- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.577
- Поени од реакции
- 37.470
тоа е наркотично аналгетско средство да пиеш како Trodon (tramadol)ИТНА РАБОТА, оперирав хемороиди на Велигден баш, и до вчера немав болки кога идев по голема нужда АМА вчера кога бев по голема нужда 2 пати (насабајле и навечер) и денеска сабајле - додека се празнам тоа е можеби 2-3 минути АМА тоа е најужасната болка што сум ја имал во живот, не знам кај се наоѓам во тие моменти а бе пржи ненормално, вчера може затоа и ми се сврти и почна да ми се лоши, по препорака на докторов земам стално пред одење во вц Кетонал Форте ама мене ме спотерува одма и очигледно нема време да дејствува, дали има нешто друго (по)јако а што делува брзо што би можел да го земам, докторов денеска ми спомна не го разбрав убаво Тробонт или така нешто...?
... ти реков дека хирушки се оди кога ептен се има проблем со хемороидите, токму поради силните постопертивни болки инаку сите ќе ги оперираат хемороидите, сега неколку дена ќе имаш страшни болки и ќе мораш да пиеш не само еден туку повеќе аналгетици и тоа почесто во текот на денот!
...треба да внимаваш на анална хигиена, компресите од газа може да ги остраниш веднаш и да почнеш со промивка со камилица и најдобро е во када со млака вода со камилица до 15 см и да седне едно 15 мин, потоа нежно да се избрише задникот и повторно да се стават суви компреси од газа, после секоја столица мора да го миеш газето со вода и да нанесеш Проктен маст или нешто слично на база на лековити растенија.
... после операцијата не си имал болки, оти се уште дејствувалa анестезијата, ама затоа сега ги имаш и не треба да се плашиш вообичаено е тоа после хирушка операција на хемороидите, за смирување на болката треба да ставаш неколку минути студени облози и тоа ако имаш патрони во фрижидер истите да ги свиткаш со газа или крпа и да се држи назад во анусот неколку минути...
гледај да јадеш нешто што тебе ќе ти ја направи помека столицата скоро проливеста за да немаш болки при голема нужда и по можност да најдеш некое малечко столче за подигнување на нозете за да добиеш правилен агол од 35 степени на задникот во веце шољата за полесна дефекација, како што е на сликата прикажано:
... доколку имаш некои проблеми при мала нужда при самото празнење знај дека и тоа е нормално поради операцијата на ректумот, па затоа не претерувај со пиење вода т.е. течности до 400 мл дневно би било доволно за да не се преполнува мочниот меур!