СП 2018- Финале: Франција Хрватска

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Клоп ќе играше атрактивен фудбал, кичми ќе се кршеа и на крај ќе изгубеше 5-4 од Аргентина во првата утакмица во нокаутот. :cool:
Никад, Клоп финалето ќе го изгубеше, тоа е негова територија. :D

Слаб тренер? Кај реков дека се слаби тренери? Јас реков дека Мартинез не е јак тактичар, а не дека е слаб тренер. :toe: Класика си ги извртуваш увек работите како сакаш. Зборевме со Видук нели и на крај и ја и он заклучивме дека има простор за напредок кај Мартинез зашо до сега водеше второразредни тимови, Белгија реално треба да му биде отскочна даска во кариерата и да оди само напред. Со оној тим дозволи да биде за малце исфрлен од Јапонија, да му биде тимот анемичен и да нема ќорава шанса во 1/2 финале на СП... Пак ќе кажам, НЕ Е СЛАБ тренер, ама барем за мене сега за сега е лош тактичар.

И за Дешамп го мислам истото, со тоа што за овој немам ни некое високо мислење како тренер. Ме боли кур ако освоил СП, и Ди Матео има ЛШ па не постои ни како лик ни како тренер. Се изјаснив во претходниот пост дека Франција не одигра убедливо на ова првенство. Пеја дај биди реален, денес во првото полувреме Франција даде два смешни гола, имаше нула од игра... Дешамп едноставно има на располагање квалитетен тим и му успеа да дојде до титула и тоа е тоа. Овој тим да го води некој ко Пеп, Клоп или некој друг јак тренер имаше да прегази се пред нив со многу подруга игра од оваа. Да не заборавиме каков рак беа со Австралија, Перу и Данска, уште ми проаѓаат метастази низ тело од тие мечеви.

За Жиру ме мрзи пак да се објаснувам, тоа е мое мислење и нема шанси да го сменам.
Во ред бро, нека биде како ти викаш. Според мене Франција одигра перфектно првенство, го освоија лабаво без умарање, без бркање безглаво по терен, без притисоци да мора толку гола, мора ова или она. Дојдоа, освоија без потење што би се рекло. Тоа што дале ваков или онаков гол нема врска, автогол имало секогаш и ќе има, исто и пенали и не знам која е потребата да се дискредитира играта на тимот или победата зошто паднале два „смешни голови“. Автогол од Манџо и пенал чист ко солза, ништо сомнително, ништо вредно за дискутирање.

Исто, не знам зошто никој не спомнува дека хрватите умреа после 60та минута, не можеа да одат по терен, Ракитич уствари беше умрен од 3та минута а Модрич исто беше преморен, умре тој во 20та некаде.

Бoo еј кoлку гoмнa се изедoa зa Жиру нa интернетoв a пoсебнo нa кaјгaнa експертизa кaде ликoви штo не мoжaт дa пoгoдaт 1.20 кoеф стигнaa дa ни кaжувaaт кoј е лoш нaпaѓaч и тренер a тие рутинирaнo си гo дигнaa трoфејoт.

Ми се чини немaше вoздушен дуел штo не гo дoби Жиру, секoј нaпaд пoчнувaше oд негo и спушти безбрoј тoпки зa Мбaпбе и Гризмaн. Oн и Кaнте јa изигрaa тимскaтa улoгa фенoменaлнo.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

По мене жиру једина мана му е што има не лоша завршница туку катастрофална завршница, а е напаѓач, но за сметка на тоа е страшно тимски играч, трча се блро, спушти денеска милион топки за гризман и мбапе, секоја топка оди преку него, за разлика од Бензема што има лоша завршница истипт треба да му наместат 10 топки да даде еден гол, така да жиру што тррбаше да одигра си заврши максимално работа , мада тоа не ги прави добар напаѓач туку само добар тимски играч.
:pos::pos:
Значи на напаѓачов едина маана му е само што е многу лош финишер, и ништо друго. Епа добро, и на Кариус едина маана му е што не знае да брани, иначе онака све си е топ, комплетен голман и играч, сите го сакаат во тимот и гине за клубот.

Што па овој Лаказет направи у Арсенал за да заслужи да е прва постава? Жиру е играчиште. Одработе максимално за да Мбапе и Гризман си го искористат потенцијалот, немаше потреба од негови голови.

Aма не даде nitu eden gol. Slab napajdazh.

Сериозно, придонесот на Жиру не може да се мери со голови и асистенции. Тоа што му е работа, да задржи топка при транзиција, го прави феноменално. Секој воздушен дуел го доби.

Нешто што Лаказет не би можел да го прави заради физичката конституција. Од тука и фетишот на Дешамп за робусни напаѓачи.
Во ред бро, нека биде како ти викаш. Според мене Франција одигра перфектно првенство, го освоија лабаво без умарање, без бркање безглаво по терен, без притисоци да мора толку гола, мора ова или она. Дојдоа, освоија без потење што би се рекло. Тоа што дале ваков или онаков гол нема врска, автогол имало секогаш и ќе има, исто и пенали и не знам која е потребата да се дискредитира играта на тимот или победата зошто паднале два „смешни голови“. Автогол од Манџо и пенал чист ко солза, ништо сомнително, ништо вредно за дискутирање.

Исто, не знам зошто никој не спомнува дека хрватите умреа после 60та минута, не можеа да одат по терен, Ракитич уствари беше умрен од 3та минута а Модрич исто беше преморен, умре тој во 20та некаде.

Овој физички пад го очекував против Англија, и затоа на Англичаните им дадов поголема шанса да поминат. Арно ама, коцкестиве како дрогирани го изиграа тој меч.

Хрватите нема за што да жалат. Стигнаа до финале на светско првенство каде што заслужено беа поразени. Треба да бидат горди на се што направија, вакво нешто се случува еднаш на 50 години. Јас ја имав честа да присуствувам цела оваа недела во Загреб и целосно ја осетив атмосферата, беше феноменално, има некои слики коа засекогаш ќе ми останат запечатени во меморијата. Денес поголемиот дел хрвати не беа разочарани (освен дечкото на царина на аеродром, кој изгледаше како да му потонале сите бродови :D), беа горди. Ова најверојатно ќе значи крај на грото играчи од оваа генерација, но тие си ја дочекаа својата шанса и ја искористија.

Франција повеќе од заслужено е шампион. Единствено беа во проблеми против Аргентина, кога беа на 30 минути од елеминација. Во секој друг меч покажаа класа. Не играа некој доминантен фудбал, но со цврста одбрана и опасни контри го добија секој меч. Оваа генерација допрва ќе има светли моменти, има неверојатно јадро на играчи кои може да тераат уште 10 години заедно. За мене не Нејмар, туку Мбапе е следната фудбалска ѕвезда. Дечкото ги има сите предиспозиции да стане класа играч и неодоливо потсеќа на Анри.

Zadocni dozdot za da ne povtori povtorno nekoj ko Dzon Terry da ne se izlizga ko vo 2008ma na Luzniki. Ti go ebam stadionot da ti go ebam skapanica ziva.

Nego, dobro svecko, mnogu avtogolovi, golovi od prekin, var tehonologija(imase penal u finalevo, a mozese i da ne go svirne) itn itn.

Francija e presilna, nema tuka sho... Kako i da e 2ro mesto na svecko bi menjal so 50 ligi na shampioni, 32 la ligi, 23 premier ligi i 45 uefa evropa ligi.

Prvo mesto bi menjal so sve zivo i divo. I da Mbappe kje bide bolje i od Ronaldo i od Messi da gi ebam u gz i dvajcata.

:pos::pos:
Значи на напаѓачов едина маана му е само што е многу лош финишер, и ништо друго. Епа добро, и на Кариус едина маана му е што не знае да брани, иначе онака све си е топ, комплетен голман и играч, сите го сакаат во тимот и гине за клубот.
Кој кажа дека е топ играч?
Туку французице моментално што имаат он е најбољи решење, Дешамп подобро израчунал дека е боље тој да игра за гризман и мбапе од колко мбапе и гризман за бензема .

Бензема не го сакаат бе луѓе, завршена приказна се Бензема и Франција, се испокарале уште со некој таму, не велам дека некој е во право, туку дека тешко да заигра за Франција уште еднаш.

Онаква е формацијата на Дешамп, ригидна, како што вика Пејо нема трчање напред како муви без глави, да им требаат уште голови, способна е и првата 11 затоа а ги имаат и на клупа во измените ама не е тоа замислата.

IGRACHISHTE ! golchina!

Eve go be. Realen, so fakti so sve.

Sori ako nekoj go postiral.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom