СП 2018 - генерална дискусија

Дали сериозно мислите дека ќе се вратат темите?

• Вкупно гласачи
    45
  • Гласањето е завршено на .
Pls, make it stop.

Од израелската фудбалска федерација отпатувале во седиштето на ФИФА во Цирих за да поднесат барање за Аргентина да биде исфрлена од светското првенство.
Причината е што Аргентинците го откажаа пријателскиот натпревар со Израел, а израелците тоа го сфатиле како "религиозна дискриминација "
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::vozbud::vozbud::vozbud:

Разнишана им е самодовербата после тапа квалификации и меѓу другото сакаат boost на моралот со сигурни победи и полнење мрежи на селекции ко Хаити, Израел...
Мада, стварно можеле нормални земји да изберат.
Ај оваа со Хаити веројатно им се рачуна као алтруистички гест кон Хаити, кои у задња деценија ги имаа сите несреќи и срања кои може да ги смислите.

Разнишана им е самодовербата после тапа квалификации и меѓу другото сакаат boost на моралот со сигурни победи и полнење мрежи на селекции ко Хаити, Израел...
Мада, стварно можеле нормални земји да изберат.
Ај оваа со Хаити веројатно им се рачуна као алтруистички гест кон Хаити, кои у задња деценија ги имаа сите несреќи и срања кои може да ги смислите.

Сега се викаме Хаити?

На Инфантино од јајцата му течеа солзи кога Италија не се пласира со чакл играчи, камоли на првенството да ги нема Меси, Агуеро, Дибала ...
Овие евреите изгледа уште фудбалот не го контролираат па сенсот за бизнис за кој што важи дека го имаат, го игнорираат во случајот. Аргентина колку и да е боса со играчката форма, од бизнис агол со самото присуство ќе донесе 9867 пати повеќе пари од Израел.

Што воопшто закажуваат пријателски со вакви швркнатија држави мене не ми е јасно

Заради пари што може друго.
Откако се случи ова со префрлувањето на Американската амбасада во Ерусалим, евреите се пуштија во тотална пропаганда користејки ги своите (пари) моќ. Годинава дебело искешираа Џиро ди Италија да тргне од Ерусалим, ова со Евровизијата не е случајно сигурно а еве сега сакаа да го донесат Меси да игра фудбал таму

Наводно Меси како амбасадор на Уницеф бил еден од тие што барале да се откаже пријателскава..

Заради пари што може друго.
Откако се случи ова со префрлувањето на Американската амбасада во Ерусалим, евреите се пуштија во тотална пропаганда користејки ги своите (пари) моќ. Годинава дебело искешираа Џиро ди Италија да тргне од Ерусалим, ова со Евровизијата не е случајно сигурно а еве сега сакаа да го донесат Меси да игра фудбал таму

Наводно Меси како амбасадор на Уницеф бил еден од тие што барале да се откаже пријателскава..
аааа ете што било работата, не знаев, не пратам велосипедизам :)))

Во Сц Дуња ќе пуштаме светско, во дворот на големо платно. Кој е заинтересиран, еве линк од настанот, а може и слободно да ми пише.

https://www.facebook.com/events/417285412073167/

https://twitter.com/EPLBible/status/1005023609629405186?s=19

:pos:
1a0c0275c082599bfc8da363a6e217a6.jpg

Немав време да барам дали е местенка или не, ама солзи ми тргнаа на очи :ROFLMAO:

Шо напрајвте, ќе се пишат најави за репрезентациите?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom