Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
"We lost the MGU-K 17-18 laps into the race, and that is 2.5 seconds per lap he is giving up.

За во Монако да треба да претекнеш ти требаат можеби 4-5 секунди предност по круг, инаку немаш шанси. Настрана тоа што болидите се доста пошироки и тоа што доколку константно возиш позади некој подолго време ќе го поебиш моторот и гумите ради самата структура и аеродинамика.

Забележете и на наредните трки дека од 2-3 круга повеќе никој не вози агресивно позади. Дури и Мерцедес личат на фичовци кога не се на првите позиции. Идеалната разлика е 2 секунди па затоа сите ја одржуваа константно.

Има и камикази како Макс, но затоа секоја втора трка е без бодови.

Ганер за да сфатиш кочку е тешко да се престигне во монако глеј го дуелот меѓу верстапен и сајнц. Верстапен беше 5+ секунди побрз, па едвај го помина на сомнителен и многу ризичен начин. После три круга веќе беше на 20+ во однос на сајнц. Од друга страна проблемот на рикијардо значеше само 2.5+ во однос на фетел бидејќи брзината не е најважна во монако. Ако беше друга трка сигурен сум дека рикијардо немаше ни да вози до крај ама во монако не му смени нешто драстично.
Инаку нема никакви можности за проширување на патеката. Монако е претесно место и 95% од уличките се тунелчиња со по една лента.
Не знам зошто волку негативни коментари прочитав. Се знае.. во монако главниот ден е сабота, а после во недела гледаме само тактики и психичка спремност на возачите. Едино дожд ако не заврне па да гледаме циркус.

Ганер за да сфатиш кочку е тешко да се престигне во монако глеј го дуелот меѓу верстапен и сајнц. Верстапен беше 5+ секунди побрз, па едвај го помина на сомнителен и многу ризичен начин. После три круга веќе беше на 20+ во однос на сајнц. Од друга страна проблемот на рикијардо значеше само 2.5+ во однос на фетел бидејќи брзината не е најважна во монако. Ако беше друга трка сигурен сум дека рикијардо немаше ни да вози до крај ама во монако не му смени нешто драстично.
Инаку нема никакви можности за проширување на патеката. Монако е претесно место и 95% од уличките се тунелчиња со по една лента.
Не знам зошто волку негативни коментари прочитав. Се знае.. во монако главниот ден е сабота, а после во недела гледаме само тактики и психичка спремност на возачите. Едино дожд ако не заврне па да гледаме циркус.
Ама не разбираш ти, возачите се пичиња не знаат да претекнуваат :cautious:

IMG_20180608_160009.jpg
Од кога даваат на СК 6 овие? :cautious:

Многу ме нервираат оние тв 24, програма немаат на сајтот, што тв ќе беа програм да немаш објавено:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom