UEFA Champions League 2017/18

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Наместо олку напор за нешто неважно како гинење во сообраќајка, нели ќе е подобро енергијата да се насочи на тактичката спремност на Алегри во последните 20 минути од натпреварот и грешките во одбраната која дозволува играч сам да дојде пред гол, неискористена последна замена кога тимот физички паѓа и сл? Денес најверојатно со ладни глави ќе се анализира натпреварот и ќе се видат слабостите, а тие во никој случај не се на судијата кој досуди пенал во последна минута, туку на душа на Алегри кој одлучи да биде класика Алегри во сите вакви важни дуели. Тоа е.
Веќе пишав, Алегри во многу мечеви сезонава заслужи критика ама вчера не. Срамота е да се критикува тренерот или тимот кога ти успеваш да се вратиш после 0-3 дома против посилен противник. Вчера му беше одржана лекција по фудбал на Реал во сред Мадрид и единствен кривец за испаѓањето на Јуве е инцестот англиски и никој друг.

Стави некои цвикери за вистинска реалност и изгледај го клипчево.

Топката се одбива од градите на Васкез, овој промашува цела топка и го лупа во гради. ДЕБИЛОТ Бенатиа многу подобро ќе беше да излезе пред него и да проба да блокира или избие, секако топката не можеше да се смири одма.

Dzabe se ubeduvame, moj stav e deka onakov start e premalku za penal. Za kogo kako..

Иначе кривицата за пеналот јас воопшто не ја гледам во Бенатија, едноставно човекот се најде во таква ситуација или да проба да го спречи некако Васкез или да го остави да шутне на гол.
Кривицата за мене е кај Алекс Сандро, кој не потребно трчаше по Роналдо, кога само можеше да остане во линија (како што беше првично позициониран) и при самиот шпринт на Роналдо ќе беше фатен во офсајд.

кому се падне реал утре поминува во финале

Иако вчера не ми делуваше за пенал, јас, прилично небитен лик само да јавам дека сменив одлука и викам дека е пенал. Дуел си е дуел, контакт си е контакт, дали е преголем или е премал се санкционира со картон, жолт или црвен а некогаш играчот кој направил пенал не ни добива картон. Него, како што пиша и Томи погоре, не е толку проблемот кај Бенатиа колку што е кај цел тим на Јуве што заспа у последни секунди и играч им остана осамен у петерец.

Ne znam sto vi se deshava nekad, sakate li da ste interesni ili ne znam sto. Kako be nemalo penal? Cist penal, edini na koga treba nekoj da se ljutite e Benatija sas cosplay na Geri faking Kehil. Ne samo sto kasnese i ga ostavi Vaskeza sam pred gol nego i reakcija mu bese kako pocetnik, prvo mu pravu obstrukciju od pozadi pa i sas nogu ga kloca da mu izbie pred njega, drugar defanzivac si, cim si ostavija igraca pozadi tebe ti ne si zavrsija rabotu, posle ako sakas i obesi se, cim si se loso pozicioniraja i zabravija igraca toj ti e, ne se cudi posle zasto e penal. I druga rabota, Bufon da ripna na tuj pred vreme da gu izbaci kako sto mu ripna na sudiju imase sansa da spasi cist gol i celu situaciju ama on ostana zakovan na gol liniju mesto da istrcese.
Sve na sve, Juventus igrase sexy fudbal do 60 minutu, posle toj radi toj ebano italijansko povleci se i brani se pa gi eba karma. Konte, Allegri, Murinjo, nadam se deka ke naucite nekad deka kd imas momentum, kd imas inicijativu na teren NE TREBA DA SE POVLACAS U ODBRANU, narusuete celo mojo na tim da vi ebu kohstapleri nepismeni. Najmrzu igranje na rezultat kd tim ima inicijativu.

Веќе пишав, Алегри во многу мечеви сезонава заслужи критика ама вчера не. Срамота е да се критикува тренерот или тимот кога ти успеваш да се вратиш после 0-3 дома против посилен противник. Вчера му беше одржана лекција по фудбал на Реал во сред Мадрид и единствен кривец за испаѓањето на Јуве е инцестот англиски и никој друг.
Абе една лекција што да ти кажам, вака да ве слуша некој ќе помисли дека Реал не помина половина и шанса не направил, а имаше зицери барем за 2-3 гола да дае.

Абе една лекција што да ти кажам, вака да ве слуша некој ќе помисли дека Реал не помина половина и шанса не направил, а имаше зицери барем за 2-3 гола да дае.
Ако 0-3 не е лекција тогаш што да ти кажам, случајно се погоди така. Да не требаше 0-6 да биде за да ги исполни критериумите за лекција?

кои фрустрации,кои комплекси, кои пристрасности............

вчера играа играчи шампиони,тренери шампиони и судија кој го запусти цел двомеч (јес да Бенатиа каснеше малку, ама вакви фаули и во кошарката не се судат секогаш каде се пази на секој контакт на играчот со топката)

Алегри не ја дозаврши работата, "темница" после 80та минута ги врати сите до еден пред гол, а дотогаш реал немаше никаква игра и СЕ случи што се случи

ПС денес фудбалерите и менаџерите ќе лечат депресија по автосалони и скапи курви, а вашите фрустрации и комплекси ќе ви останат како на секој обичен смртник

Им одржи лекција да. Како тоа не треба се повлечеш во 60 мин и како не се брани за да се извлечат продолженија. :kafence:

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Ne znam sto vi se deshava nekad, sakate li da ste interesni ili ne znam sto. Kako be nemalo penal? Cist penal, edini na koga treba nekoj da se ljutite e Benatija sas cosplay na Geri faking Kehil. Ne samo sto kasnese i ga ostavi Vaskeza sam pred gol nego i reakcija mu bese kako pocetnik, prvo mu pravu obstrukciju od pozadi pa i sas nogu ga kloca da mu izbie pred njega, drugar defanzivac si, cim si ostavija igraca pozadi tebe ti ne si zavrsija rabotu, posle ako sakas i obesi se, cim si se loso pozicioniraja i zabravija igraca toj ti e, ne se cudi posle zasto e penal. I druga rabota, Bufon da ripna na tuj pred vreme da gu izbaci kako sto mu ripna na sudiju imase sansa da spasi cist gol i celu situaciju ama on ostana zakovan na gol liniju mesto da istrcese.
Sve na sve, Juventus igrase sexy fudbal do 60 minutu, posle toj radi toj ebano italijansko povleci se i brani se pa gi eba karma. Konte, Allegri, Murinjo, nadam se deka ke naucite nekad deka kd imas momentum, kd imas inicijativu na teren NE TREBA DA SE POVLACAS U ODBRANU, narusuete celo mojo na tim da vi ebu kohstapleri nepismeni. Najmrzu igranje na rezultat kd tim ima inicijativu.
Види го крајот на Јуве-Реал и шутот на Квадрадо. Дали таму имаше пенал?
Не може на еден меч да е пенал на друг да не е. Ваљда си има правило и тоа секаде се суди или никаде не се суди.

Види ги бе,убедени дека немало пенал.:pos:Овде нема ни д од дискутабилно,а камоли да се тврди 100% дека немало пенал.
Наместо да се дискутира за стварно дискутабилна ситуација-голот на Иско или пак за грешката на Оливер што не го исклучи Бенатија,овие се фатија за 2те најчисти ситуации што се десија и досудија вчера,пеналот и црвениот на Буфон.
Треба да се засрамете за глупостите што ги изнатрескавте.

Субјективност од други,искуство од секојдневниот живот ми е тоа.
Не од тебе ќе бараме објективност, цел живот тролаш контра Јувентус на која и да е тема со твоите chineese другарчиња , ај да беше некој друг лик ама ти бе друже хаххахахх

Ако 0-3 не е лекција тогаш што да ти кажам, случајно се погоди така. Да не требаше 0-6 да биде за да ги исполни критериумите за лекција?
Сакаш да кажеш дека Реалн немаа ниту една шанса вчера ? Дека немаа шут во гол ? Дека ги издоминиравте во секоја статистичка категорија ?

Сакаш да кажеш дека Реалн немаа ниту една шанса вчера ? Дека немаа шут во гол ? Дека ги издоминиравте во секоја статистичка категорија ?
Па и во Торино Јуве имаше чисти шанси ама пак реков дека Реал им одржа лекција по фудбал. Не може 0-3 да биде со помош на среќа, едноставно не може.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom