Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Рикиардо ШОФЕРИШТЕ ќе ми биде ќејф да освои сезонава иако навивам за Хамилтон.
Фетел испадна пичка му беше страв да го нападне Рикиардо.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Рикиардо ШОФЕРИШТЕ ќе ми биде ќејф да освои сезонава иако навивам за Хамилтон.
Фетел испадна пичка ми беше страв да го нападне Рикиардо.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Значи и хамилтон испадна пичка што не го нападна Ветел, Кими исто што не го нападна Луис и Ботас што не го нападна кими?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Значи и хамилтон испадна пичка што не го нападна Ветел, Кими исто што не го нападна Луис и Ботас што не го нападна кими?

Да пошто сите овие имаа само 6 брзини 40 круга

Да пошто сите овие имаа само 6 брзини 40 круга
Сите се приближија во некој период на под 1 сек разлика ама никој не помина. А тоа не е пошто се пички туку нема простор за тицање во монако и нема шанса да прециташ возило со слична брзина а и башка што мораа да штедат гуми сите

Сите се приближија во некој период на под 1 сек разлика ама никој не помина. А тоа не е пошто се пички туку нема простор за тицање во монако и нема шанса да прециташ возило со слична брзина а и башка што мораа да штедат гуми сите

Рикиардо во ниеден момент не се движеше со иста брзина, пола трка беше поспор од Фетел со 20+ км/ч на правците, нема теорија Фетел да не можеше да го помине

Рикиардо во ниеден момент не се движеше со иста брзина, пола трка беше поспор од Фетел со 20+ км/ч на правците, нема теорија Фетел да не можеше да го помине
Има теорија ко што виде и Верстапен на крај 20 круга кога не можеше го помине Хулкенберг а побрз беше.

Има теорија ко што виде и Верстапен на крај 20 круга кога не можеше го помине Хулкенберг а побрз беше.

Верстапен претходно помина 12 болиди, не е ненормален до толку да ризикува се што направил дотогаш да поебе

Ради тоа ме нервира Монако, на било која друга патека ќе имаше обиди и веројатно претицувања при овие кратки разлики меѓу првите 4ца. Е сега со помали проблеми на болидите и гумите на друга патека ќе мораа да влезат во бокс и да мењаат, али во Монако доволно е да останеш на стаза за да ја одбраниш позицијата, едноставно не може да те пројдат ако сте со слични перформанси на болидите. Секако и Монако бара голема ментална спремност и способности, да не излезе дека скроз ја кењам стазава, али кога си во позиција да не можат да те пројдат, многу е полесна цела работа.

Верстапен претходно помина 12 болиди, не е ненормален до толку да ризикува се што направил дотогаш да поебе
Како ќе поебеше? Ти мислиш стварно Макс ако имаше можност да го помине хулкенберг немаше да го направи тоа пошто се чува ? [emoji23][emoji23] Се обиде ама не можеше пошто кога имаш болид пред тебе со приближна брзина теоретски шанси нема го поминеш во монако. Не знам што се инатиш без потреба.

Можеше ама не сакаше, премногу е ризично затоа, еден погрешен потег и трката завршува. Затоа никој никого не нападна, оваа трка се добива на квалификациите или преку бокс ако го заебеш противникот.

Како ќе поебеше? Ти мислиш стварно Макс ако имаше можност да го помине хулкенберг немаше да го направи тоа пошто се чува ? [emoji23][emoji23] Се обиде ама не можеше пошто кога имаш болид пред тебе со приближна брзина теоретски шанси нема го поминеш во монако. Не знам што се инатиш без потреба.

Незнам зошто ти толку се обидуваш да го оправдаш Фетел, доволно е само да го чуеш тимското радио на ред бул на крај како му честитаа на Рикиардо за да ти биде јасно каков подвиг направи. Сигурно да беа во спротивна позиција Рикиардо немаше да го помине Фетел.
Тешете се само

Vo monako dovolno e da vozis na sred pateka i nemora da menuvas pravec nemoze nikoj da te pomine.:D

Незнам зошто ти толку се обидуваш да го оправдаш Фетел, доволно е само да го чуеш тимското радио на ред бул на крај како му честитаа на Рикиардо за да ти биде јасно каков подвиг направи. Сигурно да беа во спротивна позиција Рикиардо немаше да го помине Фетел.
Тешете се само
Па направи пошто е квалитетен возач. Можеби и најквалитетниот на гридот е. Ја не го правдам ветел само ти глупости тропаш освен ова ако не ти е прва трка во Монако да ја гледаш па тогаш јасно е зашто такво мислење имаш.

Еве веќе ако сакаат традицијата да продолжи со оваа патека, нека не ја тргаат од календар, ама нека направат уште две места за престигнување, да ја прошират на тие две места или нешто слично, некое чаре сигурно може да се направи за оваа патека да биде поатрактивна.

Па направи пошто е квалитетен возач. Можеби и најквалитетниот на гридот е. Ја не го правдам ветел само ти глупости тропаш освен ова ако не ти е прва трка во Монако да ја гледаш па тогаш јасно е зашто такво мислење имаш.

Значи Џ А Б Е ти се сите обиди за оправдување, ТРИЕСЕТ И ПЕТ круга НЕ СЕ ни обиде да помине болид што му фалат 2 брзини и е поспор за повеќеод 20 на саат на правците.
Немање мадиња се вика ова, а ти колку сакаш релативизирај го. Претекнувања во Монако немам намера да ти постирам, ако си гледал а не ти е прва оваа ќе ти текне на милион. Ќе ти спомнам една скорешна од 2015 кога Верстапен со Торо Росо му покажа кај му е местото на кој нека ти текне

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom