Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Се е тоа во ред, требаше Пјанич да биде исклучен дефинитивно али не е само овој момент, цела година имаме катастрофално судење. Нека си разгледаат во федерација нека направат промени што на судии што со ВАР от оти очигледно нема подобрување во судењето. Општо во глобала спортов не е тоа тоа што беше. Еве ЛШ на пример цело време се истите Касаи, Чакир и компанија и еден тон на одлуки донеле во полза на Реал и Барселона. Ги разбирам јас сите оти сакаат Јувентус да се симне од тронот ама дека цела сезона се судело во корист само на Јувентус е бесмислено.

Ветер у грб а примат гол у 88ма, Пиги со глава ви дава гол
Ми ги читаш постовите или само ме цитираш колку да се рече? Пишав погоре дека секој навивач на Интер не смее да ја бара причината за поразот во судиите затоа што колку и да не судеше добро Орсато сепак имавме 2-1 до 86-7 или која и да беше минута, сеедно. Зборувам за ветерот во грб кој го добива Јувентус од судиите, затоа што тоа на Пјаниќ беше на 1-1 резултат, реално од кај знаевме дека Интер ќе даде гол после таа ситуација и ќе поведе со 2-1, можеше да биде одма 1-2 па други муабети да се тераа овде. Ако можеше на Весино да му акне црвен можеше и на овој втор жолт, ако можеше за Весино да гледа ВАР можеше и за овој. Капираш сега? И не е само на утакмицава, општо цела сезона е истиот муабет.

Можеби ако Пјанич добиеше црвен, таа измена на Спалети и ќе немаше значење или ќе немаше да се случи, како што ве претиснаа со играч помалку, 10 на 10 можеби ќе ве решеа порано и поубедливо. Затоа, не треба да се дава на значење и да се потенцира измената на Спалети. Јас сеуште не сакам да верувам дека за Јуве има други критериуми, доколку сум со такви мисли не треба веќе да гледам Калчо, ама случајно или не случајно често има такви ситуации каде Јуве има ветер у леџа од судиите, не ми е тоа впечаток ради што играа сериа б и се оцрнети за местење па да ми се очите вперени кон Јуве, туку едноставно во тој правец одат работите да размислуваш дека е така, еве и оваа вечер се потврди.
Aко така гледаме ќе се вртиме само во круг, можам моментално да набројам дузина ситуации каде Наполи бил фаворизиран од судиите, факт е дека во првенствата секаде низ светот големите тимови се фаворизирани.

Aко така гледаме ќе се вртиме само во круг, можам моментално да набројам дузина ситуации каде Наполи бил фаворизиран од судиите, факт е дека во првенствата секаде низ светот големите тимови се фаворизирани.

Ок е пер. Не игравте со Беневенто.

Ова е точно, а зошто цел свет збори/зборел отсекогаш за Јувентус? Еве и Милан е ривал на Интер па не гледам некој да збори дека биле фаворизирани од судии или дека нон стоп се судело во нивна полза. Факт е дека сите понекогаш добиваат судиска помош, намерно или ненамерно, и Интер ја добивал, ама ова со Јувентус е вон сите граници, срамно и одвратно дури. Милион статуси на ФБ прочитав вечерва од неутралци што викаат дека уопште не ги сакале Интер ама ова со судењево им го правело фудбалот гаден и одвратен, и апсолутно се во право. Најсмешното од се е што и покрај ВАР не прават мајмуни, за Весино трчаше и гледаше ВАР а за ова на Пјаниќ му дае жут на Дамброзио. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Ми ги читаш постовите или само ме цитираш колку да се рече? Пишав погоре дека секој навивач на Интер не смее да ја бара причината за поразот во судиите затоа што колку и да не судеше добро Орсато сепак имавме 2-1 до 86-7 или која и да беше минута, сеедно. Зборувам за ветерот во грб кој го добива Јувентус од судиите, затоа што тоа на Пјаниќ беше на 1-1 резултат, реално од кај знаевме дека Интер ќе даде гол после таа ситуација и ќе поведе со 2-1, можеше да биде одма 1-2 па други муабети да се тераа овде. Ако можеше на Весино да му акне црвен можеше и на овој втор жолт, ако можеше за Весино да гледа ВАР можеше и за овој. Капираш сега? И не е само на утакмицава, општо цела сезона е истиот муабет.

Види, читам се (таман работа) не ме мрзи но, тоа ветер во грб е детско (дебели да ти даде гол со глава у 88ма е брука невидена).

Да влијаеа судиските одлуки на резултатуот ќе сфатев (пр. голот од офсајд на Матуиди), а ова со Пјанич (шта би био) е безвезе. Првиот картон за Пјанич не беше па за жолт ако веќе играме така.

Интер (Спалети) ја заеба работата, Јуве очаен беше (иако победи - на среќа).

Ова е точно, а зошто цел свет збори/зборел отсекогаш за Јувентус? Еве и Милан е ривал на Интер па не гледам некој да збори дека биле фаворизирани од судии или дека нон стоп се судело во нивна полза. Факт е дека сите понекогаш добиваат судиска помош, намерно или ненамерно, и Интер ја добивал, ама ова со Јувентус е вон сите граници, срамно и одвратно дури. Милион статуси на ФБ прочитав вечерва од неутралци што викаат дека уопште не ги сакале Интер ама ова со судењево им го правело фудбалот гаден и одвратен, и апсолутно се во право. Најсмешното од се е што и покрај ВАР не прават мајмуни, за Весино трчаше и гледаше ВАР а за ова на Пјаниќ му дае жут на Дамброзио. :ROFLMAO::ROFLMAO:
Нека направат бе брат промени на судиите нека направат промени во федерацијата, ко што знам таму се луѓе анти Јувентини. Што е крив сега Јувентус ко клуб зошто Орсато не го исклучил Пјанич? Еве јас признавам заслужи црвен и погрешна беше одлуката на Орсато. Си имаат одговорни луѓе нека си сносат санкции, Сигурно Пјанич сам нема да излезе од терен, никој не би излегол против помал тим а камоли на дерби со интер. Ете и мене можда ми е смачено како во ЛШ реал нон стоп добива помош па ништо не се може тука, едноставно почнав се помалку и помалку да пратам ЛШ пошто нема натпревар а да не има дузина спорни моменти. Истово ќе стане и со Серија А ако се продолжи вака.

Ја сфаќам дека си навивате за Јувентус, нормално е да се радувате на победите, ама да се радуваш на утакмици добиени со судии и на судиска помош и плус да се ситиш на тоа е најголемото дно што може да постои.
Хахахахха,ти ли најде да збориш за ситење бе мрсул еден,ти беше првиот што се ситеше на Јувентус.Така да пуши го :pusigo:
Интерехеххехеххехехех
Спалехеххехти.
Мочај си ги бе!!!

31498747_2234346793273429_8414259773779738624_n.jpg

Интер сам си изгуби заради Спалети и Сантон кретенот, ама за ова да не дајш втор жолт требит или да си ретардиран или да си платен од некој отстрана.

То е то, ќе признам дека ептен болит поразов, ама сигурно не болит колку ова:

229171-navivachite-na-inter-go-poparija-juventus.jpg

31498747_2234346793273429_8414259773779738624_n.jpg

Интер сам си изгуби заради Спалети и Сантон кретенот, ама за ова да не дајш втор жолт требит или да си ретардиран или да си платен од некој отстрана.

То е то, ќе признам дека ептен болит поразов, ама сигурно не болит колку ова:

229171-navivachite-na-inter-go-poparija-juventus.jpg
Им фали уште еден среден прст за минатава сезона. Гревоиве и кореографијата ја утнале. Сакаат да дупат ама не им се дига:facepalm:.

Иначе послатка победа со гнидиве не сум видел во животов. 90% се ситеа за Реал и инцестот Оливер го прогласија за најдобар судија во свет а сега квичат тука. Абе одете таму скријте се негде, ебаве двојните аршини.

Нека направат бе брат промени на судиите нека направат промени во федерацијата, ко што знам таму се луѓе анти Јувентини. Што е крив сега Јувентус ко клуб зошто Орсато не го исклучил Пјанич? Еве јас признавам заслужи црвен и погрешна беше одлуката на Орсато. Си имаат одговорни луѓе нека си сносат санкции, Сигурно Пјанич сам нема да излезе од терен, никој не би излегол против помал тим а камоли на дерби со интер. Ете и мене можда ми е смачено како во ЛШ реал нон стоп добива помош па ништо не се може тука, едноставно почнав се помалку и помалку да пратам ЛШ пошто нема натпревар а да не има дузина спорни моменти. Истово ќе стане и со Серија А ако се продолжи вака.
Добар ти е постот, али да ти кажам нешто за болдираново за кое не се согласувам. Ти од една ситуација каде реално имаше пенал за Реал си згрозен и не ти се гледа ЛШ, а збориш за Калчото ЌЕ станело такво, не бе друже, одамна е такво, само што во Италија, вие сте во ситуацијата на Реал, затоа не сте згрозени и имате претстава дека се е океј и дека останатите фанови претеруваат кога е во прашање Јувентус. Ама за вас сликата е поинаква, за вас и неутрални фанови што навиваат за екипи од други лиги го зборат истото што тука се зборува. Зошто еве за Милан и Интер не зборуваат?
Ако е така и мене ми се згрози 2015 кога ве поведовме 2-1 па ви свиреа два пенала. Погледни ги тие ситуации за пенал со онаа на Бенатија, стај се на мое место да видиш колку повеќе ќе се згрозиш. Јас знам дека не е исто првенствена утакмица и 1/4 финале, ама судиска грешка си е судиска грешка, мене јад ме фаќа кога има судиска грешка и на пријателска, а не па во Дерби. И замисли да повторам ситуацијата со Бенатија реално беше пенал, а она на Мајкон што го досвире беше надвор од шеснаесетник, а вториот на линија, на граница, али ги свирна пенали и ја добивте утакмицата.
А јас сеуште се тешам дека со Јувентус работите се случајни кога се во прашање судиски грешки и дека не постојат посебни критериуми, доколку сменам мислење ќе треба да престанам да гледам Калчо, иако работите вака гледано стојат како сите тука што зборуваат.

Им фали уште еден среден прст за минатава сезона. Гревоиве и кореографијата ја утнале. Сакаат да дупат ама не им се дига:facepalm:.

Иначе послатка победа со гнидиве не сум видел во животов. 90% се ситеа за Реал и инцестот Оливер го прогласија за најдобар судија во свет а сега квичат тука. Абе одете таму скријте се негде, ебаве двојните аршини.
кој се сител бе не се брукај, бар за судиската одлука, чист пенал досудија за реал ти плачеше за пенал што постоеше, значи ти сметаше Чиста судиска одлука, тоа е и малце болно ама истовремено и тажно.
Да, имало ситење ребрање тоа е нормално, и ти исто би реагирал да беа милан или интер во прашање, тоа што не е нормално е фактот што ви сметаше чиста одлука као суза, ви сметаше фактот што у 90та е свирнат чист пенал против јуве.
Ако некој има двојни аршини тука, тоа си ти, ти '' плачеш '' до ден денешен за регуларна одлука која цел свет ја виде и призна, 200 слики и видеа и 100 различни кадри го потврдија пеналот, дури и ВАР да имаше за кое јавно повика ањели истиот ќе беше само потврден, једино нешто погрешно тука беше црвениот над буфон, бенатија требаше да добие црвен и евентуално диего коста зашто он го бутна буфон ако не се лажам, овде '' се плаче '' за заслужен втор жут на пјанич, кој не беше досуден, па уште ние сме квичеле...
Друже ова нашево ако е квичење, твоево како да го наречеме :)

Добар ти е постот, али да ти кажам нешто за болдираново за кое не се согласувам. Ти од една ситуација каде реално имаше пенал за Реал си згрозен и не ти се гледа ЛШ, а збориш за Калчото ЌЕ станело такво, не бе друже, одамна е такво, само што во Италија, вие сте во ситуацијата на Реал, затоа не сте згрозени и имате претстава дека се е океј и дека останатите фанови претеруваат кога е во прашање Јувентус. Ама за вас сликата е поинаква, за вас и неутрални фанови што навиваат за екипи од други лиги го зборат истото што тука се зборува. Зошто еве за Милан и Интер не зборуваат?
Ако е така и мене ми се згрози 2015 кога ве поведовме 2-1 па ви свиреа два пенала. Погледни ги тие ситуации за пенал со онаа на Бенатија, стај се на мое место да видиш колку повеќе ќе се згрозиш. Јас знам дека не е исто првенствена утакмица и 1/4 финале, ама судиска грешка си е судиска грешка, мене јад ме фаќа кога има судиска грешка и на пријателска, а не па во Дерби. И замисли да повторам ситуацијата со Бенатија реално беше пенал, а она на Мајкон што го досвире беше надвор од шеснаесетник, а вториот на линија, на граница, али ги свирна пенали и ја добивте утакмицата.
А јас сеуште се тешам дека со Јувентус работите се случајни кога се во прашање судиски грешки и дека не постојат посебни критериуми, доколку сменам мислење ќе треба да престанам да гледам Калчо, иако работите вака гледано стојат како сите тука што зборуваат.
Една ситуација е со Реал кога е во прашање Јуве. Прашај ги навивачите на другите клубови што биле покрадени дали е една ситуација.

Не секирај се, ги издупија убо навивачите на Интер на вашите, та слика мојт и од порано да е

229166-navivachite-na-inter-go-poparija-juventus.jpg

229174-navivachite-na-inter-go-poparija-juventus.jpg

229177-navivachite-na-inter-go-poparija-juventus.jpg

„Пет минутен молк во знак на почит за милиони навивачи и играчи од сите италијански екипи кој од секогаш се крадени“.

Не секирај се, ги издупија убо навивачите на Интер на вашите, та слика мојт и од порано да е

229166-navivachite-na-inter-go-poparija-juventus.jpg

229174-navivachite-na-inter-go-poparija-juventus.jpg

229177-navivachite-na-inter-go-poparija-juventus.jpg

„Пет минутен молк во знак на почит за милиони навивачи и играчи од сите италијански екипи кој од секогаш се крадени“.
И десет минути ќе молчиме бе ама вас нема да ви ја намали болката шо го лапнавте немиен.Пушиииии интееер иште 100 вакви утакмици ви посакувам :angel::sekcza:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom