Вака глуп си роден природно или од полнење на главата со религиозни глупости стана ваков?
Ај изгаси се од интернетов, исфрли се што имаш електроника, тури дома една икона и моли се, не се пикај во работи каде немаш капацитет.
Темава е греота што уште постои во 2018та година, али ваквите глупости се главна последица од катастрофалното образование тука, а во голема мера и во „напредниот западен свет“.
Кеплер,
еве дел од мојот претходен пост, упатен го генијот Корнет, а во случајов и до твојот гениј:
„...Корнет,
пош‘о ме мрзиТ да ти одговарам на секое прашање, а сигурен сум дека ионака ништо нема да разбереш, ќе бидам краток...
Наиме, не си прв (а ниту последен...) лик на форумов (а и шире...) кој отфантазирал некоја своја супериорност во однос на глупите верници, а таа отфантазирана (читај; непостоечка...) супернорност ја заснова на две нешта:
- на пишување постови до верниците, во кои (постови) нема ништо што е вредно за внимание или постови кои се пишувани на ниво‘ од „основно„ и,
- на неизбежното фаќање за арсеналот од навреди, како неизбежна последица од неспособноста да се надмудрат глупите верниви, кои, пошто се глупи, имаат што да кажат и имаат поинакви вистини од оние кои се „..научно докажани...„ а доказите никако не можеме да ги видиме.
Доволно време и внимание поарчив на твоево ништо...„.
Просто е; кога ти би имал што да напишеш, до сега ќе го напишеше. Се чини дека навредите појче ти лежа‘...[DOUBLEPOST=1524772903][/DOUBLEPOST]
Ајде посочи ми некои од тие слабости на хелиоцентризмот(без да ме упатуваш сам да барам, од тебе сакам твои зборови), еве јас ќе посочам некои од рамната земја.
.
На пример, хелиоцентризмот е:
- ориентациона бесмислица во однос на Вселената,
- модел за опишување на Земјата во однос на најблиските небески тела, т.е. модел кон никој не го видел со своето око,
- модел кој е нестабилен, затоа што Сонцето не е фиксно, туку заедно со Земјата и придужните планети е (така велат, нели...) дел од надворешен крак од Галактиката и Сонцето, онака топтан со све планети, „пичи 100-ка„ во Вселенската бесмислица,
- модел во кој се‘ уште (аман бе, па веќе сме у 21-от век...
), не се знае точниот број од планети (или малку поголеми вселенски карпи...),
- модел за кој нема целосна структурална испитаност а се прифаќа за точен,
- модел во кој секојдневно се „открива нешто ново„, во облик од небесен феномен,
- модел за кој не знаеме „што има„ зад Плутон, иако „Војаџер„ е надор од Сончевиот систем веќе 40г. (!!!),
- Сонцето не ти било само центар околу кој се „вртат„ блиските планети, туку све топтан се „врти„ спирално (низ кекаков празен простор...),
- Земјава да ти била само една од катаљардите планети во Вселената и токму на таа планета, онака, спонтано да ти се создал живот, онака, случајно, а тој живот неизбежно се завшува со смрт,
- целата Вселена да ти била набиена во една точка, (не знаеме од кај се појавила, ама не е ниту битно, оти во хелиоцентизмот бесмислицата се подразбира...),
...и сето тоа, нормално, има голема смисла и цел во постоењето....
Доволно?...[DOUBLEPOST=1524773073][/DOUBLEPOST]
Например според моделот на рамна земја не треба сонцето при изгревање и заоѓање да оди под хоризонтот. Друго, напладне сонцето треба да биде 4 до 5 пати поголемо одколку при изгревање и заоѓање, што при обично набљудување можеме да видиме дека големината на сонцето при изгревање и заоѓање не е 4-5 помала одколку напладне.
Ова со 4-5 пути поголемо пладневно Сонце од утринското Сонце е нешто кое од тебе го читам. Не ми е познато дека „рамноземјаните„ велат такво нешто.