- Член од
- 25 септември 2016
- Мислења
- 827
- Поени од реакции
- 1.031
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Све зависи од оброкот пред тренинг и од самиот тренинг. А веруј тебе како рекреативец ама уопште никаква улога не ти игра дали ке ти влезе во крвта одма или после 30 минути.Одма после тренинг телото е гладно за хидрати. Ако се внесе веј,тој протеин нема да биде искористен целосно туку организмот го претвора во гликоген. Веј треба да се вари па да се претвори во амино киселина и тек после да навлези во крвта. Ако се меша со декстроза,веј му ја забавува апсорбацијата на декстрозата.Веј користам пред спиење со грчки јогурд или фстаци или лешник,го правам како каша.
Не е морално одма после тренинг да се пие веј или пак декстроза. Анаболичкиот процес трај до 48 часа.
samo natural bajo moj@martin01 шо не се боцниш како секој Битолчанец? Гледам наукава не ја владееш најдобро, не си ја мачи душата и не си ги троши парите за џабе, бар во Битола имате хемија на секој чекор![]()
Абе веј пак ќе пиеш, зависник од суплементи како што си ти не се откаѓува од суплементиsamo natural bajo mojako nebese whey sto ke pievme posle trening
![]()
hahaha za ova si vo pravoАбе веј пак ќе пиеш, зависник од суплементи како што си ти не се откаѓува од суплементи![]()
Абе и за другото сум во право, ама ти давам мувлет уште една до две години пред да посегнеш по недозволените работи, со суплементите уште троа и напредокот ќе стагнира, а си од град со традиција во овој спорт и традиција со хемијата, па не е тешко да ти појде паметот натамуhahaha za ova si vo pravo![]()
Зашто мислиш дека Битола е град со традиција за користење на допинг во бодибилдингот?Абе и за другото сум во право, ама ти давам мувлет уште една до две години пред да посегнеш по недозволените работи, со суплементите уште троа и напредокот ќе стагнира, а си од град со традиција во овој спорт и традиција со хемијата, па не е тешко да ти појде паметот натаму![]()
Често одам натаму и со роднина имам вежбано низ битолските теретани, од тоа што кажува тој и неговите другари тренд е допингот. Сум вежбал скоро низ сите Прилепски теретани, имам вежбано низ повеќе теретани во Скопје и мислам дека најмногу типови искасани од стршлени имам видено баш во Битола.Зашто мислиш дека Битола е град со традиција за користење на допинг во бодибилдингот?
RunnersМе интересира каде во Скопје може да се купат дискови за тегови...имам еднорачни тегови со навртка...сакам да купам поголема килажа на дискови (тегови) 10+ кг. По можност гумифицирани ама немора. Совет молам.
Не си барај оправдувања за да не одиш во теретана.Вака,сакам да ве прашам нешто. Имам финансиски средства за да си дозволам да идам во теретана,но не и за да купам сумплементи од типот на whey protein итн.А читав дека ако сакаш да идеш во теретана за да добиеш мускулна маса тоа е задолжително,а јас неможам финансиски да си дозволам.Пример 900гр.се 1800денари за две недели а тоа треба секој ден,цел месец да се зима.Е сега ,прашањето ми беше дали воопшто,да почнам да вежбам во теретана зошто пари за сумплементации немам? За правилна исхрана да ,а за whey протеини итн не. Ве молам за ваше мислење,совет?![]()
tie pari sto ke gi dades za suplementi ke kupis hrana za cel mesecВака,сакам да ве прашам нешто. Имам финансиски средства за да си дозволам да идам во теретана,но не и за да купам сумплементи од типот на whey protein итн.А читав дека ако сакаш да идеш во теретана за да добиеш мускулна маса тоа е задолжително,а јас неможам финансиски да си дозволам.Пример 900гр.се 1800денари за две недели а тоа треба секој ден,цел месец да се зима.Е сега ,прашањето ми беше дали воопшто,да почнам да вежбам во теретана зошто пари за сумплементации немам? За правилна исхрана да ,а за whey протеини итн не. Ве молам за ваше мислење,совет?![]()
И овие сигурно истото се имаат прашувано.Вака,сакам да ве прашам нешто. Имам финансиски средства за да си дозволам да идам во теретана,но не и за да купам сумплементи од типот на whey protein итн.А читав дека ако сакаш да идеш во теретана за да добиеш мускулна маса тоа е задолжително,а јас неможам финансиски да си дозволам.Пример 900гр.се 1800денари за две недели а тоа треба секој ден,цел месец да се зима.Е сега ,прашањето ми беше дали воопшто,да почнам да вежбам во теретана зошто пари за сумплементации немам? За правилна исхрана да ,а за whey протеини итн не. Ве молам за ваше мислење,совет?![]()