Рамна Земја?

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Зачувавање на моментум на кружна сила е тоа. Не е ветер. Да имаше ветер немаа да имаат потпирач на хоризонална оска на знамето.
Ова,Ти ,од искуство го збориш,така?
Си бил на месечината,си пробал и тоа е тоа....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Кај се звездите?!

Ова,Ти ,од искуство го збориш,така?
Си бил на месечината,си пробал и тоа е тоа....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Кај се звездите?!
Го имаат пробано во Вакум...мислам митбастерс. А и се учи по физика во 1-2 година средно.
Ѕвезите ги нема поради јак контраст на месечината и небото. Исто како што нема ѕвезди во Скопје а има во Маврово. Ефект на светлиско загадување е ист. Инаку знам дека е различна темаа слетување на Месечината и рамна земја...ама ако веруваш во една теорија на заговор веруваш и во друга со поголема веројатност.

Го имаат пробано во Вакум...мислам митбастерс. А и се учи по физика во 1-2 година средно.
Ѕвезите ги нема поради јак контраст на месечината и небото. Исто како што нема ѕвезди во Скопје а има во Маврово. Ефект на светлиско загадување е ист. Инаку знам дека е различна темаа слетување на Месечината и рамна земја...ама ако веруваш во една теорија на заговор веруваш и во друга со поголема веројатност.
Ова што го пишеш е произволно....само не ми јасно зошто секогаш критикувате?Во секој пост мора да има и нешто...како...Ти...ова-она...
P.S.
"Целта" е битна само како суштинска идеја,побитен е начинот на кој се доаѓа до таа цел.

Ова што го пишеш е произволно....само не ми јасно зошто секогаш критикувате?Во секој пост мора да има и нешто...како...Ти...ова-она...
P.S.
"Целта" е битна само како суштинска идеја,побитен е начинот на кој се доаѓа до таа цел.

интересно е што за ситни пари можете да се уверите, прост пример ти е рекламата за стоби флипс
ама на оние најгласните не им одговара, битни им се кликовите и следбениците шо ги имаат да не кажам овците

Sent from my iPhone using Tapatalk

Мислам дека поише шанси има англиската краљица да е рептил, неголи Земјата да е рамна.

интересно е што за ситни пари можете да се уверите, прост пример ти е рекламата за стоби флипс
ама на оние најгласните не им одговара, битни им се кликовите и следбениците шо ги имаат да не кажам овците

Рекламата за "Стоби Флипс"е само реклама за "Стоби Флипс".
И тоа е ,да не кажам за "овци" и кликови...(само пишувам во стил како тебе,инаку никогаш не користам вакви термини)
Мислам дека поише шанси има англиската краљица да е рептил, неголи Земјата да е рамна.

Ако Ти така мислиш-ок!

"Јас мислам дека поише шанси има англиската краљица да е рептил, неголи Земјата да е округла".

Баш сеа гледав некој фејсбук статус од Свалбард. За некои десетина дена, таму Сонцето нема да заоѓа (ок, Сонцето практично никогаш не заоѓа, туку тоа е наша перцепција која настанува со земјината ротација околу сопствената оска).
Како е ова "објаснето" од страна на рамноглавите? Чичкото што ја гаси сијалицата, ќе ја остаи да свети навечер?

Рекламата за "Стоби Флипс"е само реклама за "Стоби Флипс".
И тоа е ,да не кажам за "овци" и кликови...(само пишувам во стил како тебе,инаку никогаш не користам вакви термини)

Ако Ти така мислиш-ок!

"Јас мислам дека поише шанси има англиската краљица да е рептил, неголи Земјата да е округла".

не е проблем само ете запрашај се зашо не покренете таква иницијатива и ги решите дилемите?

не е проблем само ете запрашај се зашо не покренете таква иницијатива и ги решите дилемите?
За ова зборевме,претходно.
..
P.S.
На толку сателити,сонди,...дрн..
дрн...има само една слика од земјата...Ти ми велиш, јас да ти ја сликам?Или снимам?
Нема шанси! хехехе....

..
P.S.
дрн...има само една слика од земјата...Ти ми велиш, јас да ти ја сликам?Или снимам?
Нема шанси! хехехе....

не ти сам, да се соберете
посекако не е голема инвестиција
зашто кој друг и да приложи доказ за вас е монтажа
па не иде јас да идам да докажувам така?

не ти сам, да се соберете
посекако не е голема инвестиција
зашто кој друг и да приложи доказ за вас е монтажа
па не иде јас да идам да докажувам така?

Ти ако докажеш?Веднаш ќе прифатам,и збор веќе нема да напишам на темава....:semolam:[DOUBLEPOST=1523131809][/DOUBLEPOST]Шала на страна-патец на средина.
Секој си има право на сопствено мислење,само без "квалификации" и навреди...
Поздрав.

Последно уредено:
..
P.S.
Нема шанси! хехехе....

Брат, а знаеш за "streaming"-от од ISS што го вклучуваат понекогаш што ја снима планетата?...

http://www.ustream.tv/recorded/114068780
Еве ти еден пример...

Брат, а знаеш за "streaming"-от од ISS што го вклучуваат понекогаш што ја снима планетата?...

http://www.ustream.tv/recorded/114068780
Еве ти еден пример...
Знам...Имав стрим на Смарт иптв апликацијата...[DOUBLEPOST=1523134430][/DOUBLEPOST]И на уoutube има...добра музика пуштат.

Последно уредено:
Знам...Имав стрим на Смарт иптв апликацијата...[DOUBLEPOST=1523134430][/DOUBLEPOST]И на уoutube има...добра музика пуштат.
На форумот религија не ти е поинтересно?
Или таму си под друг ник?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom