Фудбалски трансфери - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа со си имам барем мислење е големо клише.Не може некој да тресе реално огромни глупости и на крај да ти врне ама извини што имам свое мислење надополнето со очаен хумор.
Што да врне бе, да ти врне на глава ти ебам тоа. :D Што е трескање глупости? Што кажав дека се премногу 100 милиони за 33 годишен играч кој тежнее кон опаѓање на својата форма? Да го земеа Мбапе па да речеш дека тресам зелени, вака си имам добар аргумент на своја страна. Нормално, не значи дека ќе испадне точно, може ќе даде 50 гола до јануари, може ќе изигра ненормална сезона, може ќе умре, никој не може точно да знае.

Neam diploma za ekonomija taka da... rabotite gi gleam niz taa prizma.. plus dresovi kurovi vragovi... nema sto da diskutirame druze... moze samo od ocaj jad i zavist da zborite..

http://app.football-italia.net/?referrer=https://www.football-italia.net/124055/ronaldo-already-earned-juve-%E2%82%AC160m#article/footballitalia-124055
Ни овој од линков што си ми го цитирал нема диплома, а изгледа имате и исто знаење. Ама не си ти крив, читаш тоа што ќе ти сервираат.

Абе Роналдо е, он и 40 години да има, пак ако е решен нешто да направи и да биде успешен, ќе успее.
Го знаеме сите каков карактер е, каков мајндсет има. Ако оди во Јуве, не оди за да лабави и полесно да му е, баш напротив сигурно уште повеќе ќе сака за последен пат уште еднаш да се докаже (не дека треба). И зборот флоп не смее никако во иста реченица да се искористи. Само ептен сериозна повреда може да го спречи.

Ни овој од линков што си ми го цитирал нема диплома, а изгледа имате и исто знаење. Ама не си ти крив, читаш тоа што ќе ти сервираат.
Ok druze... idi drkaj na napolitano

Neam diploma za ekonomija taka da... rabotite gi gleam niz taa prizma.. plus dresovi kurovi vragovi... nema sto da diskutirame druze... moze samo od ocaj jad i zavist da zborite..

http://app.football-italia.net/?referrer=https://www.football-italia.net/124055/ronaldo-already-earned-juve-%E2%82%AC160m#article/footballitalia-124055
Роналдо ќе биде финансиски исплатлива операција за Јувентус па макар не изиграл ниту еден натпревар. Ама статијава е пишувана од неписмен. И гледам македонски куртонски медиуми веднаш ја превеле.

Знаеш колкав е прометот на акции на Јувентус што ја има достигнато таа цена? 1000 евра. Сега пресметај 22% од 1000 евра. Е толку им заработи Роналдо на Јувентус од акции.

Многу сте ми јаки бе како едноставно ги замислувате работите, шпекулации за Роналдо и одма акциите пораснале за ебени 22% :pos:. И тоа за еден ден бре...

Ако беше така едноставно сите клубови ќе си правеа такви шпекулации за јаки играчи/ѕвезди и оп акциите вртоглаво ќе им растат :cool:. Генијално.

@Stefan-kobe не му се давај на мочково факе :duel:

Многу сте ми јаки бе како едноставно ги замислувате работите, шпекулации за Роналдо и одма акциите пораснале за ебени 22% :pos:. И тоа за еден ден бре...

Ако беше така едноставно сите клубови ќе си правеа такви шпекулации за јаки играчи/ѕвезди и оп акциите вртоглаво ќе им растат :cool:. Генијално.

@Stefan-kobe не му се давај на мочково факе :duel:

Гадно се лажеш ако мислиш дека не може добра вест во најава да бустне акција. Слично е и со криптото. Има најразлични толкувања на 22% што ги збори @Inglourious Basterd ама најдов од добри извори дека акциите сигурно се пораснати од 9-11%. Сепак, тоа се јавно достапни информации.

Гадно се лажеш ако мислиш дека не може добра вест во најава да бустне акција. Слично е и со криптото. Има најразлични толкувања на 22% што ги збори @Inglourious Basterd ама најдов од добри извори дека акциите сигурно се пораснати од 9-11%. Сепак, тоа се јавно достапни информации.

Вчера беа 6% денес 22% :)

6, 10, 20, 50 се сосема небитни бројки. Обртот од акции на Јувентус е смешен. Таа евентуална “заработка“ не е за Јувентус, туку за сопствениците на акциите, ако некогаш решат да ги продадат. А Ањели ќе го направат тоа никогаш, можеби ни тогаш. Глуп муабет генерално.

Пеја, не викам дека нема доза на субјективност во моето мислење, ама и сам знаеш какво мислење имам за старите играчи кои држат јаки цени. Нејќам пример да дојде Ди Марија во Интер, ќе го преплатат а нема да добијат доволно за дадената сума, истото и за Пасторе, истото ќе беше и за Раџа да фукнеа 50 милиони и да не набројувам натака. Нормално, ако дојде било кој од овие секако дека нема да прекинам да навивам за Интер и ќе ги поддржувам.
За Пасторе 29 години 25 милиони е многу, а за Раџа 30 години околу 30 милиони сметајќи го Сантон - 5 милиони е таман...

Секоја чест на Јуве ако го официјализира трансферот на Роналдо, колку и да не ги сакам прават топ трансфер, да не ги повторувам само предходните мислења од самодоверба и победнички менталитет кај тимот, до финансии кој сигурно ќе ги вратат уште првиот ден кога ќе потпише и на крај познавајќи го Пеналдо колку е самобендисан и желен за успех, а секако и сеуште поспремен од 90% од 23-24 годишни фудбалери...

Кога може еден Џеко со одење да дава голови во Серија А,Роналдо има да се протури.
Џеко со 'одење' и во ЛШ оваа година беше зад триото на Ливерпул и Роналдо по постигнати голови :)[DOUBLEPOST=1530856025][/DOUBLEPOST]Инаку, убаво е за Калчото ова Јувентус што го прави. Точно дека е во години, али гледајте од друг аспект, не како 33 годишен фудбалер туку како актуелен освојувач на златна топка. Значи во Сериа А пристигнува најдобриот играч во светот моментално. Велам убаво за Калчото бидејќи ќе го живне првенството со неговото доаѓање, исто и популарноста и значајноста на лигата. Иако Јуве ни е конкурент мене вака ми е мило што секоја година ги дига стандардите од секој аспект. Можеби раководствата и управите на неговите конкуренти конечно ќе се свестат дека со 100 евра путка не се ебе:D

Последно уредено:
Ако веќе не земе леси навивам за Џиџи да освои ЛШ :cool:

http://shop.realmadrid.com/stores/realmadrid/en/c/football-kits/shop-by-players
Real.jpg

:cautious:

Има нешо демек Перез не се придржувал до т.н. џентлменски договор со Роналдо и Мендес за сумата од 100че.
Ај нека продолжуе договор, зашо ако крашне hype-возот ќе биде весело :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom