@Syn
Не можам да си поверувам.Се мачиме за посрано 4то место,нешто што ти беше сигурен дека ќе го земеме,и повторно ти си излегол во право.Дали е тренерот,или менаџментот или па Ханданович крив ама ич кур не ме боли.Вака гледано севкупно,тимот е на 5то местои е далеку од тоа што ти го очекуваш и тврдиш.Не знам кој е проблемот,ама претпоставувам дека доколку летото поминеше со подобри трансфери ќе бевме топ 4 од многу поодамна.
И повторно ќе те прашам,како истите тие ебани тренери во другите тимови се добри а кај нас се катастрофа?истото и за играчите важи.
За што сум испаднал во право, гледаш ли што е темата на муабет, фактот дека од Лацио имаме подобар тим, а имаме далеку полоши резултати и игра и тоа тоа е кривица на Спалети. 3000 пати ти пишав дека срамота е за екипа ко лацио да ти требаат 300м евра буџет, абе најскапиот трансфер летото им беше марушич, 7м евра, втор најскап Лукас Леива. Дај не ме јеби, не ми ги превртуј зборовите, Интер од друга страна потрошија над 60м евра, и за ова ли се криви сеа кинезите, што тие кои го кроеа тиммот потфрлија со 2 трансфери, весино и далберт, едниот дури не ни игра, значи 20м евра дадоа за резерва ... т.е. не, за две резерви, зашто и весино е веќе резерва, сеа игра дека гаљардини е повреден.
Ама и вакви какви што сме, имаме тим што реално веќе требаше да е пласиран во ЛШ, нарочито ради одличниот старт на сезоната кој траеше до крај на Ноември.
Можеш да ги кривиш сунинг ради ненајавените инвестиции, планот беше да се нападнат јуве и наполи, а не да се обезбеди место во ЛШ, за тоа се слагам дека се потфрли дебело, ама потоа планот Б, да се има тим кој би завршил на 4то место минимум, е тоа го доставија, барем финансиски зашто реално 60м евра се поише од доволно за веќе постоечкиот кадар што го имаше екипата. Е сеа ко што ти реков вчера, сунинг не ги бираа играчите, нит па бираа кој ќе си оди, тоа го правеа спалети, сабатини и аусилио, они дадоа над 40м евра за далберт и весино, за овој вториов напна ќељавиот, а истиот тој ќељав тренер лесно се ослободи од банега на пример, не го сакаше у екипа.
p.s. за поставеното прашање ... у кои други екипи биле добри манчини, гасперини, страмачиони, раниери, пиоли ?
А и Спалети, титулите у зенит глупо е да ги рачунаме за нешто воув, спалети беше трета опција летото, нит план А нит план Б, реално очекувањата со него беа да се достави ЛШ, тоа е целта на екипата а како таков е докажан, со рома, али и тоа не е нешто воув успех.