- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.577
- Поени од реакции
- 37.470
...таман работа, сите ќе поумрат, а посебно жени нема да има на планетаваДали може да се умре од кандида??
инфекцијата предизвикана од габата Candida Albicans т.е. кандидијаза предизвикана од надворешни или внатрешни фактори ( хормонско пореметување, менструација, бременост, покачен шеќер во крв, слаб имунитет, примена на лекарства посебно антибиотици)... иако инфекцијата со Candida не се смета за полово пренослива болест, причинителот може да се пренесе преку полов контакт со инфицирано лице... мажи, по сексуален однос со инфицирана жена, ќе развијат симптоми на инфекција, како печење, јадеж и осип на пенисот... инаку ова габичка сите си ја имаме во себе како нормална „габична флора“ која не смееме да и дозволиме да „збувне“ оти тогаш кога ќе се задржи долго време инфекцијата може да биде една од причините која ќе фаворизира други промени на нормалното ткиво на матката т.е. ЦИН (цервикална интраепителијална неоплазија)...која ако не се третира се иде кон среден степен на дисплазија ЦИН 2 до тежок степен на дисплазија ЦИН 3 што веќе зборуваме за патолошки или канцерогени клетки што ДА може од нив да се умре ако не се превземаат соодветни мерки!
...многу е важно да се каже и висината и годините за да заклучиме што значат тие 115 кг телесна тежина, и да не се лажеме околу пулсот од 15 год-50 год минимален дозволен пулс е 60 отчукување во минута, максимално 80 отчукување во минута со што би рекле 75 отчукување би биле средна вредност НОРМАЛНА , е сега све што е испод тие 60 се води како споро брадикардични моменти и све што се над 80 се смета кон тахикардични моменти, зборуваме за мерење во мирна состојба на телото!Пред некое време земав Фитбит и нели мери пулс. Е сега приметив дека најголемиот број денови пулсот во мирување ми е околу 56 -57 во просек. Најнискиот просек во еден ден ми бил 55, а во спиење (што мислам дека е нормално) се спушта до кај 45 во просек. Нели сето ова е ок ако си физилчки фит...Арно ама јас не се сметам за физички фит... имам прекумерна тежина (115кг) , кондиција слабо... Е едина вежба што ми е задниве 2 ипол години секој ден брзо пешачење по околу 5 км дневно кога шетаме со кучето...Значи прашањето ми е дали може од секојдневно шетање по мин 5 км да се намали пулсот во мирување ?П.С. Сум правел ехо, екг се било ок...
...сега ако споредуваме дека некои спортисти во своја најдобра кондиција со автономно регулирање на срцето 40 отчукување во минута се нормални, но тоа не важи за твојата ситуација ниту не го сметај тоа 5 км пешачење за некоја „силна физичка активност“ кога само нозете учествуваат поактивно, додека не се испотиш да тече по лицето и градите ништо од бизнисот за слабеење
...и кога во нормална состојба е значително намален пулс под 60 отчукување во минута би дошло до несакани појави како ладна пот, вртоглавица, слабост, недостаок на кислород до клетките губење на свеста поради недоволна церебралната циркулација, така да не треба да се радуваме за таков низок пулс напротив треба да сме загрижени и уште еден момент на тоа срцево отчукување-пулс дали е слаб или силен!
и сега што ќе правиш? ќе го подложиш своето тело на шок со нејадење посебно на некои состојки што телото си ги сака секојдневно во мали количини но не без ич што разбира се ќе ти ги предложи т.н. нутриционист? може некој да знае како е твојот организам и како ќе реагира и каква авантура ќе ти биде со скратување на некои работи што телото со години е учено да ги добие и треба да ги добие?
хм, ако веќе си решил да ослабнеш пресметај си за колку време си набил толкава тежина? за 10 години? тогаш имај на ум дека најмалку 10 месеци ти треба да ја намалиш постепено тежина никако побрзо од 10 месеци да имаш резултати нагли!
инаку многу многу не верувам на тие нови технологии како Фитбит, стави си двата прста како треба и измери си сам, две методи сакаш на врат сакаш над дланка ...
Денес осетив некоја мала непријатност(не болка) во пределот на десната града, ја осетив сат време после јадење не осеќам киселини нити било какви симптоми на ГЕРД нити имам неудобност во стомакот и хранопроводот, што може да биде?
нешто околу жолчка да речеме?
Последно уредено: