Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Screenshot_2018-03-31-21-37-47.png

Почивај во мир легендо :cuc:

Ќе ме извинете за офтопикот ама да го исппчитувам човекот заради кого дополнително го засакав италијанскиот фудбал, јазици и се тоа :D

Што да кажам за денеска, имавме среќа при онаа гредата на Чалханоглу, ама генерално бевме подобар тим на теренот.

Вчера баш обрнував повеќе внимание него обично на Буфон и да бидам реален ја нема веќе таа агилност, каснеше за некое реакции и останато. .

Вчера баш обрнував повеќе внимание него обично на Буфон и да бидам реален ја нема веќе таа агилност, каснеше за некое реакции и останато. .
Буфон од лани не треба веќе да е меѓу стативите али ајде

Забележа некој како со сила се поздрави Дибала со Бонучи дури и глата подзавртена му беше, ја имаше сликата на twitter и инста ама неможам да ја најдам сега..

Има пад во формата на Буфон, овде посебно ја потенцирам неговата поставеност на голот... порано едно 70 до 80% од ударите кон голот завршуваа директно кај Џиџи без да прави некои паради или да се фрла во празно, сега тоа не го гледаме.

Али Џиџи е Џиџи, и на 40 години може да крене форма ко ништо. Ете малце фалеше вчера да го сруши својот рекорд за непримени голови во лигата, тоа доволно говори дека сеуште е класа.[DOUBLEPOST=1522585259][/DOUBLEPOST]
Забележа некој како со сила се поздрави Дибала со Бонучи дури и глата подзавртена му беше, ја имаше сликата на twitter и инста ама неможам да ја најдам сега..

Де најди да видиме :)

Има пад во формата на Буфон, овде посебно ја потенцирам неговата поставеност на голот... порано едно 70 до 80% од ударите кон голот завршуваа директно кај Џиџи без да прави некои паради или да се фрла во празно, сега тоа не го гледаме.

Али Џиџи е Џиџи, и на 40 години може да крене форма ко ништо. Ете малце фалеше вчера да го сруши својот рекорд за непримени голови во лигата, тоа доволно говори дека сеуште е класа.[DOUBLEPOST=1522585259][/DOUBLEPOST]

Де најди да видиме :)
Ова успеав да ја најдам само... Демек Бонучи пробал и да го гушни ама овај неќел хаха...
e912ffa6af1efcf79d7b5d904dafd426.jpg

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Ова успеав да ја најдам само... Демек Бонучи пробал и да го гушни ама овај неќел хаха...
e912ffa6af1efcf79d7b5d904dafd426.jpg

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Значи точно е дека се карале на полувреме (финалето ЛШ).

Од сите играчи на Јувентус најдовте за Буфон да кажувате дека не е во форма?
Тукушто му заврши серијата без примен гол, 959 минути, тоа се нешто повеќе од 10 утакмици без примен гол, свесни сте што зборувате?

Тукушто му заврши серијата без примен гол, 959 минути, тоа се нешто повеќе од 10 утакмици без примен гол, свесни сте што зборувате?
Стандард е ова, уште пред 3-4 години имаше вакви муабети од поедини луѓе тука во фан клубов, како требал да се пензионира и слично...нека се пронајдат у муабетов и нека кажат како си ги изедоа гомната :D

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Буфон беше меѓу најдобро оценетите играчи не знам што трипате:D Пјанич изигра слабо а и Матуиди,другите си играа стандардно, а да и Кедиа кој беше исвиркуван напраи асистенција и даде гол..

Сам кажваш дека не е во форма. Гледаш дека можел некогаш и подобро :)

Буфон беше меѓу најдобро оценетите играчи не знам што трипате:D Пјанич изигра слабо а и Матуиди,другите си играа стандардно, а да и Кедиа кој беше исвиркуван напраи асистенција и даде гол..
Кедира кога и да го премести Алегри понапред на позицијата на Матуиди LCM си асистира и постигљ голови.

Буфон е играчина легендиште ама критиката си е на место, неможи дека е легенда да речиш дека не згрешил и сл. Критиката не значи дека некој го мразиш или слично.

Kako mozete za Gigi da zborite kritiki konstruktivni bile, pa ne bil vo forma, drn drn jarinja... Alooo 40 god e covekot igra na vrno nivo, da mi kazete ne e u forma Kedira ili Alexandro ili nekoj klosar sto ke dojde ke izigra 2-3 sezoni od koj ednata jako a drugata ke se kurci, ke ve sfatev... ali za bufon? Pa i donkrajot na zivotot da ne e u forma nikad nema los zbor da kazam za covekot, koj ne donese do finale pred 3 god zaboravate? Poslednive godini kolku pati e proglasen za golman na godinata? Sto ima vrska ako 1-2 utakmici ne izigral na vrvno nivo... da me zgresi nesto? Da ne primi gol porado negova vina???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom