Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Кузнај шо светско глеаше ти.. Јас колку шо видов сите акции им ги споеба со шут од 30 метри втрибини
Тоа што сјебал некоја акција не го мења фактот дека е каде каде подобар лидер од Меси. И многу подобар став имаше кога Португалија губеше за разлика од Меси кога губеше Аргентина. Вака така Роналдо си освои европско со Португалија. Меси од друга страна од фрустрација се пензионираше од Аргентина и после па се врати.

Зар не требаше до сега да имаме и доста фанови на Сити овде бе. Ептен безвезе е вака (n)

OGC Nice have decided to respect Alassane Pléa's wishes in joining Gladbach, despite better offers from Newcastle & West Ham

Хакими на двегодишна позајмица во Дортмунд. Ќе им го направат играч па таман за 2 години пак ќе се појави некој млад играч на Реал што ќе му треба минутажа па Дортмунд ќе помогнат повторно (y)

Хакими на двегодишна позајмица во Дортмунд. Ќе им го направат играч па таман за 2 години пак ќе се појави некој млад играч на Реал што ќе му треба минутажа па Дортмунд ќе помогнат повторно (y)

Епа не ќе прават играчи само за Баерн..:D

Нејќу да те пљачкам:D
Само да си кажу дека и ја мислу дека Икарди ќе има више голови;)
Овој на случај да те еде десна рука и да почнеш и даље с с опкладе....

Moже и с'с тебе кладба.

Епа не ќе прават играчи само за Баерн..:D

Тоа со Баерн заврши пред две години веќе. Не е интересно веќе. Сега на други прават.
Не ме разбирате изгледа. За таа позајмица зборот ми беше дека ем им платиле на Реал за да го позајмат за две години + плата што ќе му даваат и на крај како готов изграден и позрел играч ќе им го вратат. Додека за Хумелс, Кагава, Шахин, Обамејанг, Мики и Сократис барем добија пари што е сосема друго што зборам за позајмица од типот на Хакими за кој им прават услуга само на Реал наместо да си ангажираат некој бек за кој барем ќе земат пари за 2-3 години од некој клуб, а и со можност да остане подолго време во клубот.
Пример да беше клуб од типот на Мајнц, Хановер друго е пошо да речеме немаат толку кеш да купат бек, а Реал не сака да го продаде туку да го развива некаде па да си го врати туку во таа ситуација и клуб како Мајнц има корист пошо немаат пари да потпишаат бек кој им е потребен пример да речеме бидејќи одреден буџет потрошиле за други позиции па тука и двете страни имаат корист. А Дортмунд не гледам каква корист има со позајмица на Хакими при толку пари земени од продадени играчи.

@Bateman, да беше уште Венгер ќе се „плашев“ дека сеа конечно ќе го собре Бензема, но вака мислам дека ќе си остане у Реал лагано пак ко прва опција. :D

Пишав коа ја освоивме ЛШ, дека не ме чуди да има големо бранување летово во клубот. И сеа кога сите мислат дека „поголемо од ова не може“ зашто заминаа Зидан и Роналдо, мислам дека минимум уште еден од главните играчи ќе си фати патот другде. Тука не го земам во предвид Бејл, за кого не е изненадување ако замине, иако мислам дека се намалија шансите за негово заминување сега.

Еве има некои шпекулации, сеуште недоверливи за Марсело дека ќе го прати Кики во Јуве. Тоа ми е скоро невозможно од аспект на финансии, не знам дали Јуве би се осмелил да раситни уште една стотка или бар приближно за играч. Но ако случајно се деси тоа, тогаш сум пак уверен дека овие го земаат Зидан догодина за тренер. :D

Иако први на тапет за можно заминување ми беа некој од двоецот у средината, Модриќ или Кросс или двоецот пред нив Иско и Асенсио. Но со ангажирањето на Лопетеги веројатно Шпанциве тешко да ги пуштат. Но ако не пуштат никого од нив тоа би значело веројатно и заминување на Ковачиќ, иако клубот сака да го задржи ќе биде како со Мората, ќе бара минутажа и ќе го пуштат ако некој даде голема сума.

На крај Навас, ако запнале да земаат нов голман, не верувам он да прифати да биде резерва и тоа ќе биде џек-пот за сите клубови кои им треба голман да добијат квалитет за ефтино.

Интересан батерфлај ефект ќе добие цела сага пошто не знам кој изјавија дека све почнало од Канселу, док преговарале Јуве сас њега, Мендеш им га понудија Роналду и од туј почнало све, на крај ќе искочи дека тој што Интер решиле да не га купив, ем ќе им отиде у ривала ем најбољега играча у свет си га споија сас ривала, Интер конектинг пипл. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom