Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако си почетник моеш и дома првите неколку месеци.Вежбање со сопствена тежина и обични тегови,или теретана? Мислење,искуства,резултати??Што е подобро?
Ај, со среќа нека е!Гледав Breaking Bad, па да направам некој денар дури го пантам процесот![]()
Хаха, фала само за жал не е за никаков бизнис, за некои експеримент ми требаат.Ај, со среќа нека е!
Исхрана, суплемент за енергија или слично?
Од работа па на тренинг и после немам сила за ништо, буквално за ништо, преморен сум..
кога се извршува дејство како што e кревање тежина или спринтovи, на нашето тело му треба многу брз извор на на енергија. Оваа енергија доаѓа од молекулата наречена аденозин трифосфат атп за кратко кога се трансформира во адп (аденозин дифосфат). нашето тело нема бескраен извор на атп. Кога Креатин се воведува во нашето тело во форма на додаток, ги трансформира адп назад во атп и на тој начин обезбедува дополнителен извор на енергија.Креатин би помогнал?
Заедно со веј.
И ако може некој да ми кажи како работи креатинот, како се пие и што после кога ќе прекинеш да го пиеш?
кога се извршува дејство како што e кревање тежина или спринтovи, на нашето тело му треба многу брз извор на на енергија. Оваа енергија доаѓа од молекулата наречена аденозин трифосфат атп за кратко кога се трансформира во адп (аденозин дифосфат). нашето тело нема бескраен извор на атп. Кога Креатин се воведува во нашето тело во форма на додаток, ги трансформира адп назад во атп и на тој начин обезбедува дополнителен извор на енергија.
Креатинот се синтетизира во црниот дроб,бубрезите и панкреасот од аминокиселините аргинин,глицин и метионин и одпосле навлегува во мускулните ќелии.
фаза на полнење нема потреба. 5грама пред и 5 грама одма после тренинг. Креатин непијам веќе 2 месеци и никаква разлика во сила а за мускулна маса да не се ни помислува
од креатин не се добива на мускулна маса а то со пиши нанего е чиста превара да се лажи народо![]()
кога се извршува дејство како што e кревање тежина или спринтovи, на нашето тело му треба многу брз извор на на енергија. Оваа енергија доаѓа од молекулата наречена аденозин трифосфат атп за кратко кога се трансформира во адп (аденозин дифосфат). нашето тело нема бескраен извор на атп. Кога Креатин се воведува во нашето тело во форма на додаток, ги трансформира адп назад во атп и на тој начин обезбедува дополнителен извор на енергија.
Креатинот се синтетизира во црниот дроб,бубрезите и панкреасот од аминокиселините аргинин,глицин и метионин и одпосле навлегува во мускулните ќелии.
фаза на полнење нема потреба. 5грама пред и 5 грама одма после тренинг. Креатин непијам веќе 2 месеци и никаква разлика во сила а за мускулна маса да не се ни помислува
од креатин не се добива на мускулна маса а то со пиши нанего е чиста превара да се лажи народо![]()
тој тип на креатин и онај креатен, вонив има 7-10 врсти на креатин како етил естер,етил естер малат,креалкалин,креатин цитрат,диекреатин малат,креатин алпха-кетоглутарате(АКГ) и други да не ги набројувам. го пробав инего и осетив разлика само помеѓу серии,побрзо ме опоравува друго ништо. Сепак ова е само креатин и башка треба да пиеш поголема доза од повер хорс за да осетиш пораст на силата али и брзо бега така и не се исплајќа. Креатен немам пробано а и е доста скап. Побрз опоравак одма после тренинг осетив од бцаа 20:1:1 со цитрулин од олимп и глутамин. Ме освежуват а на мускулна маса не ни очекувам пошто тоа се само бцаа.Horse power прави чуда.Не сум упатен како тебе но ако некој сака брзи резултати со креатин препорачувам horse power.
Ме интересира твое мислење ?
најдобра опциа е одма после тренинг со декстроза. 5 грама се сасвим доволни. можеш и на сабајле уште една доза од 5 грама.Како за почеток доволно би ми било 5гр. дневно, само после тренинг?
Фаза на полнење не правам.
тој тип на креатин и онај креатен, вонив има 7-10 врсти на креатин како етил естер,етил естер малат,креалкалин,креатин цитрат,диекреатин малат,креатин алпха-кетоглутарате(АКГ) и други да не ги набројувам. го пробав инего и осетив разлика само помеѓу серии,побрзо ме опоравува друго ништо. Сепак ова е само креатин и башка треба да пиеш поголема доза од повер хорс за да осетиш пораст на силата али и брзо бега така и не се исплајќа. Креатен немам пробано а и е доста скап. Побрз опоравак одма после тренинг осетив од бцаа 20:1:1 со цитрулин од олимп и глутамин. Ме освежуват а на мускулна маса не ни очекувам пошто тоа се само бцаа.
@memento
не е ништо страшно. креатинот ти е само додаток во исхраната. кеносетиш побрзо опоравување помеѓу серии а мускулна маса не очекувај. вода под кожата се бери ако користиш големи дози секој ден пошто дел од креатинот останува неискористен и повлекува вода под кожата. Како што пишав погоре,креатин не користам пошто немам потреба. Моментално сум во фаза на периодизација така да ни мускул ми опадна ни вода имам под кожата. лица кој се почетници реагират на све,значи растат релативно брзо пошто телото осеќа промена,мускулите се полнат вода што е и најнормално,мајка природа.
не се поткрепувај на другите како стават мускулна маса пошто не се знае кој како ни што точно користи. друга свар,секој има различни генетцки претпозициидобра исхрана,добар тренинг, добар одмор и да не се мешат мускулни партии и ке има резултати. 2.2гр. протеин на кило телесна маса секој ден и ке видиш разлика. Касно го сватив то али сепак тое искуство
![]()
Од бета аланин се осејќа пецкање,чешање но кајмене не се осети ништоКај мене има голема промена, да не кажам непрепознатливост на мускулите после месец дена.Кога ке се испие дозата пред тренинг се чувствува трнење и пецкање на телото.Ме фати паника после 2то пиење и разговарав со жорж (увозникот за ultimate) ми кажа дека тоа е нормално.Мене ми додаде сила и тренинзите не ми се толку напорни, а потоа чувствувам само мн затегнатост но не и воспаленија.Сега за сега не го комбинирам со друго, здравје понатака што ке препорачаат.
Една кутија и не планирам повеќе, премногу е добро да се лакомам.А и 50+ еу е
Од бета аланин се осејќа пецкање,чешање но кајмене не се осети ништо
си велам да не сум некој мутантколку време тренираш ? Ако имаш напредок терај сонего. Кај секој не делува исто. блазе вас што реагирате на суплементиве