Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
16 април 2014
Мислења
7.395
Поени од реакции
11.874
@Syn
Не можам да си поверувам.Се мачиме за посрано 4то место,нешто што ти беше сигурен дека ќе го земеме,и повторно ти си излегол во право.Дали е тренерот,или менаџментот или па Ханданович крив ама ич кур не ме боли.Вака гледано севкупно,тимот е на 5то местои е далеку од тоа што ти го очекуваш и тврдиш.Не знам кој е проблемот,ама претпоставувам дека доколку летото поминеше со подобри трансфери ќе бевме топ 4 од многу поодамна.
И повторно ќе те прашам,како истите тие ебани тренери во другите тимови се добри а кај нас се катастрофа?истото и за играчите важи.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.007
@Syn
Не можам да си поверувам.Се мачиме за посрано 4то место,нешто што ти беше сигурен дека ќе го земеме,и повторно ти си излегол во право.Дали е тренерот,или менаџментот или па Ханданович крив ама ич кур не ме боли.Вака гледано севкупно,тимот е на 5то местои е далеку од тоа што ти го очекуваш и тврдиш.Не знам кој е проблемот,ама претпоставувам дека доколку летото поминеше со подобри трансфери ќе бевме топ 4 од многу поодамна.
И повторно ќе те прашам,како истите тие ебани тренери во другите тимови се добри а кај нас се катастрофа?истото и за играчите важи.
За што сум испаднал во право, гледаш ли што е темата на муабет, фактот дека од Лацио имаме подобар тим, а имаме далеку полоши резултати и игра и тоа тоа е кривица на Спалети. 3000 пати ти пишав дека срамота е за екипа ко лацио да ти требаат 300м евра буџет, абе најскапиот трансфер летото им беше марушич, 7м евра, втор најскап Лукас Леива. Дај не ме јеби, не ми ги превртуј зборовите, Интер од друга страна потрошија над 60м евра, и за ова ли се криви сеа кинезите, што тие кои го кроеа тиммот потфрлија со 2 трансфери, весино и далберт, едниот дури не ни игра, значи 20м евра дадоа за резерва ... т.е. не, за две резерви, зашто и весино е веќе резерва, сеа игра дека гаљардини е повреден.
Ама и вакви какви што сме, имаме тим што реално веќе требаше да е пласиран во ЛШ, нарочито ради одличниот старт на сезоната кој траеше до крај на Ноември.

Можеш да ги кривиш сунинг ради ненајавените инвестиции, планот беше да се нападнат јуве и наполи, а не да се обезбеди место во ЛШ, за тоа се слагам дека се потфрли дебело, ама потоа планот Б, да се има тим кој би завршил на 4то место минимум, е тоа го доставија, барем финансиски зашто реално 60м евра се поише од доволно за веќе постоечкиот кадар што го имаше екипата. Е сеа ко што ти реков вчера, сунинг не ги бираа играчите, нит па бираа кој ќе си оди, тоа го правеа спалети, сабатини и аусилио, они дадоа над 40м евра за далберт и весино, за овој вториов напна ќељавиот, а истиот тој ќељав тренер лесно се ослободи од банега на пример, не го сакаше у екипа.

p.s. за поставеното прашање ... у кои други екипи биле добри манчини, гасперини, страмачиони, раниери, пиоли ?
А и Спалети, титулите у зенит глупо е да ги рачунаме за нешто воув, спалети беше трета опција летото, нит план А нит план Б, реално очекувањата со него беа да се достави ЛШ, тоа е целта на екипата а како таков е докажан, со рома, али и тоа не е нешто воув успех.

Последно уредено:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Спалети мора да остане без разлика од пласманот во ЛШ. Не е Мурињо, Клоп, Фергусон... ама е најдоброто што моментално можеме да си го дозволиме.
Не е крив Спалети што даваме 40м за Марио а го продаваме Банега за 4м.
Имавме супер среден ред а на крај стигнавме до Валеро и Весино...
Кондогбиа замина, иако Спалети сакаше да остане а гледаме како игра во Валенсија. Дури и Марио со Брозович и Рафиња мислам дека ке беше солиден.

Голема благодарност до нашиот Валтер Зенга!!!
Иако јас мислам дека сепак е ова голема местенка за кладинлници, и повторно ке решава меѓусебниот дуел.
Има да им е.еме матер сред Рим!!!

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.444
Поени од реакции
3.702
Спалети со Рома константо беше второ место, нормално за титула неможеа со ајдуциве, и сега кај нас не чини, ОК.

Лацио можеби нема звучни имиња но има солиден тим, и го имат во тимот еден Имобиле кој постигна 321321521 голови сезонава, така да паѓа во вода дека Лацио имаше слаби играчи. Поготово кога знаеме дека го имаа Савиќ, ДеВриј, Лулиќ и тој голманот Стракоша, а да не го заборавам и Луис Алберто, кој им беше клучен играч.

Баш сега гледам статистика цел среден ред на Интер едвај 10гола постигнал, а тој на Лацио има постигнато над 30гола сезонава.

А тоа што тие играчи ги пазарија за мали пари, значи само едно, а тоа е дека имале подобра управа од нашата.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.953
Поени од реакции
116.511
https://en.wikipedia.org/wiki/Serie_A

From 2005–06 season if two or more teams are tied in points (for any place), the deciding tie-breakers are as follows:

1. Head-to-head records (results and points)
  2. Goal difference of head-to-head games
  3. Goal difference overall
  4. Higher number of goals scored
  5. Draw
Ако добро памтам налетав негде низ нетов дека ако се деси да решава меѓусебен дуел пак ќе мораше Интер да победи, односно иксот немаше да биде во опција зашо и со 1-1 или 2-2 не се рачуна гол у гости у вакви ситуации како во ЛШ или ЛЕ. Не сум 100% сигурен ама мислам така беше.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.271
Поени од реакции
13.226
Спалети со Рома константо беше второ место, нормално за титула неможеа со ајдуциве, и сега кај нас не чини, ОК.

Лацио можеби нема звучни имиња но има солиден тим, и го имат во тимот еден Имобиле кој постигна 321321521 голови сезонава, така да паѓа во вода дека Лацио имаше слаби играчи. Поготово кога знаеме дека го имаа Савиќ, ДеВриј, Лулиќ и тој голманот Стракоша, а да не го заборавам и Луис Алберто, кој им беше клучен играч.

Баш сега гледам статистика цел среден ред на Интер едвај 10гола постигнал, а тој на Лацио има постигнато над 30гола сезонава.

А тоа што тие играчи ги пазарија за мали пари, значи само едно, а тоа е дека имале подобра управа од нашата.
Тој Спалети што завршуваше 2ро место со рома не е истиот Спалети со овој нашиов,незнам како не ти е јасно ова

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Член од
23 август 2010
Мислења
39.953
Поени од реакции
116.511
Абе имаат вина и играчите, не е се до Спалети нели, ама поголемиот дел од вината е негова. Урко најубаво го објасни тоа во еден од постовите, во моментите кога тимот играше лошо и беше во криза, ова зборам за периодот после Порденоне, Спалети направи точно НУЛА измени и на тактички и на психички план. Играчите од меч во меч се губеа, не знаеа што да прават со себе, не доминираа екипи ко Спал и Кротоне. Епа ова ако не е кривица на тренерот, тогаш на кој е? Имаа и Романистиве пишувано за ова, дека му е многу лоша особина лошото мотивирање.

Имам критики секако и за Брозовиќ кој 25-6 утакмици чекавме да му помине мозочниот удар за да заигра како човек, мада реално откако дојде Рафиња почна да игра како што треба, така да очигледно е дека му фалеше уште еден фудбалер до него што знае со топка и разбира фудбал. За Кандрева немам ниту еден добар збор сезонава, за Едер исто, Сантон сакам да умре, Дамброзио исто, Весино не ги оправда парите, Далберт воопшто не ни го ставаше Спалети во игра, така да има и еден куп играчи за критики.

Не знам, убиена ми е еуфоријата некако, ме убија психички утакмиците со Милан, Јуве и оваа со Сасуоло, ама ќе биде одлично ако фатиме ЛШ и ја спасиме некако сезонава, а со тоа и Икарди и Шкринијар.

interlove

Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.444
Поени од реакции
3.702
Тој Спалети што завршуваше 2ро место со рома не е истиот Спалети со овој нашиов,незнам како не ти е јасно ова

Не бе сериозно, не можеме секогаш вината да ја префрлиме на тренерот, јас знам зошто некои тука ја префрлуват вината на Спалети, бидејќи ако не би го кривеле него, би требало да ја криват управата, заедно со нашите кинески газди, а знаеме што се е дискутирано на темава, и колку некои тука ги бранеа, така да неверувам дека толку брзо ќе ги повлечат своите зборови, и својата теорија во целост.

Факт е дека има згрешено и Спалети, но со овие играчи тоа е максимумот, можеби и повеќе од тоа.

Знаете зошто така мислам? Само замислете да не се вклопуваше Скриниар кај нас, што ќе ни се дешаваше, а токму Спалети го бараше и инститираше да се донесе во клубот.

Интер под водство на Спалети има примано најмалце голово последните 10години можеби и повеќе, и кога сме освојувале титули сме примале повеќе голови на нашата мрежа. Успеа да ја консолидира одбраната екстремно, едниствено што не успеа е средината на теренот, и тука нема он голема вина, затоа што на Броз после 30коло му текна дека треба да игра фудбал.

За разлика од последните години(од 2010 навака), под водство на Спалети имаме и многу подобра игра и не ги добиваме екипите на мускули или на среќа, иако да имавме ние малце повеќе среќа денеска веќе ќе бевме пласирани во ЛШ.

Последно уредено:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.007
samo sto spaleti e promenliva konstanta, isto i ausilio, i igracite, upravata ne, taa e, kakva i da e, ke ostane istata, barem slednata godina, taka da ako nekoja od ostanatite promenlive konstanti loso si ja vrsi rabotata, moze da se promeni i treba da se promeni vo slucaj da ima 10 pati podobri opcii od niv.
Hipoteticki, na ovoj isti tim da bese trener konte, minimum 10 poeni poveke ke imavme, a i takva kriza sto traese celi 3 meseca trener od takov kalibar nikogas nemase da dozvoli, ovde nas zimski son nekoj ne fati, kako izlegoa kokicinjata taka i inter kolku tolku se opravi, ne drasticno, ama bea bolji od haosot sto traese 3 meseci.

Za trener od tipot na konte ODMA bi go smenil spaleti makar i ne dogural do LS, zasto spaleti i so takov rezultat, ke si ostane vtororazredno trenerce, konte od druga strana e roden sampion, taka da ic ne bi razmisluval za smena vo edna takva situacija. Ako Konte e nevozmozna misija da, neka ostane spaleti, sekako dali on ili nekoj drug od toj eshalon na treneri, gore dole status quo ke si ostane u Inter.

Na kraj kraeva ne znam kako posle Juve vi se prai uste muabet za spaleti, pa takvo derenje od trener odamna ne ni bilo priredeno, se ponasase ko najgolem juventas vecerta, igracive krv isplukaa, navivacine na tribini ostavija i glas i sve, a ovoj boost im prai na juve, veter u grb im dava i gi vraka u zivot, ko mrtov covek sto se obiduvaat uste da go spasat ( a nego toa mu uspea ).
I ja ne znam sto se objasnuem rekov uste togas mrtov e za mene keljaviot posle vadenjeto na Ikardi za roshaviot santon, onaka so eden poteg si gi iscrta negovite vonseriski sposobnosti za trener na vakva ekipa.

interlove

Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.444
Поени од реакции
3.702
Дали збориме за тој истиот Конте кој менаџира клуб кој вреди милјарда евра, и кој не успеа да се пласира за ЛШ?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
кротоне ни ја пролонгира мизеријата за уште дополнителна недела..

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.007
Дали збориме за тој истиот Конте кој менаџира клуб кој вреди милјарда евра, и кој не успеа да се пласира за ЛШ?
Не успеа, ама па успеа да освои титула лани од нигде никаде у страшна конкуренција а горе доле истиот тим на Мурињо го имаше.
Дека сезонава фејлна, тоа е факт, ама уште од старт на сезона има проблеми со абрамович, се шпекулираше дека ќе си иде летото, му се мешаше у работата, истиот проблем и мурињо го имаше пред да дојде у интер, абрамович му се умеша у работата и пукна куршлус. Не е лесно таму да работиш покрај русинот, плус конкуренцијата у англија да ја споредиш со онаа у италија треба да си луд, првите 5 екипи глеј кои се, глеј колкави буџети имаат и какви играчи имаат, така да секогаш една поголема екипа ќе го јаде таму, лани мурџо заврши 5ти али преку ЛЕ отидоа у ЛШ..
Конте е измислен за италијанско, он всушност и го креираше овој шампионски јувентус и им постави стабилна основа за неколку сезони која само ја надоградуваа, ако у некое хипотетичко сценарио каде изводливо би било да се донесе, на сметка на нашиов сеа, а ти да не сакаш, ондак луд треба да си. :)
Бог и батина од тренер е, он и симеоне се измислени за ваков интер со тоа што конте не стои баш добро кај курва норд гарант ке има негодувања у ситуација овие да преговараат за него.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.953
Поени од реакции
116.511
За кур ми е Јувенташ закоравен со пресадена коса и вампирски очи. Никад у Интер, очи да не му гледам.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.686
Поени од реакции
88.658
За кур ми е Јувенташ закоравен со пресадена коса и вампирски очи. Никад у Интер, очи да не му гледам.
Прв ќе свршиш ако потпише со вас, стотинка ќе бидеш побрз од Syn кој 3 сезони пека по Конте.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.271
Поени од реакции
13.226
Коа ќе сфатиш @Syn дека тренер од калибарот на Конте не доаѓа во моменталниов Интер,со овие газди,со овие ффп и кинески влади заебанции,тогаш многу полесно ќе ти биде.
Башка какви фејлови направи Конте заднава година,ја незнам што стварно гледаш у него.
Ај да запињаш за Чоло- пеки!
Ама па ова ѓубре лоповско ?
Да не го видам!
Нека тера спалети и догодина па после ќе му судиме.Се додека Интер менува тренер секоја година или 6 месеци,ништо не правиме.
Крај краева на Мацари договор му продуживме пред некоја година,па за спалетот ќе му ја мислиме сеа

Kajgana Shop

На врв Bottom