- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 40.484
- Поени од реакции
- 119.317
Никад, Клоп финалето ќе го изгубеше, тоа е негова територија.Клоп ќе играше атрактивен фудбал, кичми ќе се кршеа и на крај ќе изгубеше 5-4 од Аргентина во првата утакмица во нокаутот.![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Никад, Клоп финалето ќе го изгубеше, тоа е негова територија.Клоп ќе играше атрактивен фудбал, кичми ќе се кршеа и на крај ќе изгубеше 5-4 од Аргентина во првата утакмица во нокаутот.![]()
Во ред бро, нека биде како ти викаш. Според мене Франција одигра перфектно првенство, го освоија лабаво без умарање, без бркање безглаво по терен, без притисоци да мора толку гола, мора ова или она. Дојдоа, освоија без потење што би се рекло. Тоа што дале ваков или онаков гол нема врска, автогол имало секогаш и ќе има, исто и пенали и не знам која е потребата да се дискредитира играта на тимот или победата зошто паднале два „смешни голови“. Автогол од Манџо и пенал чист ко солза, ништо сомнително, ништо вредно за дискутирање.Слаб тренер? Кај реков дека се слаби тренери? Јас реков дека Мартинез не е јак тактичар, а не дека е слаб тренер.Класика си ги извртуваш увек работите како сакаш. Зборевме со Видук нели и на крај и ја и он заклучивме дека има простор за напредок кај Мартинез зашо до сега водеше второразредни тимови, Белгија реално треба да му биде отскочна даска во кариерата и да оди само напред. Со оној тим дозволи да биде за малце исфрлен од Јапонија, да му биде тимот анемичен и да нема ќорава шанса во 1/2 финале на СП... Пак ќе кажам, НЕ Е СЛАБ тренер, ама барем за мене сега за сега е лош тактичар.
И за Дешамп го мислам истото, со тоа што за овој немам ни некое високо мислење како тренер. Ме боли кур ако освоил СП, и Ди Матео има ЛШ па не постои ни како лик ни како тренер. Се изјаснив во претходниот пост дека Франција не одигра убедливо на ова првенство. Пеја дај биди реален, денес во првото полувреме Франција даде два смешни гола, имаше нула од игра... Дешамп едноставно има на располагање квалитетен тим и му успеа да дојде до титула и тоа е тоа. Овој тим да го води некој ко Пеп, Клоп или некој друг јак тренер имаше да прегази се пред нив со многу подруга игра од оваа. Да не заборавиме каков рак беа со Австралија, Перу и Данска, уште ми проаѓаат метастази низ тело од тие мечеви.
За Жиру ме мрзи пак да се објаснувам, тоа е мое мислење и нема шанси да го сменам.
По мене жиру једина мана му е што има не лоша завршница туку катастрофална завршница, а е напаѓач, но за сметка на тоа е страшно тимски играч, трча се блро, спушти денеска милион топки за гризман и мбапе, секоја топка оди преку него, за разлика од Бензема што има лоша завршница истипт треба да му наместат 10 топки да даде еден гол, така да жиру што тррбаше да одигра си заврши максимално работа , мада тоа не ги прави добар напаѓач туку само добар тимски играч.
Што па овој Лаказет направи у Арсенал за да заслужи да е прва постава? Жиру е играчиште. Одработе максимално за да Мбапе и Гризман си го искористат потенцијалот, немаше потреба од негови голови.
Во ред бро, нека биде како ти викаш. Според мене Франција одигра перфектно првенство, го освоија лабаво без умарање, без бркање безглаво по терен, без притисоци да мора толку гола, мора ова или она. Дојдоа, освоија без потење што би се рекло. Тоа што дале ваков или онаков гол нема врска, автогол имало секогаш и ќе има, исто и пенали и не знам која е потребата да се дискредитира играта на тимот или победата зошто паднале два „смешни голови“. Автогол од Манџо и пенал чист ко солза, ништо сомнително, ништо вредно за дискутирање.
Исто, не знам зошто никој не спомнува дека хрватите умреа после 60та минута, не можеа да одат по терен, Ракитич уствари беше умрен од 3та минута а Модрич исто беше преморен, умре тој во 20та некаде.
Фотошоп е сигурно
Кој кажа дека е топ играч?
Значи на напаѓачов едина маана му е само што е многу лош финишер, и ништо друго. Епа добро, и на Кариус едина маана му е што не знае да брани, иначе онака све си е топ, комплетен голман и играч, сите го сакаат во тимот и гине за клубот.