Трибиани
Ванда Вештерката
- Член од
- 21 јули 2018
- Мислења
- 3.753
- Поени од реакции
- 8.846
Не бладај, марио кога дојде незнаев што фудбалер е, судев после неколку изиграни утакмици и ми се допадна тоа што го видов, еден од малкуте во средниот ред беше што знаеше да игра со топка и бев убеден тој период дека е еден од малкуте што заслужуваат да се во интер, и сеуште сум со ставот дека ако му се поклопат коцките може да стане супер играч само не тука, зашто после изјавеното не гледам како би имал иднина во Интер.Добро ги извртуваш муабетите,нема што.СМЕ НЕМАЛЕ шанси за лш
Тој отепаниот навивач,5 години ти го тупи ова што се случува летово.Дека требаат проверени класа играчи за ДА НЕ СЕ МАЧИМЕ за топ 4 со Лацио,Фиоре и слични.И ептен згрешил,срам да му е.На 7 кола до крајот имавме обезбедено ЛШ благодарение на игрите на новиот руи коста.
Од спротива,не отепаниот навивач не убедуваше дека марио,кондо ќе бидат ворлд клас за некоја година и дека се добар дил за по 40кк.
Тие идните играчишта сеа биле супер за алтернатива
Доколку го купат Модрич,ќе викаш дека ЛШ ни дава нови димензии и прелесно е да купеме играч како него.Доколку не го купеме, сигурно сме имале проблеми со ФФП и немало теорија да се случи тоа.
Нвм
Лаутаро мора да биде стартер !Нека измислат и нова позиција ако треба.
Помеѓу Модрич за 60 или СМС за 100,би го одбрал хрватов без ниту секунда думање.
Се ти е на место, ама за да го земеш ти тој 1-2 салам шо го збориш, треба со нешто да го убедиш. Ало, јуве е 100 години по ред шампион и дури сеа успеа да донесе играч од калибар на Роналдо, или да му скинат на Реал потребен играч. Пошо и Реал го зема Тони Крос за бедни 20-30 милиона, ама пошо е Реал, пошо е тим што е стабилен, а не смејурија каква што бевме со менување по 2 тренера годишно. И нормално дека изборот ни беше или некој млад недокажан да преплатиш и да се молиш, или некој пред умирање (кондогбиа/форлан/... дополни сам).
Пошо математиката не е Марио + Кондогбиа + Габигол = Роналдо. Има многу фактори од кои зависи дали таков играч би ти дошол у тим.
Не се работи за тоа дека се утнал проценка бе синЕ, туку проблемот е во тоа што се служиш со цинизам и ги исмеваш членовите кои ги критикуваат утнатите трансфери и лошата игра на (пот)просеците. Али тоа го сфаќаш дека е така дури откако ќе снема место за таквите во клубов и кога ќе почнеме да ги бркаме, за да после тоа речеш - "воув, јак кур сум утнал проценка"Не бладај, марио кога дојде незнаев што фудбалер е, судев после неколку изиграни утакмици и ми се допадна тоа што го видов, еден од малкуте во средниот ред беше што знаеше да игра со топка и бев убеден тој период дека е еден од малкуте што заслужуваат да се во интер, и сеуште сум со ставот дека ако му се поклопат коцките може да стане супер играч само не тука, зашто после изјавеното не гледам како би имал иднина во Интер.
Ко многу други што биле и поголем фејл од него, а станале добри играчи, еден од нив е и брозович кој само за пола година покажа енормен напредок, до пред година дена сите го сметавме за дно од фудбалер кој нема што поише да бара во Интер.
Истото е и за кондогбија кој во Валенсија гази а у интер беше мизерија невидена, башка, голем кур еј, сум утнал за играч, воув, на форум сум пишал мислење за играч и сум утнал, ова е исто ко утре лаутаро да фејлне дебело, и на јајца секој втор ден да ти се обесуем ко ти сеа што правиш за тоа што си го рекол за него, чисто да сфатиш колку врска си немаш со муабетиве за утнати проценки, форум е, такви утки на секој му се дешавале па голем кур, не сме ние овде лиценцирани скаути па процентот на погодени ствари да ни е 95%.
Али од друга страна ти, ко навивач на интер, бараше луѓе за кладење дека сезоната ќе ни е фејл, убеден беше толку што сакаше у бришење на акаунт да се кладиш, што само по себе е дно бидејќи се коси со секоја можна дефиниција за еден Фан, да навиваш за еден клуб а да си убеден дека истиот нема ни во ЛШ да се пласира. Ај за титула ќе те разберев, ама она што го пишуваше за Интер и ЛШ, гарант си бил убеден дека и милан пред нас ќе бидат. Кузнае што пост си имал веќе спремно на полувреме со Лацио, не за џабе Џонтра на времето ти викаше дека едвај чекаш да почнат лошите резултати за да го тераш '' ви реков '' муабетот на форум.
Мене ме боли кур како се пласирале во ЛШ иначе, да имавме малце подобар тренер во април веќе ќе имавме обезбедно ЛШ, во ЛШ ние се пласиравме со тим кој 4 месеци играше полошо и од моменталниот вардар, не по вина на немањето квалитет ( а во однос на лацио, бевме каде каде подобри ) туку по вина на оној што очајно ги менаџираше работите тој период, а натпреварите со Сасуоло и Јувентус на крајот од сезоната ти беа класична потврда за истото. 4 месеци бевме дно, да немавме квалитет за ЛШ, со 4 месеци играње лошо тимот ќе завршеше под 10то место.
Ти изгледа си бил попаметен од Аусилио и ред други, они изглеа не сакале да купуваат ѕвезди на времето, не биле доволно интелигентни ко тебе па мислеле со Весино или Марио ќе атакувале на ЛШ или титула. Ти си еден од малкуте на светов што биле со ставот дека само со суперстарови можеме далеку да догураме, ама ете на аусилио тогаш не му текнувало такво нешто, сеа наеднаш му светнало дека всушност тоа е решението за јак Интер. Тогаш не ги сакал модрич, наинголан, агуеро, савич од лацио, кавани, хазард, де брујне, не, мислел со такви играчи ко што носел, сме можеле да се вратиме на стари патеки. Е ти вака се понашаш, ко да си ја открил америка со ставов за проверени класа играчи, а тие што 300 пати поише се разбираат од тебе, заработуваат од тоа, и многу поише знаат што се дешава зад големата завеса, поим немале дека такви играчи се решението.
Уба поетска мисла море.Да, треба да имаш нешто со што ќе го убедиш, али за да го убедиш пред сѐ треба да пробаш да го убедиш.
Не можеш да ме убедиш, ако немаш толку пати убедиш во една убедлива реченица што треба да те убеди.Уба поетска мисла море.![]()
Да, јак кур ако сум утнал проценка, зашто тоа сите го правиме, убаво горе ио ти објаснил, луѓе што зимаат милиони во фудбалов утињаат, тренери утињаат, па што останува кога за некои ликови од форум станува збор, Интер низ историјата 2000 утки имале, играчи ко видич не успевале, мансини, кварезма, канаваро, пирло и ред други, за кои се очекувало дека ќе газат кај нас. Ова не се споредува со ставовите дека интер нема да идат во ЛШ, кога однапред им препишувавте неуспех, а дел од вас бевте спремни и да се кладите у истото у бришење јузер и слично.Д
Не се работи за тоа дека се утнал проценка бе синЕ, туку проблемот е во тоа што се служиш со цинизам и ги исмеваш членовите кои ги критикуваат утнатите трансфери и лошата игра на (пот)просеците. Али тоа го сфаќаш дека е така дури откако ќе снема место за таквите во клубов и кога ќе почнеме да ги бркаме, за да после тоа речеш - "воув, јак кур сум утнал проценка"
![]()
Никаде не реков, нити мислев на тебе конкретно. Генерално треба да сме поопуштени.Не правам јас тензија во фан клубов,колку и да се контрам со некого.
Нова димензија фрли Бене кога почна да бара логика во трансферот, па рече дека агентот можеби дошол во Милано да му каже на Аусилио дека има подобра понуда од Барса. Исто и на Малком агентот дојде во Рим да им каже дека се премислил@Трибиани @beneamata
https://www.fcinternews.it/rassegna/gds-vidal-al-barca-con-le-stesse-cifre-proposte-dall-inter-triennale-da-45-mln-a-stagione-284166
Според оваа статија, Видал во барса ќе ги зима истите пари што ќе ги земаше и во интер, 4.5 милиони евра по сезона.Нити пак понудата на барса за видал не е подобра од таа на Интер
Извор иначе се ГДС. Oва дава друга димензија на работите повторно, ако е точно
Пола пост ти е непотребно допрецизирање за она што јас ти го пишав - "не се работи за тоа што си утнал проценка", а ти повторно испиша роман на таа точка.Да, јак кур ако сум утнал проценка, зашто тоа сите го правиме, убаво горе ио ти објаснил, луѓе што зимаат милиони во фудбалов утињаат, тренери утињаат, па што останува кога за некои ликови од форум станува збор, Интер низ историјата 2000 утки имале, играчи ко видич не успевале, мансини, кварезма, канаваро, пирло и ред други, за кои се очекувало дека ќе газат кај нас. Ова не се споредува со ставовите дека интер нема да идат во ЛШ, кога однапред им препишувавте неуспех, а дел од вас бевте спремни и да се кладите у истото у бришење јузер и слично.
Интер не беше во можност до пласманов во ЛШ да го крене стандардот за носење на играчи, кој ти е тој муабет дека политиката била со млади недокажани играчи да успеат а притоа и да ги продаваат ако им рипне цената, до толку ли сметаш дека Аусилио такво размислување имал, можел он јаки играчи да носи, докажани, ама не сакал ... зашто политиката била таква каква што ти викаш, купуј млади па препродавај ги. Ти ова уствари тука го презентираш, ти си знаел што требаше они да купуваат ама аусилио незнаел,ти си ја открил америка со муабетот дека докажани јаки фудбалери требало ( замисли, никој друг тоа не го знаеше дека шансите за успех така ти се поголеми ), ама аусилио бил глуп, и мислел дека со недокажани фудблаери ние сме можеле да успееме, абе секако. ...
Еве ти класичен пример од летово, што значи кога играш во ЛШ за клубот, нешто што не беше случај до доаѓањето на оние кои кур ги болело за Интер ко што меѓудругото и ти тврдеше, Сунинг. Одма имаш различен трансфер период, и од донесени играчи, и од играчи што се поврзуваат со Интер и за кои постојат изгледни шанси да се купат.
До ова лето, без приходите во ЛШ кои се минимум 50м евра на годишно ниво, Интер беа лимитирани во тој поглед, не можеа да си дозволат скап трансфер и истовремено скапа плата на играчи, убедливо најдобриот играч во тим им зима само 4.5м евра годишно, затоа и кога плаќаа доста за играчи, зимаа такви ко марио, или кондогбија, односно икарди-тип на фудбалери кои можеби биле скапи, ама имаа мала плата, со надеж дека во интер ќе се развијат у играчи што би биле носители на играта. Ризикот за фејл со марио беше ист ко оној што го имаше и скринијар, или икарди, истото важеше и за кондогбија, истото важи сега и за Лаутаро Мартинез кој е платен 25м евра. Наинголан од друга страна, или Модрич, веќе знаеш дека постои голема веројатност да успеат, политано, лаутаро, не.
@Трибиани @beneamata
https://www.fcinternews.it/rassegna/gds-vidal-al-barca-con-le-stesse-cifre-proposte-dall-inter-triennale-da-45-mln-a-stagione-284166
Според оваа статија, Видал во барса ќе ги зима истите пари што ќе ги земаше и во интер, 4.5 милиони евра по сезона.Нити пак понудата на барса за видал не е подобра од таа на Интер
Извор иначе се ГДС. Oва дава друга димензија на работите повторно, ако е точно. Незнам зашто на гугл на англискиве статии никаде не е прецизирана точната сума за неговата плата со Барса, ама некако претерано е овие да му дале 9, кога Интер нуделе 4.5, и да му покачат за да го украдат ете, зашто би покачиле на 9, а не на 6 пример, или 5, штознам.
Барса недела и нешто пред првиот муабет со Модриќ се спомнаа како екипа која има пројавено интерес за Видал, ама ништо конкретно, работите според медиумите ги решиле за многу кратко време, веднаш по состанокот на агентот на видал и аусилио во Милано.Премногу коинциденција, Барса да тргнала по Видал и Модриќ да ни се отворил во исто време.
До сега не сум сретнал случај во кој играч е преземен со дупло повисока понуда, нема воопшто потреба од тоа. Еве за Малком на пример, Барса понуди на Бордо неколку милиони над понудата на Рома и го лапнаа одма (не знам колку разлика во плата му имаат понудено).
Во секој случај, да го викнеме @Iceboy, благајникот на Барса, да не просветли.