UEFA Champions League 2017/18

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ni P nemaše od penal. Ako za vakvi minimalni kontakti se dosuduvaat penali treba da ima minimum 10 na natprevar. Ova e penal samo za fanovi na Inter,Milan i drugi fanovi na Ronaldo ili Juve napateni likovi. Inaku Real prikaža podobra igra vo celokupniot dvomeč, taka da bi rekol podobriot otide no penalov si ostava "damka".

30595103_1533124723451655_7767955341345554432_n.jpg

Ni P nemaše od penal. Ako za vakvi minimalni kontakti se dosuduvaat penali treba da ima minimum 10 na natprevar. Ova e penal samo za fanovi na Inter,Milan i drugi fanovi na Ronaldo ili Juve napateni likovi. Inaku Real prikaža podobra igra vo celokupniot dvomeč, taka da bi rekol podobriot otide no penalov si ostava "damka".

Aјде на нас нефановите на Пеналдо, Интер, Милан или Јуве напатени ликови, ОБЈАСНИ како тоа од синоќа не беше пенал....

И фановите на Среал на форумов знаат колку ги мразам и нив и клубот умрен, па ова од синоќа беше пенал. Дали ќе го судеа против друга екипа - тоа е друго прашање.

Здравје ќе се падне и Манчестер пак со Реал, ќе се задеси пак Чакир или некој сличен со црвен или пенал па ќе видиме како ќе реагирате тогаш, сите слепи се прават а секој натпревар има се повеќе и повеќе ''грешки'' :)
Цитирај ме ако веќе си решил да ми се обраќаш, не генерализирај со другите од наш фан клуб, може не го делат моето мислење. :)

Јас сметав дека тоа од Нани е жолт а не црвен но и тогаш ние натпреварот го изгубивме во првиот дуел кога Гигс и уште некој, Перси ли мислам беше утнаа зицери еден на еден со Касиљас. Јас замерував зошто памтам требаше некој од Реал да добие црвен првиот натпревар а коментарите тогаш беа дека на такви натпревари не се вадело црвен туку така лесно, за истите после за Нани да кажат дека всушност е црвен. Што кога ќе видиш ДО НЕКАДЕ и се поклапа со моето мислење за црвениот на Буфон. Но дека она не е пенал... Бенатија отиде на се или ништо, reckless старт беше она.

15234876958974.jpg

jas mislam deka benatia go gali po grbot a mozebi go srbe, dosta gledate odnapred poglednete i od pozadi benatija ne e ni svesen deka e topkata se dodeka ne go butna vasqez ;)

Цитирај ме ако веќе си решил да ми се обраќаш, не генерализирај со другите од наш фан клуб, може не го делат моето мислење. :)

Јас сметав дека тоа од Нани е жолт а не црвен но и тогаш ние натпреварот го изгубивме во првиот дуел кога Гигс и уште некој, Перси ли мислам беше утнаа зицери еден на еден со Касиљас. Јас замерував зошто памтам требаше некој од Реал да добие црвен првиот натпревар а коментарите тогаш беа дека на такви натпревари не се вадело црвен туку така лесно, за истите после за Нани да кажат дека всушност е црвен. Што кога ќе видиш ДО НЕКАДЕ и се поклапа со моето мислење за црвениот на Буфон. Но дека она не е пенал... Бенатија отиде на се или ништо, reckless старт беше она.
Не мислев конкретно на тебе неколкумина од ваш фан клуб коментираа оти било пенал. Како и да е за некого е за некого не е. Елементи имаше тоа никој не го спори. Проблемот е што претерано е веќе ова во ЛШ. Сите одлуки што се 50-50 одат во корист се знае на кој, дали би свирнал судијата пенал да беше обратна ситуацијата за 4-0?. Глава сечам оти немаше да свирне, тоа ми е муабетот мене. Еве го наведов Погба ко пример во финалето, прегледај ја снимката ќе видиш многу поголем пенал од ова ама ете судијата не се дрзна тогаш да покаже на белата точка, факт е дека одредени тимови се фаворизирани од уефа и тоа е тоа. Имате осетено на своја кожа, ќе осетите пак здравје следните години зошто ова нема да застане овде, премногу "грешки'' има, премногу.

И јас како навивач на Шинтер, морам да се сложам дека некој судија немат онде да судит пенал. Пример, 90% од жабарските судии.

Aјде на нас нефановите на Пеналдо, Интер, Милан или Јуве напатени ликови, ОБЈАСНИ како тоа од синоќа не беше пенал....

И фановите на Среал на форумов знаат колку ги мразам и нив и клубот умрен, па ова од синоќа беше пенал. Дали ќе го судеа против друга екипа - тоа е друго прашање.

Premal kontakt za voopšto za penal. Turkanjeto od strana na Benatia beše standardno koškanje koe go ima na sekoj izveden korner ili pak vo sekoja vtora akcija vo 16-terec. So nogata niti ima namera da go udira Vasqez, jasno se gleda deka vleguva so doza na pretpazlivost vo duelot. Vaskez paga vo momentot koga sfaka deka nema šansi da stigne do topkata, što e standard za sekoj eben fudbalski "diver". Pa vakvi lesni "fauli" ne se sankcioniraat so penal skoro nikogaš.

А ждрепката утре ќе ни ја местат ли со Рома ? :)

Премал контакт, му се качи на грб? Плус со раце го бутка од позади, плус со нога го однесе, плус топката не ја ни гледаше каде е, не ја ни погоди.[DOUBLEPOST=1523531131][/DOUBLEPOST]
А ждрепката утре ќе ни ја местат ли со Рома ? :)

Со Ливерпул се паѓате.

Премал контакт, му се качи на грб? Плус со раце го бутка од позади, плус со нога го однесе, плус топката не ја ни гледаше каде е, не ја ни погоди.[DOUBLEPOST=1523531131][/DOUBLEPOST]

Со Ливерпул се паѓате.

Topkata ja pogodi, so noga ima premal kontakt. Na grb ne mu se kači, go butka kako sekoj normalen duel vo 16-terec. Ne zaebavaj, slikata ja napravi nebare Benatia go javaše Vaskez a voedno so kung fu zafat go skina na polovina. Vakvi kontakti gi imaš eden kup vo meč i ne se penali.

Не мислев конкретно на тебе неколкумина од ваш фан клуб коментираа оти било пенал. Како и да е за некого е за некого не е. Елементи имаше тоа никој не го спори. Проблемот е што претерано е веќе ова во ЛШ. Сите одлуки што се 50-50 одат во корист се знае на кој, дали би свирнал судијата пенал да беше обратна ситуацијата за 4-0?. Глава сечам оти немаше да свирне, тоа ми е муабетот мене. Еве го наведов Погба ко пример во финалето, прегледај ја снимката ќе видиш многу поголем пенал од ова ама ете судијата не се дрзна тогаш да покаже на белата точка, факт е дека одредени тимови се фаворизирани од уефа и тоа е тоа. Имате осетено на своја кожа, ќе осетите пак здравје следните години зошто ова нема да застане овде, премногу "грешки'' има, премногу.
Ок, тоа е веќе друг муабет, мене ми беше да не мислиш дека од инат зборам или бранам некоја страна или сеирам како серие а фанс овде, објективно - да пенал е, е сега дали за во 90+5 е за свирење такво нешто тоа е судиско убедување и веќе друга тема на дискусија.

Topkata ja pogodi, so noga ima premal kontakt. Na grb ne mu se kači, go butka kako sekoj normalen duel vo 16-terec. Ne zaebavaj, slikata ja napravi nebare Benatia go javaše Vaskez a voedno so kung fu zafat go skina na polovina. Vakvi kontakti gi imaš eden kup vo meč i ne se penali.

Стави некои цвикери за вистинска реалност и изгледај го клипчево.

Топката се одбива од градите на Васкез, овој промашува цела топка и го лупа во гради. ДЕБИЛОТ Бенатиа многу подобро ќе беше да излезе пред него и да проба да блокира или избие, секако топката не можеше да се смири одма.

Види ги бе,убедени дека немало пенал.:pos:Овде нема ни д од дискутабилно,а камоли да се тврди 100% дека немало пенал.
Наместо да се дискутира за стварно дискутабилна ситуација-голот на Иско или пак за грешката на Оливер што не го исклучи Бенатија,овие се фатија за 2те најчисти ситуации што се десија и досудија вчера,пеналот и црвениот на Буфон.
Треба да се засрамете за глупостите што ги изнатрескавте.

Субјективност од други,искуство од секојдневниот живот ми е тоа.

Мислам дека не беше пенал тоа вчера, чиста глума со груди у нога му отиде, можеше и да го повреди Бенатиа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom