https://kupdf.com/queue/381-an-pol-sartr-mu-269-nina_58fa4ecddc0d60ac50959edc_pdf?queue_id=-1&x=1517850238&z=MjEzLjEzNS4xODAuMTMzДали има некој информација од каде можам да ја купам - ТЕГОБНОСТ - ЖАН ПОЛ САРТР?
Може да ми препорачате некоја комедија, и некоја книга поврзана со патувања.
Благодарам
Книга за петте прстени - Мијамото МусашиУмешноста на војувањето - Сун Цу
Мудри мисли - Далај Лама
Тао Те Кинг - Лао Це
Препорачајте некој добри книги од истокот (Јапонија, Кина, Индија, Персија)
Книга за петте прстена каде можам да ја најдам и колку чини отприлика. Другите сите ги пронајдов оваа не можам.Книга за петте прстени - Мијамото Мусаши
Лун ји (мислења и беседи) - Конфучиј
Безгрижно талкање (избрани текстови) - Чуанг Це
Тибетска книга на животот и смртта - Согјал Ринпоче
Бодичариаватара - Шантидева
плус Ошо, Далај Лама, и др што се преведени на македонски.
П.С не ми се сите прочитани па не знам колку се добри, побарај подетален опис на википедија или слично.
Издадена е од Икона, јас ја купив на саемот од нивниот штанд и чинеше 100 денари. Распрашај се по книжарници би требало лесно да ја најдеш, инаку не е голема книга има стотина страници.Книга за петте прстена каде можам да ја најдам и колку чини отприлика. Другите сите ги пронајдов оваа не можам.
Поздрав.
Каде може да се најде книгава, на кој јазик е и колку чини. Фала.Прегледај го приврзокот 186517
Ричард Бах -- Илузии.
Сите ја знаат "Галебот Џонатан Ливингстон"(дури и се обработува во средните училишта)...Е,ова е нешто како "upgrade".
-------------------------------------------------------------
„Еве како ќе провериш дали си ја исполнил својата мисија на земјата – ако си жив, значи не си!” (“Илузии”)
...Еден пријател ми ја даде, да ја прочитам пред неколку години(на македонски јазик),ја зел од библиотеката од градот во кој живее....Каде може да се најде книгава, на кој јазик е и колку чини. Фала.
Јас си реков некој љубовен роман ова....Кинеење. Филмски критичар и неговите рецензии. Три книги се. Одлични!
http://umetnickokatce.blogspot.mk/2018/04/blog-post_24.html