Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Мило ми е бре, мило... знаете зошто? Зошто овде одма почнавте да скокате кога Орсато му даде црвен картон на Весино, игнорирајќи го фактот што овој му ја собра ногата на Манџукиќ. Да, да вратете се 6-7 страни наназад и ќе видите што сте чкрапале. Финтата беше зошто Јувентус да игра со играч повеќе во преостанатите 75 минути од натпреварот, зошто Орсато го видел на ВАР стартот на Весино.

Вие почнавте да скокате многу порано на натпреварот, а не од моментот кога Пјаниќ заслужи да добие втор жолт. И затоа оваа победа ми е уште послатка, уште толку да ви остави горчина за тоа на каков начин изгубивте од Јувентус.

- Со мртва игра на Местентус
- Со недосуден црвен за Пјаниќ
- Во 90та минута ви го свирна Игуаин дрвото, убедливо најлошиот играч на натпреварот
- Башка тролањето на Спалети со измената Сантон-Икарди

Е за ова скокавте по судијата во 15та минута...иако е гадна нема да ја ставам сликава у спојлер, ГЛЕДАЈТЕ ЈА!!!

Screen-Shot-2018-04-28-at-8.14.30-PM-589x1024.png

Screen-Shot-2018-04-28-at-8.14.42-PM-600x600.png

Јас викам, требаше и непостоечки пенал да свирне во корист на Јувентус, па востание да креневте овде.

Последно уредено:
До сите што прашувате зошто Орсато не гледал на мониторот за ситуацијата на Пјаниќ, една работа ќе ве потсетам: ВАР не може да се употребува кога станува збор за жолт картон, без разлика дали е прв или втор (ова е според протоколот/правилата како сакате наречете го).

Овде ВАР судијата не може да сугерира ништо, не може да даде насока оти според правилото му се врзани рацете. Вината барајте ја целосно во проценката/одлуката на главниот судија.

Според мене апсолутно Пјаниќ во таа ситуација во второто полувреме заслужи исклучување, поточно втор жолт картон. Не дека стартот беше којзнае што, немаше никаква намера ама му скокна директно во телото, едноставно не гледам како ова не е жолт картон според правила, пракса и не ти знам што.

Она на Весино чист црвен си беше, без дебата. Со намера го нагазна, очигледно беше тоа.

Дека Пјанич требаше да добие втор жолт требаше, реален сум отсекогаш, овој пат Јуве доби помош од судиите во таа ситуација ( bthw црвениот беше заслужено за играчот на Интер) но сега за ова ситуација да кажете дека Јуве и сите и други 6 последни титули има добиено со помош од судите (каде на 3 или 4 од нив има добиено со двоцифрена предност) треба да бидеш стварно кретен, само се прашувам дали судиите ке се спомнеа ако Интер добиеше?

Allegri
"Orsato? He did well tonight I would say. He is one of the best referees in Italy and he has a lot of experience."

Pjanic
"I did not deserve a red card..."

hehehehehe

Уште еден доказ дека Весино не заслужи црвен картон, и со право скокаа интерашите на темава :vrtioci:

Screen-Shot-2018-04-28-at-8.14.30-PM-589x1024.png

Screen-Shot-2018-04-28-at-8.14.42-PM-600x600.png

До сите што прашувате зошто Орсато не гледал на мониторот за ситуацијата на Пјаниќ, една работа ќе ве потсетам: ВАР не може да се употребува кога станува збор за жолт картон, без разлика дали е прв или втор (ова е според протоколот/правилата како сакате наречете го).

Овде ВАР судијата не може да сугерира ништо, не може да даде насока оти според правилото му се врзани рацете. Вината барајте ја целосно во проценката/одлуката на главниот судија.
WTF? :pos::pos::pos:
Ако ова е воведено стрикно ко правило нека се угаси фудбалот ко спорт, не му требаат вакви смешки.
На страна што све му се деси пред очи, ама ако не беше сигурен требаше да оди да гледа ВАР, али ете ако имало вакво правило тогаш........

И не знам кој рече дека она на Весино не е црвен, можда некоја амеба која класично ја има во секој фан клуб, ама генерално гледано повеќето се сложивме дека заслужи црвен картон.

Види го Алегри каква гнида, добро отсудел Орсато, абе еднаш да имаше некој образ да признае грешка, ЕДНАШ еј. Да искочи и да каже судијата погреши, требаше Миралем да оди надвор.

И овде не ви се црта дека Јуве го наместил мечот или не знам што, него за тенденциозното судење што го добива сезони наназад. Значи најдобар пример за тенденциозно судење е она од вчера, каде Пјаниќ не доби црвен картон, каде во прво на Сандро три фаули не му свирнаа (ЧИСТИ), згора на тоа и жолт требаше да добие, каде Лихштајнер пред 2-3 сезони кога го одра Паласио не доби исто така втор жолт картон и да не набројувам натака, си знаете. Никој не рече дека е наместена утакмицата и дека Орсато требало да свирне 8 непостоечки пенали. Само од оваа сезона е потрагично зошто имаат ВАР и буквално секоја спорна одлука можат да ја проверат и да го досудат она што е правилно.

Каков криминал во корист на Јуве еј , значи секогаш имале помош од судии тоа се потврди и вчера кога не му даде 2 жолт и автоматски црвен на Пјанич ..

Затоа ги мрзи цел свет и пола Италија , зошто се гнасен тим ..
За црвениот на Весино ок имаше основа го згази , но со тоа на Пјанич и плус нејкеше ни да оди да провери говори дека им нанесе штета на Интер кои се бореа како лавови и тоа со 10 играчи ..

Незаслужена и педерска победа на Јуве со огромна помош на судии , затоа 20 год неможат да земат ЛШ бидејки таму ваква помош немаат ..
Се надевам Рома ке им пресуди , жално за Интер и Наполи но овој Јувентус е срам за цел свет и нека го пратат во 3 лига очи да не му видам !!

WTF? :pos::pos::pos:
Ако ова е воведено стрикно ко правило нека се угаси фудбалот ко спорт, не му требаат вакви смешки.
На страна што све му се деси пред очи, ама ако не беше сигурен требаше да оди да гледа ВАР, али ете ако имало вакво правило тогаш........

И не знам кој рече дека она на Весино не е црвен, можда некоја амеба која класично ја има во секој фан клуб, ама генерално гледано повеќето се сложивме дека заслужи црвен картон.

Види го Алегри каква гнида, добро отсудел Орсато, абе еднаш да имаше некој образ да признае грешка, ЕДНАШ еј. Да искочи и да каже судијата погреши, требаше Миралем да оди надвор.

И овде не ви се црта дека Јуве го наместил мечот или не знам што, него за тенденциозното судење што го добива сезони наназад. Значи најдобар пример за тенденциозно судење е она од вчера, каде Пјаниќ не доби црвен картон, каде во прво на Сандро три фаули не му свирнаа (ЧИСТИ), згора на тоа и жолт требаше да добие, каде Лихштајнер пред 2-3 сезони кога го одра Паласио не доби исто така втор жолт картон и да не набројувам натака, си знаете. Никој не рече дека е наместена утакмицата и дека Орсато требало да свирне 8 непостоечки пенали. Само од оваа сезона е потрагично зошто имаат ВАР и буквално секоја спорна одлука можат да ја проверат и да го досудат она што е правилно.
Едно сто пати го имам објаснувано мислам ВАР системот како работи, еве на кратко.

Може да интервенира при очигледна грешка во проценката на судијата во следните ситуации: голови (ако судијата признае гол од офсајд или поништи регуларен гол тогаш се преиначува одлуката, најчесто без гледање во монитор бидејќи офсајдот се смета за објективна ситуација). Кога станува збор за евентуален фаул при голот, судијата оди да гледа. Сето ова може да се случи само ако настанот е дел од една иста акција, без да се промени поседот или без да излезе топката во аут/гол аут.

Директни црвени картони (ако судијата даде некому црвен очигледно правејќи грешка или обратно). Судијата секогаш гледа на монитор за ваква ситуација.

Може да интервенира уште за пенали и погрешен идентитет на играч (давање картон на грешка играч).

ВАР не може да интервенира за слободни удари, корнери, аути и жолти картони. Во пракса тоа значи судијата не може да биде викнат да гледа на монитор со насока дека некој играч треба жолт да добие, независно дали му е прв или втор. Само ако има основа за директен црвен.

А дуелот Скринаир-Игуаин во 92 минута кога овај првиов го отера у пм на Игуаин и кој очигледно беше чист фаул и можеби црвен картон ?

Намерниот удар на Кандрева со рака врз Пјанич во прво полувреме каде Орсато очиглено му го прости поради што дотичниот господин беше нервозен па мораше да мава ?

Симулацијата од Рафиња по дуел со Пјанич во првиот дел каде се сопна сам од себе и се обиде да изнуди втор жолт ?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Poznaj go covekot na slikata :)
31483107_10157445384143696_7805779124324508022_n.jpg
31490647_10157445384153696_4506042330785959019_n.jpg
[DOUBLEPOST=1524996318][/DOUBLEPOST]proslavata posle natprevarot na site igraci na juventus
31658050_1134145190058872_4905657378579415040_n.jpg

Вас не ви е толку ради судијата колку што изгубивте незаслужено и многу болно во 90 минута, па сега најлесно е гневот врз судијата и Јувентус да се истреси. Факт е дека изигравте добар натпревар ама едноставно овој интер е многу далеку од ривал на Јувентус, реалноста е таа. Осум години по ред во клубот ви се носат само погрешни одлуки, разбирам и бес и фрустрација али што е крив сега Јувентус? Се во Италија после 2006 се подреди анти Јувентус, од судии до луѓе во федерација. Како може сега Јувентус со таков минимален имапакт во федерацијата да е фаворизиран а друите не? Сите заговорници на калчополи го подредија тоа. Испаѓа дека луѓе блиски до останатите тимови го фаворизираат Јувентус :D. Баш се сеќавам Ањели и уште еден претседател имаа неколку предлози, од формирање на Б тимови што ќе играат во втора лига, до намалување на тимовите во калчото на 18, ништо од тоа не им беше прифатено а од друга страна испаѓа дека го прават Јувентус шампион :confused:.

Секако дека федерација и судии се анти јувентус после 2006. Секако.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

А дуелот Скринаир-Игуаин во 92 минута кога овај првиов го отера у пм на Игуаин и кој очигледно беше чист фаул и можеби црвен картон ?

Ако тоа ти беше чист фаул у можеби црвен картон, ти предлагам да одиш да глеаш балет кога има у Синеплекс наместо фудбал.

crveniot na vesino bese cist, premnogu emotivno reagiraa poveketo na toa, cist bese a i golem del od nas toa i go priznaa uste i vcera dur traese utakmicata, odnosno na poluvreme, ne znam zasto generalizirate deka site tvrdevme deka toa e presedan koga toa ne bese slucaj. Ama veke ako se drzese do toj kriterium orsato, morase vtor zolt na pjanic da dade i toa e toa, baska sto inter veke bea so igrac pomalku, ne deka toa ke bese kompenzacija nekoja, pravilna odluka ke bese da svirnese vtor zolt ali toa e ...
Denes izlagaat sliki od brat mu, vatren navivac na juve so 100 sliki kako slavi tituli, slikan so igraci, alegri i slicno, smesta smenil prezime na fejsbuk ali go nacekale, ne znam kako e mozno da delegiraat vaka sudii i ne proveruvaat vakvi stvari, treba celosno neutralni sudii da stavaat za vakvi natprevari, sekoj sto ima bilo kakva vrska so eden od timovite treba da bide recnat.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom