие работи со играчи за кои немаш никаква гаранција дали ќе успеат или не.
Ако е за тоа прв на темава пишав за Икарди уште кога не почна да гази за Сампдорија, дека доколку би биле паметни, смета ќе го договорат дур не му рипна цена, не се ни поврза со интер тој период. Дали сеа тоа мене под дифолт ме праи експерт за све зашто моментално Икарди е лидер на Интер? Сум имал основа да се мавам у гради ради таа бравурозна експертиза ? Или едноставно се погодило со него, се поклопиле коцките, и се наметнал, што не беше случај со други фудбалери за кои сум верувал дека добро ќе се покажат тука.

Aма кога некој што до вчера потајно се надеваше дека на форум ќе испадне у право а притоа интер ќе трпи штети истовремено, што повеќе да се каже за таквите '' навивачи '', побитно им е на форум да испаднат у право, отколку тимот да има успех, успех кој тотално ќе се коси со она кое го тврделе цело лето.

Интер победува, никаде ве нема, интер почнува лошо да игра и почињаат спамовите, за да на крај абе на среќа сме се пласирале во ЛШ, сме се мачеле бла бла, океј, терајте си со таквите размислувања, поентата ми е поише од јасна, ова е 100 пати полошо од тоа кој каков став имал за одреден играч и трансфер, не може за такво нешто сите исто размислување да имаат, не сум ја единствен што рекол дека марио е добар и може да го биде, за кондогбија да не зборам што све се пишуваше кога дојде и го '' украдоа '' на Милан, па и он флопна. Ди Марија е паднат бајаги со години, не игра на ниво, па замараш со него, утре да дојде и да биде дно, треба да те умараме секој втор месец и да те потсеќаме што си зборел за него ? Сфаќаш колку е глуп тој форс или не ?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.955
Поени од реакции
116.522
не станува збор за Сунинг, тема на дискусија ми беше конкретно неговата перцепција а поготово неговата субјективност и апсолутна нереалност.
Тема на муабет ми беа трансферите кои се остваруваа и политиката зад нив, без разлика под чија капа се дешаваа. Се надевам ќе ме разбериш овојпат...
Не знам зошто ни е потребно олку време и полемизирање да се сфатиме?
Не го правдам јас Урко, он е гомно одвратно и секако не постои ( иако ја ебе мајка ми ), зборував општо за вашиот песимизам и негативна енергија. Ако мене ме прашуваш, јас ве сфаќам вас тројца како да сакате одеднаш Интер да стане европски и италијански првак, онака преку ноќ. Нормално, метафорично ти го кажувам ова, да не ме сфатиш буквално.

Вака сеа, тие што ги наброја, Мвила, Скелото и компанија, верувам дека сите сме биле свесни оти се просечни играчи, ама во моменти кога тимот ти нема видено ЛШ некоја година ти и ја и сите останати ко фанови се надеваме дека некој од тие ќе го биде и ќе успееме да се протнеме во ЛШ. Очигледно е дека сето тоа беше само залажување и се поголемо тонење во бездната се додека не дојдоа Сунинг. Откако се они во тимов работите драстично се подобрија, сеа првото трансфер лето јебига, дојдоа на сред лето, навивачите беа очајни за јак трансфер и они ни ги доставија Марио и Барбоса и потрошија 70 милиони евра. Јебига, феил испаднаа и двајцата, ама барем ги задоволија барањата на фановите во тој момент. Прошлото лето работеа далеку подобро и посмирено, Спалети донесен уште во мај, си го склопуваше тимот по негов терк, му ги донесоа бараните засилувања и на крајот целта беше остварена. Сите, од прв до последен, и пред и за време и после сезоната изјавија дека целта на Интер беше пласман во ЛШ. Јасно е дека сите ние фановите сакаме титули, ама гомната во кои западна Интер после триплете сезоната се преголеми и мора постепено да излагаме од истите.

Моментално ни е потребна уште стабилна и мирна сезона, сигурен пласман во ЛШ, бар 1/8 финале во ЛШ и од следната веќе ќе може и атак на титулата во Серија А, ме боли кур Јуве ако сакаат и Меси нека го донесат. Инаку можно е и оваа сезона да има борба за титула, нарочито ако дојде Модриќ.

Е сеа под претпоставка да се деси сево ова што ти го набројав и да се стабилизира Интер ко тим и на финансиски и на играчки план и да носи управата Сантон тип на играчи е тогаш ќе бидат ебени мајки, шајки на Сунинг и на цела управа.

Она што пробувам барем јас а и некои останати членови да ви го укажам на вас тројца е дека треба трпение, нормално уз тоа да се проголта и некој погрешен потег на управата јер никој не е безгрешен и да им се даде време на Сунинг. Чист пример ти е ФСГ во Ливерпул, ако не го мрзи @Peja989 ќе ви објасни подетално во каква состојба го преземаа Ливерпул а како функционира сега.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.007
Имам пишано 25321321 пати дека политикава на Сјунинг е супер за на долг рок.Не се руга тоа,туку конкретно трансферите за минатото лето кои што со сигурност можеа да се случат и да се убрза напредокот на клубот.Никој не ги хејта за маркетингот или тренинг центри итн.Не знам зошто хејтањето за трансфер летото 2017та го поистеветувате СО ЦЕЛОКУПНАТА НИВНА РАБОТА?
Трансфер летото 2017 имаше тектонски поместувања на политичка база во Кина, и општо во светов на релација Америка вс останатите, што многу се одрази и на политиките во Кина каде се повлекоа низа круцијални потези од кои трпеа нивните инвестиции надвор од државата.
Не беа сунинг криви што им беа врзани рацете цело лето, гледаш дека ниту еден спонзор не беше потпишан минатата година, што не беше случај 2016 кога дојдоа на крај од лето, и сега во 2018 кога 200 спонзори влегоа во интер, а со тоа и кинески пари. Плус сега и за модрич се шпекулира нешто слично ко роналдо со фиат, дека сунинг како спонзор ќе плаќа дел од платата на Модрич.
Ваквото функционирање не беше возможно минатата година, и вие тоа никако не сакавте да го сфатите, џабе све ви се објаснуваше, а од една страна имаш ффп, од друга сјебана ситуација во Кина, епилогот за интер беше доста лош, ама и во таква ситуација на крај успеаа во зацртаната цел.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.955
Поени од реакции
116.522
Кои трансфери можеа да се случат прошлото лето а не се случија? Зборувам за квалитетни играчи, немој Лавеци да си го спомнал зашо сиротиот не може 15 минути нормален фудбал да игра а не квалитет да донесе во некој тим.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Мене не ми е битно кого ќе потпишат се додека функционираат играчите на терен и личиме на тим. Наполи и Рома последниве неколку години потпишуваат играчи што ни тренерот нивни не знае дека постојат па пак вадат резултати. Така да ОК сум да им се даде шанса на играчи како Мартинез и Политано за кои повеќето немавме слушнато се додека не дојдоа кај нас. Глупаво е да им судиме на "Политановци" по 3 одиграни пријателски, треба минимум една цела сезона да им се остави да покажат што знаат и како ќе се адаптираат во Интер.

Е сега за трансфер од типот на Модрич за нас е од големо значење само поради една многу битна работа, нормално освен играчкиот аспект и талентот кој го поседува. Мораме да го искористиме моментов што играме во ЛШ и што повторно за нас се зборува по весници и онлајн медиуми. Потребен ни е тој exposure за да привлечеме уште нови спонзори и да ја разработиме финансиската машина сега кога сме повторно во spotlight. На Интер му требаат нови фанови, генерацииве од 90та година наваму сите се за Барса, Реал, Баерн, ПСЖ итн. Нас во моментот Модрич (немора стрикно тој, битно да биде висок профил на играч Азар, Погба, Савич и сл.) ни треба повеќе од финансиски аспект, да покажеме дека сеуште сме играч во фудбалска Европа. Полесно ќе биде да се носат нови звучни имиња, и тоа со поволни финансиски услови на договорот ако веќе имаш такви играчи од светска класа.

Дали таков трансфер е во моментот возможен за нас е друго прашање. Јас мислам дека ќе мора да прогураме уште една просечна сезона пред да потпишеме некој навистина значаен.

За мене оваа сезона би била успешна ако ја поминеме групната фаза во ЛШ и догодина обезбедиме нов пласман со подобар стендинг на табелата од ланската сезона. Па дури и да не ја минеме групната фаза нема да биде трагедија со оглед на тоа што ќе почнеме од 4тиот шешир и можноста да добиеме група на смрта е висока. Али мора по секоја цена да се обезбеди место во ЛШ во континуитет.

Kajgana Shop

На врв Bottom