100грама грашок ~15 грама carbsvo 50-100gr. grasok kolku grama na jaglenohidrati sodrzi?
ovie od kam odoko pisat tabeli.
D3,E, cink,K i K2. bez D3 i magnezium nemozam da funkcioniram.Какви витамини пиете освен ц, б и магнезиум?
За што служи магнезиум, б комплекс и витамин ц?D3,E, cink,K i K2. bez D3 i magnezium nemozam da funkcioniram.![]()
ja podobruva proteinskata sinteza vo muskulnite kletki, gi opusta nervnite zavrsetoci na teloto, go namaluva stresot, ja podobruva energiata i go namaluva zamorot. B6 e dobar isto za nervnite zavrsetoci, za opustanje na muskulite, ja namaluva bolkata vo muskulite i najdobro e da se pie so magnezium. vitaminot c stiti od nastin, za podobruvanje na imunitetot. k2 vitaminot e dobar za rskavicite na nozete i racete, ja ublazuva bolkata i e kako hranliva materia za koskite i ne se pie dolgo vreme. za D3 nemam proucvano mnogu no to so imam citano e deka pomaga vo namaluvanje na stresot. vitamin C pijam od 1000mlg ama e dovolno od 500. magnezium od 250 do 350mlg e dozvoleno vo denot.За што служи магнезиум, б комплекс и витамин ц?
И дали е многу ако пиеш 1 апче б комплекс од 500мг дневно?
Тоа значи дека доволно внесуваш од исхрана и не ти треба. Остај овие шо зборат земам ова земам она цинк бакар шкљ. ИСХРАНА > СЕ ОСТАНАТО.Јас земав магнезиум но некако не осеќам никаков бенефит од него, да приметам некоја промена мислам, исто се осеќам и кога го земам и кога не.
Магнезиум https://examine.com/supplements/magnesium/За што служи магнезиум, б комплекс и витамин ц?
И дали е многу ако пиеш 1 апче б комплекс од 500мг дневно?
Толку многу bro-science има во под-форумот не знам ни дали вреди да се коментира повеќе...Тоа значи дека доволно внесуваш од исхрана и не ти треба. Остај овие шо зборат земам ова земам она цинк бакар шкљ. ИСХРАНА > СЕ ОСТАНАТО.
Too much bro science ... im out.
жолчки само 2-3 максимум на ден, белките не се штетниМожи глупо ќе е прашањето ама дали е штетно да се јадат по 10 јајца (цели, и белки и жолчки) на ден? Пример 5 насабајле и 5 навечер. Нешто слушнав било штетно за жолчката (органот). Иначе прилично сум слаб, одам во теретана и сакам да зголемам мускулна маса.