Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.745
- Поени од реакции
- 27.745
А и да има ќе му се среди.Доколку немаш веќе постоечки проблеми со холестеролот, јади си слободно колку сакаш јајца.
А и да има ќе му се среди.Доколку немаш веќе постоечки проблеми со холестеролот, јади си слободно колку сакаш јајца.
Некако малце се 2-3, барем 5 би требало да е таман.жолчки само 2-3 максимум на ден, белките не се штетни
Јади слободно, нема ништо да ти биди.Некако малце се 2-3, барем 5 би требало да е таман.
Иначе тренерот ми рече нема никаков проблем, да прашам доктор претпоставувам ќе речи 'никако, не чини така' и на крај сам да земам да учам медицина. Некако цело време запаѓам во конфликт со повозрасни лица шо ми се роднини или познаници кога ќе збораме на оваа тема. Да се земало протеин, гејнер итн. не чинело, тоа било хемија, не знам шо, еве сега многу јајца не чинело. Ете имам еден куп другари шо вежбат и земат шо сакат па ене ги здрави, прави. Не се разбирам многу од ова и немам читано па сам да дојдам до заклучок. Не сакам од ништо некаков проблем да испадни.
Прашај ги твоите роднини т.е повозрасните лица дали пијат пиво, пушат цигари, јадат паштета, виршла или пак некоја посебна салама, прашај ги дали пијат кока кола или пак јадат сончогледово масло, внесуваат бел шеќер... И кога ќе добиеш одговори кажи му дека 3 јајца не се штетни, пола кило пилешко не е штетно, белиот леб да де замени со ориз и така натаму. Во случај да ти речат здравата храна е скапа кажи им дека 5 кила домати се колку 1 кутија цигари, 500 грама стек е колку кутија цигари најевтини и финџал турско кафе...Некако малце се 2-3, барем 5 би требало да е таман.
Иначе тренерот ми рече нема никаков проблем, да прашам доктор претпоставувам ќе речи 'никако, не чини така' и на крај сам да земам да учам медицина. Некако цело време запаѓам во конфликт со повозрасни лица шо ми се роднини или познаници кога ќе збораме на оваа тема. Да се земало протеин, гејнер итн. не чинело, тоа било хемија, не знам шо, еве сега многу јајца не чинело. Ете имам еден куп другари шо вежбат и земат шо сакат па ене ги здрави, прави. Не се разбирам многу од ова и немам читано па сам да дојдам до заклучок. Не сакам од ништо некаков проблем да испадни.
Najrealno kazano. Izgleda samo mojava doktorka me razbira, mi dozvoli da pijam whey no so isafПрашај ги твоите роднини т.е повозрасните лица дали пијат пиво, пушат цигари, јадат паштета, виршла или пак некоја посебна салама, прашај ги дали пијат кока кола или пак јадат сончогледово масло, внесуваат бел шеќер... И кога ќе добиеш одговори кажи му дека 3 јајца не се штетни, пола кило пилешко не е штетно, белиот леб да де замени со ориз и така натаму. Во случај да ти речат здравата храна е скапа кажи им дека 5 кила домати се колку 1 кутија цигари, 500 грама стек е колку кутија цигари најевтини и финџал турско кафе...
Ако докторот ти речи никако за додатоци во исхрана, повеќе од две јајца се штетни а притоа си здрав целосно, тогаш смени го одма...
Да го знаевме ова дека вака било, сите штрафценегер ќе бевме до сега, не просветли да сибиш беснио.kuvano celo jajce nema gajle da se jadi sekoj den no da se pijat jajca sekoj den toa necini. Zolckata sodrzi povejke proteini nego belkata. Zolckata sodrzi los holesterol no belkata sodrzi lecitin koj go neutralizira toj los holesterol. 5 celi jajca da se zgotvat kako omlet so piperka i malku slanina, 2 casi jogurd za dorucek e super. 5 celi jajca nekade prosek 35gr. protein.
Кој црн лош холестерол? Нема врска, ако не си алергичен на јајца јади ги цели. Живи јајца = никако.kuvano celo jajce nema gajle da se jadi sekoj den no da se pijat jajca sekoj den toa necini. Zolckata sodrzi povejke proteini nego belkata. Zolckata sodrzi los holesterol no belkata sodrzi lecitin koj go neutralizira toj los holesterol. 5 celi jajca da se zgotvat kako omlet so piperka i malku slanina, 2 casi jogurd za dorucek e super. 5 celi jajca nekade prosek 35gr. protein.
https://www.ahealthiermichigan.org/2011/10/11/the-nurtional-value-of-egg-whites-versus-egg-yolks-what-do-you-use/Takođe od ukupnih proteina nešto malo vise od pola se nalazi upravo u žumancetu. Žumance sadrži 5 grama masnoće ali od toga samo 1,6 grama zasićenih masti.
Комбо со свежа урда и 50 грама сланина + лута пиперка и лукче сецкано......................................https://www.ahealthiermichigan.org/2011/10/11/the-nurtional-value-of-egg-whites-versus-egg-yolks-what-do-you-use/
Помалку од пола се во жолчката, али затоа има други бенефити кај жолчката (фосфор, б12....)
Кога сте веќе кај жолчката, моја филозофија е 4 цели јајца дневно во комбо со сирење/урда. Жолчки не фрлам, а не стегам и по 10 јајца.
демек вкусно е?Комбо со свежа урда и 50 грама сланина + лута пиперка и лукче сецкано......................................
демек вкусно е?
ве молам не си правете утеха дека билдерската „чиста“ храна може да биде вкусна...
Додатоците во исхрана ( протеини гејнери бла бла) не се хемија но сигурно дека се штетни, ако не по здравјето тогаш по џебот.
Иначе ако урдата сланината јајцата и пилешкото се чиста храна.. лол
Просечната билдерска диета е можеби поздрава од просечната диета на невежбач инаку е далеку од здрав начин на исхрана.