Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
@Mondonico

Еве другар,увери се.Можеби не се 20 бода ама се поприлично многу во таа 2012/13 година.
Не мора да внимаваш на ништо во клипот,само на утакмиците со Парма,Фиорентина,Киево,Катанија и Рома.САМО 5 меча се доволно да увидиш за што ти зборувам.
Овде имаш од 3-4 сезони настани, не се брукај има и подобри видеа ако сакаш ќе ти пуштам :noze:

Па +2 од Спал +2 од Кротоне а бевме +4 од Наполи.. со победи над спал и кротоне а со нерешено со Наполи ќе бевме +8 на 4 кола до крајот..
Уште една супер математика ... Сладоледџија Питагора, Сладоледџија Архимед, Сладоледџија Фибоначи, Сладоледџија Декарт, Сладоледџија Ајнштајн, Сладоледџија Њутн.

Добро да бидеме реални ретко кој очекуваше кикс на јуве со спал и кротоне.. освен оние баба ванѓи кладионичари

Ако не се лажам Наполи пред 2-3 кола киксна со Сасуоло. Пиши +2 бода кај Наполи.

@Mondonico
Факт е дека имате ветер во грб.Не може судии да прават онакви грешки кои и мало дете може да ги види и тоа на прво без повторена снимка.

Да не постирам клипови, сигурно повеќето од вас веќе ги виделе. Заради тоа Наполи нема никад да биде ништо повеќе од селско клупче. Навивачите на Интер или Милан никад нема да ги видите у 1-2 саат по полноќ да слават низ Милано со рафали, огномети и други сељачизми, по победа во Торино со која намалиле разлика на -1. Тоа може да го направат само навивачи на клуб со комплекс на пониска вредност какви што се јужњациве.
Што сака нека биде сезонава ама искрено се надевам дека клубов на комплексаши што поскоро ќе исчезне од фудбалската мапа на Италија (како што исчезна Палермо, крв им ебам и на нив) и место него ќе се вратат Парма, Фиорентина и сл.
Што има врска ова со тоа дали клубот е селски или не? Гледав и јас видеа и си велам браво чим луѓе се радуваат олку за фудбал/Наполи, целиот град беше на нозе, мислам дека тоа е сон на секој фан на фудбалот во одреден момент, дошле до -1, епа го размонтираа Јуве вчера, еј, ниту еден удар на гол немаше Јуве на домашен терен, епска брука, нека се радуваат Наполи сосема заслужено, вечерта беше нивна, нас тоа ни одговарало или не.

Еве јас лично мислам дека Јуве е тим со комплекс на пониска вредност, славеше наместени титули, тоа е, перцепцијата е опасна работа. :D

Сега го фатив крајот на натпреварот и прославите како да освоиле титула, а имаше и од фановите вчера некои видеа како слават со огномети и што не. Кој е овој менталитет бре? Уште ништо не си освоил и уште не зависи се од тебе. Ко Ливерпул што ја славеа титулата со месеци, па видовме како заврши тоа.

Ако ја изгубиме титулата тоа ќе биде по наша вина. Не бидете ко миланезиве за Гол Ди Мунтари... од 38 кола, тој момент им го земал скудетото среде Февруари, со 7+ бода, па уште и Буфон ќе го криват за тој момент. Дно од оправдувања.

Ако ја изгубиме титулата тоа ќе биде по наша вина. Не бидете ко миланезиве за Гол Ди Мунтари... од 38 кола, тој момент им го земал скудетото среде Февруари, со 7+ бода, па уште и Буфон ќе го криват за тој момент. Дно од оправдувања.
Тоа беше невиден преседан во поновата историја на Серија А. После тој момент ретко кој тим се опоравува на психолошки план, баш вие како фанови на јуве не треба да го споменувате овој момент ниту да калкулирате со математика, едноставно гол ди Мунтари го реши текот на настаните и јас да бев навивач на јуве ќе ми беше срам да се радувам на било што после тоа ниту да сметам дека е заслужено.

Тоа беше невиден преседан во поновата историја на Серија А. После тој момент ретко кој тим се опоравува на психолошки план, баш вие како фанови на јуве не треба да го споменувате овој момент ниту да калкулирате со математика, едноставно гол ди Мунтари го реши текот на настаните и јас да бев навивач на јуве ќе ми беше срам да се радувам на било што после тоа ниту да сметам дека е заслужено.
Никако не може да ми биде срам кога мојот тим таа сезона искина, изигра без пораз, тактички страшно потковано без некој особено јак состав. Особено вториот дел покажавме и квалитет и карактер и се што треба за еден тим да биде шампион. Уште повеќе после двете очајни сезони со 7мо место и после период каде што изгледаше дека никогаш немаше да се врати Јувентус на права патека.

Искрено никаква вина нема Јуве за срам да ми биде, тоа беше погрешна одлука на судија врз која никој од Јувентус нема никаква одговорност. Ај ако не требаше да се тргнат од теренот до крајот на сезоната Милан да освои.

Истата утакмица на Матри чист гол му поништија :coffee:

Да точно е дека беше преседан тој непризнаен гол...ама да се правдаш дека тој момент им го урнал светот на играчите е глупост.

Знаеш од кој момент е тешко психолошки да се опоравиш? Од оној кога игравме со Реал кога ни дадоа гол во 93 минута. Немаш поправен натпревар, директна елиминација, фала чао пријатно. Ете тоа е психолошки пад, и затоа последниве натпревари играат мртво против сите тимови. Ама работа на тренерот е да го дигне тимот кога е најпотребно, некои не се кадарни за тоа... тогаш ваш тренер беше Алегри, сега е наш... тоа е тоа, врти ја како сакаш тоа е вистината. Гол ди Мунтари беше кардинална грешка на судиите, али дека тој момент одлучил шампионат среде февруари, мало сутра.

Да не постирам клипови, сигурно повеќето од вас веќе ги виделе. Заради тоа Наполи нема никад да биде ништо повеќе од селско клупче. Навивачите на Интер или Милан никад нема да ги видите у 1-2 саат по полноќ да слават низ Милано со рафали, огномети и други сељачизми, по победа во Торино со која намалиле разлика на -1. Тоа може да го направат само навивачи на клуб со комплекс на пониска вредност какви што се јужњациве.
Што сака нека биде сезонава ама искрено се надевам дека клубов на комплексаши што поскоро ќе исчезне од фудбалската мапа на Италија (како што исчезна Палермо, крв им ебам и на нив) и место него ќе се вратат Парма, Фиорентина и сл.
Северњаците, господата кои не се радуваат на победа туку ко господа со чаша црвено вино од регионот Piedmont прославуваат. Доколку тимот освои титула најгласно што се слуша по тој повод е тапата од шампањот.

Сега го фатив крајот на натпреварот и прославите како да освоиле титула, а имаше и од фановите вчера некои видеа како слават со огномети и што не. Кој е овој менталитет бре? Уште ништо не си освоил и уште не зависи се од тебе. Ко Ливерпул што ја славеа титулата со месеци, па видовме како заврши тоа.
Nemoes ova da go sfatis donev, ovde ne e samo fudbal u prasanje, tuku i regionalno italijansko rivalstvo, na strana trgam sto ovie navivaci na napoli se teski fanatici ko argentinskite, mnogu im znaci ova ( isto ke reagiraa i u oktomvri da gi tepaa u torino ), a za titula da ne zboram, tek togas ke sfatis sto e slavenje na titula a sto pobeda nad tim od Severot ko sto se inter, milan i juventus.

Taka da pricinite se i od fudbalska i od nefudbalska priroda :)

Последно уредено:
Ај бе не зезајте за славењето, па ние (македонците) славевме 2:2 со Англија у групи шо ништо не ни значеше, да не зборам дека цела држава се собра за славје за 5то место европско у ракомет..
И нормално е тие што имаат помалце успеси, да се радуваат ко луди, за разлика од оние кои скоро секоја година освојуваат, не гледам ништо страшно народ да се радује :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom