Рамна Земја?

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
Зачувавање на моментум на кружна сила е тоа. Не е ветер. Да имаше ветер немаа да имаат потпирач на хоризонална оска на знамето.
Ова,Ти ,од искуство го збориш,така?
Си бил на месечината,си пробал и тоа е тоа....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Кај се звездите?!

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.786
Поени од реакции
5.061
Ова,Ти ,од искуство го збориш,така?
Си бил на месечината,си пробал и тоа е тоа....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Кај се звездите?!
Го имаат пробано во Вакум...мислам митбастерс. А и се учи по физика во 1-2 година средно.
Ѕвезите ги нема поради јак контраст на месечината и небото. Исто како што нема ѕвезди во Скопје а има во Маврово. Ефект на светлиско загадување е ист. Инаку знам дека е различна темаа слетување на Месечината и рамна земја...ама ако веруваш во една теорија на заговор веруваш и во друга со поголема веројатност.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
Го имаат пробано во Вакум...мислам митбастерс. А и се учи по физика во 1-2 година средно.
Ѕвезите ги нема поради јак контраст на месечината и небото. Исто како што нема ѕвезди во Скопје а има во Маврово. Ефект на светлиско загадување е ист. Инаку знам дека е различна темаа слетување на Месечината и рамна земја...ама ако веруваш во една теорија на заговор веруваш и во друга со поголема веројатност.
Ова што го пишеш е произволно....само не ми јасно зошто секогаш критикувате?Во секој пост мора да има и нешто...како...Ти...ова-она...
P.S.
"Целта" е битна само како суштинска идеја,побитен е начинот на кој се доаѓа до таа цел.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.542
Поени од реакции
11.519
Ова што го пишеш е произволно....само не ми јасно зошто секогаш критикувате?Во секој пост мора да има и нешто...како...Ти...ова-она...
P.S.
"Целта" е битна само како суштинска идеја,побитен е начинот на кој се доаѓа до таа цел.
интересно е што за ситни пари можете да се уверите, прост пример ти е рекламата за стоби флипс
ама на оние најгласните не им одговара, битни им се кликовите и следбениците шо ги имаат да не кажам овците

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
Мислам дека поише шанси има англиската краљица да е рептил, неголи Земјата да е рамна.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
интересно е што за ситни пари можете да се уверите, прост пример ти е рекламата за стоби флипс
ама на оние најгласните не им одговара, битни им се кликовите и следбениците шо ги имаат да не кажам овците

Рекламата за "Стоби Флипс"е само реклама за "Стоби Флипс".
И тоа е ,да не кажам за "овци" и кликови...(само пишувам во стил како тебе,инаку никогаш не користам вакви термини)
Мислам дека поише шанси има англиската краљица да е рептил, неголи Земјата да е рамна.
Ако Ти така мислиш-ок!

"Јас мислам дека поише шанси има англиската краљица да е рептил, неголи Земјата да е округла".

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Баш сеа гледав некој фејсбук статус од Свалбард. За некои десетина дена, таму Сонцето нема да заоѓа (ок, Сонцето практично никогаш не заоѓа, туку тоа е наша перцепција која настанува со земјината ротација околу сопствената оска).
Како е ова "објаснето" од страна на рамноглавите? Чичкото што ја гаси сијалицата, ќе ја остаи да свети навечер?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.542
Поени од реакции
11.519
Рекламата за "Стоби Флипс"е само реклама за "Стоби Флипс".
И тоа е ,да не кажам за "овци" и кликови...(само пишувам во стил како тебе,инаку никогаш не користам вакви термини)

Ако Ти така мислиш-ок!

"Јас мислам дека поише шанси има англиската краљица да е рептил, неголи Земјата да е округла".
не е проблем само ете запрашај се зашо не покренете таква иницијатива и ги решите дилемите?

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
не е проблем само ете запрашај се зашо не покренете таква иницијатива и ги решите дилемите?
За ова зборевме,претходно.
..
P.S.
На толку сателити,сонди,...дрн..
дрн...има само една слика од земјата...Ти ми велиш, јас да ти ја сликам?Или снимам?
Нема шанси! хехехе....

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.542
Поени од реакции
11.519
..
P.S.
дрн...има само една слика од земјата...Ти ми велиш, јас да ти ја сликам?Или снимам?
Нема шанси! хехехе....

не ти сам, да се соберете
посекако не е голема инвестиција
зашто кој друг и да приложи доказ за вас е монтажа
па не иде јас да идам да докажувам така?

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
не ти сам, да се соберете
посекако не е голема инвестиција
зашто кој друг и да приложи доказ за вас е монтажа
па не иде јас да идам да докажувам така?

Ти ако докажеш?Веднаш ќе прифатам,и збор веќе нема да напишам на темава....:semolam:[DOUBLEPOST=1523131809][/DOUBLEPOST]Шала на страна-патец на средина.
Секој си има право на сопствено мислење,само без "квалификации" и навреди...
Поздрав.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2017
Мислења
1.996
Поени од реакции
10.234
..
P.S.
Нема шанси! хехехе....
Брат, а знаеш за "streaming"-от од ISS што го вклучуваат понекогаш што ја снима планетата?...

http://www.ustream.tv/recorded/114068780
Еве ти еден пример...

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.378
Поени од реакции
3.178
Брат, а знаеш за "streaming"-от од ISS што го вклучуваат понекогаш што ја снима планетата?...

http://www.ustream.tv/recorded/114068780
Еве ти еден пример...
Знам...Имав стрим на Смарт иптв апликацијата...[DOUBLEPOST=1523134430][/DOUBLEPOST]И на уoutube има...добра музика пуштат.

Последно уредено:
Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Знам...Имав стрим на Смарт иптв апликацијата...[DOUBLEPOST=1523134430][/DOUBLEPOST]И на уoutube има...добра музика пуштат.
На форумот религија не ти е поинтересно?
Или таму си под друг ник?

Kajgana Shop

На врв Bottom