СП 2018 - Група Д (Аргентина, Исланд, Хрватска, Нигерија)

• Креатор на темата Креатор на темата Partizanen banditen
  • Време на започнување Време на започнување

Кои две селекции ќе продолжат понатаму?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Шо ќе сменеше Икарди топка напаѓачите немат фатено Дибала игра централен везен од ко влезе

Ло Келсо и Банега ги остај на клупа цело првенство

Првиот меч Аргентина имаше 25 кроса во противнички гол, а замисли ни еден реализиран, а сите знаеме што можеше да направи Икарди на толку креирани шанси.

A овој папучарот па ќе ги оправеше.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Аргентина својата шанса за освојување требаше да ја бара во 2014, кога и стигна во финале. Тогаш голем дел од играчите и со возраста и со формата го даваа максимумот. Иако поголемиот дел од натпреварите го играа на мускули, сепак не им се отвораа дупки во одбрана и средина како сега.

Ромеро, Гарај, Забалета, Ди Марија играше страшно, Маскерано столб, Рохо беше откровение како лев бек, Агуеро, Лавеци.. Со Меца, Пеца толку е. Мексико да беа вечерва наместо Хрватска, со контрине кои ги изведуваат со 100 km/h немаше да застанат на 3 гола.

Се сложувам со кажаното, ама не гледам перфектно избалансирана репрезентација на светското со квалитет на сите позиции, не може дури и ваква Аргентина со оваа селекција на менаџерот да доживува дебакли како вечерашниов и да не помине група во конкуренција на Нигерија и Исланд (еве да ја тргнеме Хрватска настрана)

Повеќе Марадона го даваа на телевизорот одколку Меси :pos:

SAMPAOLI: Icardija nisam zvao zbog taktike :pos:

Ne deka so Ikardi ke iskinea ama bravo za kockastite, epten merak mi napraija. Argentina i pokraj tolku igraci i nevidena selekcija na fudbal odlucija na varijanta daj mu na Messi , po bedno prifakanje na poraz ne sum videl. Otamendi glava ke mu iskinese na Rakitic i uste ne mi e jasno kako ne dobi crven

Абе поарно што не го викнаа Икарди, само ќе се фрустрираше и ќе си губеше самодоверба. Вака нека си го прчи курот на Сејшели, а овие нека се маваат од земја. Со Меца, Акуња и компанија финале ќе играле, ќе газеле бла бла, абе мрш таму. И така незаслужено пројдоа квалификации, мило ми е што ги снајде ова.

Ептен идат до израз пробелмите и лошата атмосфера меѓу играчите во Аргентина, може ќе претерам сега ама веројатно и Меси повеќе и штети отколку што и помага на репрезентацијата во моментов

Немојте живи сфе Рохо од 2014 да го спомнувате:D, кое теле беше:pos:.
Инаку ко што пишав, Меси си ја замеси ваква и он ќе си ја окрка.
Реално никој од Аргентина не очекуваше да биде шампион ама кускулето сега пепел си го направи реномето.
Со Роналдо не смее да спомне да се споредува а за Марадона муабет да не правиме. Да се пензионираше прошлиот пат, вистински, барем дилеми ќе останеа, вака на ниво на репрезантации си остана дудук, не успеа да ја оправи сликата.

А зашто и Пасторе не беше повикан? И со 30 минути изиграни е подобар од овие no name играчи.

Им фалеше средина, џабе нападот.

Немојте живи сфе Рохо од 2014 да го спомнувате:D, кое теле беше:pos:.
Теле, не теле, во тимот на првенството беше, затоа пишав откровение а не Роберто Карлос.

Меси, ако не му беа сите соиграчи досега во Барса немаше да се прослави како што се прослави. Роналдо од друга страна и во Јунајтед беше ѕвер и во Реал е ѕвер и во Португалија е ѕвер и освои ЕП. И ако оди во ПСЖ пак ќе биди ѕвер :LOL: Башка, друго е да полниш екипи како Леванте, Гетафе, Еибар, Хихон....оди играј да те видам со Евертон, Стоук, ВБА, и 4-5 екипи кои конкурираат за титула.

35701243_1082094121928919_2595799150469578752_n.jpg

35943593_2310812582293516_2180380825449660416_o.jpg

Од Верон, Рикелме, Аимар, Камбиасо, Самуел, Ајала, Занети, дојдоа на Акуња, Меза, Салвио, Отаменди, Фичовци, Меркадо(кој изгуби топка на сред терен и наместо спринт, се влечеше назад).

Средниот ред нула, одбраната у минус, голманот 12 играч на Хрватска.

Фацио од Рома боље да го играше.
Кај му беше АДМ натпреваров? Марадона е за горенаведените.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom