Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.066
Поени од реакции
1.558
7 jajca samo belka i 3 celi jajca, 30gr. slanina, 1cela piperka seckana, malku luta piperka, 10maslinki i 2 casi jogurd.
i ako ova ne e vkusno neznam soe povkusno. Posle sat vreme 20gr. whey so 70gr oves. Prviot obrok mora da e jak ;)

Член од
25 септември 2016
Мислења
827
Поени од реакции
1.031
Мене само едно не ми е јасно ајде има тролови, секогаш имало ама од каде излезе муабет дали додатоците спаѓаат во хемија или не?

Дај малце прочитајте нешто, доста го гледате Nixa Zizu (и неговите бисери за фитнес и здрава исхрана) на интернет и сите странски ѕвезди од тој калибар...

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.066
Поени од реакции
1.558
Nixa si prizna deka vejke ne e natural i go trgna videoto od fb i od youtube. Kako i da e, toa ne e bitno. Dosega nikade ne naidov deka whey e hemija. Ako e whey hemija togas mlekoto soe :D Ako ima nekoj pronajdeno deka surutkata (WHEY) e pravena po hemiski recept neka postira. Pileskoto e najzdravo, samo ednas kokoskite se spricale i pojke ne!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Како можи да расправате за вкусови, билдерската храна не била вкусна...o_O сигурно е повкусна од паштета, маргарин, пецива, ладни сендвичи, хот дог, тостови и тн.
Па се е убаво ако знаеш да го зготвиш, зачини никој не ви брани да ставите во храната, никој не ви брани месото/рибата да ги маринирате со зеленчук и зачини.
abe brat mi kako mozit da velis oti ne e vkusno eve ja tepam pol kilo varen stek ne mu klavam sol oti cica voda, pol kilo stek na den nikakvi zacini i edna casa oriz na dve casi voda ke go ostais da istine tro pokje da bide prevaren i bluntav i na to ne klavam sol i toa e brat mi vo edno plasticno za na rabota na pauzi tepam celo takvo i plus 2 scoops Weight Gainer Super Mega Ultra Giga Mass 3000 od Very Fucking Good Nutrition™ klavaj si muskuli toa e mora malce hemja bratce ajjjj pozzz

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.066
Поени од реакции
1.558
tamaro marketot vo ohrid nekoj da ne znajT kaj se naojga? planiram da go posetam posto imalo i dobar izbor na suplementi.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.426
Поени од реакции
43.262
Како го правите стекот? Увек кога земам од оној замрзнат од стокомак и од кам е конци целиот едвај се јаде, без разлика дали ќе го исчукаш и осолиш саат два пред пржење.

Член од
22 јули 2015
Мислења
607
Поени од реакции
493
tamaro marketot vo ohrid nekoj da ne znajT kaj se naojga? planiram da go posetam posto imalo i dobar izbor na suplementi.
Еве.[DOUBLEPOST=1532474361][/DOUBLEPOST]
Како го правите стекот? Увек кога земам од оној замрзнат од стокомак и од кам е конци целиот едвај се јаде, без разлика дали ќе го исчукаш и осолиш саат два пред пржење.
На тостер, немам многу време за готвење. 15 минути на тостер и веќе имам 500-600 грама стек за цел ден.

F

Flatter

Гостин
Момци сега пред малку купив СОЈА, 100 грама = 18 денари. Прв пат земам вакво нешто па си реков ај ќе пробам. Доваѓам дома пробувам да го јадам ама за жива глава не се јаде како камен тврдо.

Дај кажете како се јаде ова чудо? Што се прави се прже или ?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Момци сега пред малку купив СОЈА, 100 грама = 18 денари. Прв пат земам вакво нешто па си реков ај ќе пробам. Доваѓам дома пробувам да го јадам ама за жива глава не се јаде како камен тврдо.

Дај кажете како се јаде ова чудо? Што се прави се прже или ?
Аман бе друже.
Има една работа гугл се вика. Не дека ние нема да ти кажеме тука ама може вакви прашања прво да се прогуглаат.
Како сте се изградиле ко личности до оваа возраст ако вака не се трудите да истражите сами нешто.

Бтв, претпоставувам дека си купил соини шницли не соја мешункаста печена.
Во тој случај се вари или динста.
Ако си купил соја трошки таа се меша со друго месо исто варено-динстано.

F

Flatter

Гостин
Аман бе друже.
Има една работа гугл се вика. Не дека ние нема да ти кажеме тука ама може вакви прашања прво да се прогуглаат.
Како сте се изградиле ко личности до оваа возраст ако вака не се трудите да истражите сами нешто.

Бтв, претпоставувам дека си купил соини шницли не соја мешункаста печена.
Во тој случај се вари или динста.
Ако си купил соја трошки таа се меша со друго месо исто варено-динстано.
Ма знам тоа ама преку мобилен сум а и слаб е интернетот затоа и пишав овде.

M

memento

Гостин
Како правите палачинки?
Сакам на работа да си земам или за после тренинг.
Имам овес, банана, млеко, мед, јајца, путер од кикиритки, урда

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.743
Поени од реакции
11.626
Како правите палачинки?
Сакам на работа да си земам или за после тренинг.
Имам овес, банана, млеко, мед, јајца, путер од кикиритки, урда
Овес, белки од јајца, урда и по желба мед, засладувач, какао, цимет, путер од кикирики кокос... тоа го блендаш, ставаш на тефлонска тава 1 капка маслинов зејтин и тоа е.

M

memento

Гостин
А протеински шејкови?
Со или без веј, што состојки ставате во блендер?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.743
Поени од реакции
11.626
А протеински шејкови?
Со или без веј, што состојки ставате во блендер?
Лед, млеко, замрзнато овошје, ленено семе, кокосово масло, доза протеин, путер од кикирики, лешници, нес кафе... јас мојот така го правам. Има милион комбинации...

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Општо мислење за Соја топчиња/шницли од Виталиа ? Одприлика 3-4 денови во неделата го ставам на дневно мени, јебига неможам месо секој ден по 3 оброка да имам , нит време нит пари за толку... Успат, мислење за Магнезиум во капсули од Зегин (германско производство) , кошта 400денари 5-60 капсули има... веќе месец два ги конзумирам после тренинг... ок ? не ок ? Благодарам.

Kajgana Shop

На врв Bottom