UEFA Champions League 2017/18

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
tesko oks aut ke e dolgo toa govna ligamenti na kolenoto se bolna stvar na svoja koza imam seteno
Сложен зглоб е коленичниот зглоб.

Спојување на бутна коска, со потколенична коска и фибула + чашката напред.
Прицврстување на бутни мускули од предна и задна страна.
Прицврстување на мускулите од потколеницата.
И над сето тоа, внатрешни вкрстени лигаменти.

Се надевам дека Окс брзо ќе закрепне.

Не дека неможе Рома да надогнади 3 гола дефицит, него дилемата е дали може а да не приме гол.

На Ливеерпул и Рамос и Кјелини доведи им ги, ако покрај нив игра Ловрен тогаш сигурно се очекува од него кикс. Значи не знам на која фора човекот игра прва постава во Ливерпул неколку години. Он не е ни за во Свонси

Добро сеа и вие ја претрвате за Ливрен понекогаш, не е некое штопериште па да се очекува од него столб да биди во одбрана, Рамос и Пике се глупираат исто во одбрана па неколку сезони во тимот на годината беа според УЕФА. Подобрени се Ливерпул во одбрана исто и Ловрен. А и на крај краева дури ги имаат напред трио фантастико (Салах, Мане и Фирмино) не Ловрен, од на улица да соберат некој пак ќе газат :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Може нема да освои ништо, може ќе освои ЛШ, може Роналдо ќе освои ЛШ и Светско, може Меси ќе освои двојна и Светско, ама доколку Салах не ја освои годинава Златната Топка џабе играат другите фудбал додека овие двајца се активни....

Kои грешки му беа Де Роси и Андер во прво полувреме, па и игра одбрана на 40 метри. :pos:Ај прво, па и второ полувреме. Да бев Манолас, ке му ги забршев ќороскопите на полувреме. Што гледаше?

Не ми се верува како овој окаљково ги елиминираше Барселона.

Ако Реал не освои ЛШ не знам Роналдо како ќе се најди пред Меси и Салах. Скроз неправедно ќе биди додуша нема да е прв пат

Коа ќе освои тогаш отруј се рано е сеа [emoji24][emoji24]

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

има и полошо
освојува Ловрен ЛШ и го купува некој од Барса/Реал

Очигледно се зезате дека Рома има било какви шанси за понатаму.
Па која е играта на Ливерпул? Брзи контри.
Дај им топка и ќе се изгубат, а на контри ќе те наполнат. Не случајно со 20та минута беше изедначено, чак Рома беше и подобра. И до кога? Дур Салах не го даде првиот гол од полу-контра, после следеа 3 гола од контра и 1 од корна.
Па нели видовте дека така го отпаднаја и Сити? Сити цело време напаѓаше а овие од контри и полу-контри ги растурија.

И јас мислам оти Ливерпул ке освои со кој и да падни во финале. Ќе им ја препуштат иницијативата на нив и со контри ќе ги искинат. Едино ако им проработи тоа лузерското во генот нивни кај што знаат без везе да се испосерат, па така да утнат.

Колку ЕДФ ја погоди со Барса,толку сеа ја посра од почетокот..Не знам која беше поентата да излегуваш со 3-ца стопери,Коларов да го праќаш да врши пресинг на нивна половина,а Хесус да го оставиш на Салах..До последно се надевав дека нема да излезе исто како со Барса,ама ете..мислеше тогаш ако му успеа пак ќе му успее. То је то,5% давам шанси на Рома за изненадување пак како против Барса,во секој случај убава утакмица..

Има многу повеќе техника во финиширањето, не запнува.

Очигледно се зезате дека Рома има било какви шанси за понатаму.
Па која е играта на Ливерпул? Брзи контри.
Дај им топка и ќе се изгубат, а на контри ќе те наполнат. Не случајно со 20та минута беше изедначено, чак Рома беше и подобра. И до кога? Дур Салах не го даде првиот гол од полу-контра, после следеа 3 гола од контра и 1 од корна.
Па нели видовте дека така го отпаднаја и Сити? Сити цело време напаѓаше а овие од контри и полу-контри ги растурија.

И јас мислам оти Ливерпул ке освои со кој и да падни во финале. Ќе им ја препуштат иницијативата на нив и со контри ќе ги искинат. Едино ако им проработи тоа лузерското во генот нивни кај што знаат без везе да се испосерат, па така да утнат.
koga si videl koga lierpool ja prepusta inicijativata da pobedi jas nikogas liverpul pobeduva samo koga igra visoko ne se kontri toa nego poveke od pola se greski koi dogjaat kako rezultat na presingot visoko na protivnickata polovina , ako liverpool proba da se brani vo rim ke popie isto kolku i barca

Може нема да освои ништо, може ќе освои ЛШ, може Роналдо ќе освои ЛШ и Светско, може Меси ќе освои двојна и Светско, ама доколку Салах не ја освои годинава Златната Топка џабе играат другите фудбал додека овие двајца се активни....

Ако некој од Меси и Роналдо по некоја случајност освои СП ќе биде најзаслужена златна топка во изминатите 10 год, па макар Салах дал и 5 гола во финалето ЛШ. Али сепак мислам дека оваа сезона ќе оди кај некој играч шо ќе се освои СП и ќе има добра статистика на турнирот.

Сакаше ЕДФ да излезе со иста тактика како со Барса, само што Барса сезонава има едно два пати поспор напад од оној на Ливерпул. Играа Рома првите 20 мин, Ливерпул им ја остави топката, да се окуражат и да тргнат понапред и преостанатите 70 минути со иста фора, долга топка преку среден ред и шанса за гол, затоа и примија толку а можеа комотно уште 2-3 да примат. Не можеш со брзи играчи како Мане, Боби и Момо да играш висока одбрана, штоперите им беа на 40 метри од гол, скроз погрешна тактика за игра против овој начин на игра на Ливерпул.

Криво ми е што примија два мртви гола, пред се' поради онаа цепеницана умислена Ловрен а пенал ко пенал, на секој и секаде може да му се деси. Треба Џини да го даде она што го промаши после примениот гол и сместа да ги отпишеа. Вака, ќе имаат кураж некаков дека им се вратија на Барса од 4:1, зошто не би можеле и на Ливерпул од 5:2 (иста гол разлика и ист резултат ги носи), само што мислам дека ако повеќе се отвори Рома, офанзивциве на Ливерпул ќе горат по страна и многу често ќе влагаат во шанса.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom