UEFA Champions League 2017/18

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе англичанец не знае фудбал да игра, ти го ставаш да суди. Цела УЕФА да испоцркаат од рак и на судијата цела фамилија да му умира пред очи, да пати и на крај он да загине у сообраќајка у која ќе умира 6 саата!!!
Наместо олку напор за нешто неважно како гинење во сообраќајка, нели ќе е подобро енергијата да се насочи на тактичката спремност на Алегри во последните 20 минути од натпреварот и грешките во одбраната која дозволува играч сам да дојде пред гол, неискористена последна замена кога тимот физички паѓа и сл? Денес најверојатно со ладни глави ќе се анализира натпреварот и ќе се видат слабостите, а тие во никој случај не се на судијата кој досуди пенал во последна минута, туку на душа на Алегри кој одлучи да биде класика Алегри во сите вакви важни дуели. Тоа е.

Чист пенал. Првично и јас велев дека не е, ама гледав сношти снимки и очигледно дури и од позади го оттурна Бенатија, Васкез. Плус ја промаши топката, нема никаков аргумент за ова да не е пенал. Да ја допреше топката можда ќе беше по друго.
Сепак храбра и врвна одлука на Оливер.

Наместо олку напор за нешто неважно како гинење во сообраќајка, нели ќе е подобро енергијата да се насочи на тактичката спремност на Алегри во последните 20 минути од натпреварот и грешките во одбраната која дозволува играч сам да дојде пред гол, неискористена последна замена кога тимот физички паѓа и сл? Денес најверојатно со ладни глави ќе се анализира натпреварот и ќе се видат слабостите, а тие во никој случај не се на судијата кој досуди пенал во последна минута, туку на душа на Алегри кој одлучи да биде класика Алегри во сите вакви важни дуели. Тоа е.

Која тактичка спремност на Алегри кои бакрачи, Реал не можеа да дадат гол до сабајле, освен од прекин/пенал. Јасно беше ко ден. Се му беше такткчки совршено на Алегри, се му беше под контрола, голот не го видоа реал, немаше потреба од измени во регуларни 90, освен таа на Лихштајнер што подоцна се испостави дека му била права, али и на Перес му беше Оливер под контрола живите да му ги ебам. Само британец, гад, нечовек, може да те ебе на ваков начин.

Не ми е јасно зошто одите со глава низ ѕид.

Прво:
Играчот на реал е во 100% шанса пред празен гол, пред него ни голманот не е.

Второ:
Штоперот му стартува од зад грб го оборува на земја а не ја ни допира топката.
По сите правила е пенал и црвен картон.

И трето:
Од кога во фудбалот имало врска дали е 97 или 2 минута.

Пенал е пенал кога и да го има.

Еве ви HD снимка од спорната ситуација:

https://off.net.mk/files/offside/2018/04/11/ouxwy.mp4

КОј кур ке ми снимка, овде искусен судија не ти свири пенал дури и да е убеден дека е пенал, го гледа текот на натпреварот, го гледа и првиот натпревар и сваќа дека го уништува се она што 11 души го граделе на терен и најверојатно најголемиот пресврт во историјата на ЛШ. Голобрадо момче ставиле на суди на ваков натпревар, веројатно мислејќи дека нема да има неизвесност.
И рома беше оштетена со 2 пенала,жив криминал секоја година исто или го бутаат реал или барса. Спорт не ми се глеа више од тие судии

Не ми е јасно зошто одите со глава низ ѕид.

Прво:
Играчот на реал е во 100% шанса пред празен гол, пред него ни голманот не е.

Второ:
Штоперот му стартува од зад грб го оборува на земја а не ја ни допира топката.
По сите правила е пенал и црвен картон.

И трето:
Од кога во фудбалот имало врска дали е 97 или 2 минута.

Пенал е пенал кога и да го има.

Одговори ми зашо не е свирен пенал за Квадрадо на првата у 90 мин?[DOUBLEPOST=1523519683][/DOUBLEPOST]
Не гледај.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Треба да почнам да навивам за Милан, нема да иам вакви нервози

Последно уредено:
КОј кур ке ми снимка, овде искусен судија не ти свири пенал дури и да е убеден дека е пенал, го гледа текот на натпреварот, го гледа и првиот натпревар и сваќа дека го уништува се она што 11 души го граделе на терен и најверојатно најголемиот пресврт во историјата на ЛШ. Голобрадо момче ставиле на суди на ваков натпревар, веројатно мислејќи дека нема да има неизвесност.
И рома беше оштетена со 2 пенала,жив криминал секоја година исто или го бутаат реал или барса. Спорт не ми се глеа више од тие судии
Толку од објективноста твоја. Едно е да се гледаат работите како што се, друго е ако си се надевал дека ќе се случи најголемиот пресврт во ЛШ а не ти се остварило. Да кажеш дека туркање од позади и удар со нога додека е во воздух одбранбениов играч, а Васкез е сам пред гол на 3 метри чекајќи само да ја забие, е ретардирано.

Он требаше да се поклони за да даде гол...волот Бенатија го прегази ко шлепер, чиста шанса за гол спречи и нормално пенал, шо не го пушти да си ја шутне ?
Џабе зборење за судијата кога циганот е најголем виновник за пеналот и никој друг...шо мислеше он абе 93та мин е нема да свирне.

Напрај да е побавна снимката (speed 0.25 или 0.5) отвори на yt;
(аголот на камерата од 0:25 - 0:29 sec)

Прејако "туркање" за да трупот падне в место.

Последно уредено:
Може и Папареста, Таљавенто и остала багра, имаме осетено. :icon_lol:

Не знам што умараш со страни уназад, терајте си неправда во Серија А темата. Ја убивте темата од вчера батхрт фановите од Италија. Префрлете се таму. Кој бот ццц

Последно уредено:
Јас сега на раат ја видов снимката и мислам дека се работи за пенал. Вчера ми се виде дека Васкез почна да паѓа пред да го допрат, но тој изгуби равнотежа од допирот со рацете на Бенатја. Колку и да не е фер за перформансот на Јуве, сепак мислам дека беше пенал.

Никогаш нема да разберам онаков менталитет. Играч јако, го газиш противникот и во еден момент почнуваш да се плашиш за освоеното. Сум го видел ова многу пати на покер маси. Има играчи кои играат агресивно, ја газат масата, и по извесно време ги фаќа страв дека ќе ги изгубат парите кои ги освоиле, и почнуваат да играат како Јуве вчера на 0-3.

Se izvinuvam na fanovite na Real. Penal e svarno... tek sea ukapirav.

Chestito polufinale.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom