Фан Клуб: Интер

Па и тебе ти е ова претпоставка дека да немаше ффп би дале и дека не е 1 на 10тка банот.Мене ми изгледа така, тебе обратно.Тоа е тоа.
Точно де, со сигурност не можеш да знаеш ништо, ама ја се водам по тоа што они одма кога дојдоа, дадоа 100м евра, а ништо не беше дефинирано во тимов. Потоа аусилио и сабатини идеа во Лондон на средби со Конте на пример, па го исфорсираа и она интерискаминг, така да аналогно на тоа јас го имам изградено тој став.
Во меѓувреме бркаа 100 други работи, од ребрендирање на тренинг центарот, до градење на тренинг кампови и продавници у Кина,првично Милан имаа договорено еден масовен проект у Кина на тој план, па откако тоа им пропадна, Интер го договори истиот дил.
Исто лето ко ова сеа што имавме у никој случај немаше да биде, можеби немаше 150м евра да се потрошат, ама исто ко лани да, вака преслабо се изреагира, дури ни со Тохир не сме имале такви сушни трансфер периоди.

А ако на твојата психа и паѓа толку тешко кога наидуваш на вакво "твоенаречено" инаетење и замарање ондак ти си братко мој нискутуражна персона нон грата (бар кај мене) која не можи да се носи со туѓото мислење, па макар и кога не е во ред. Ќе те почитувам али со ваков начин на комуницирање и рчкање НЕ! А и неколкупати ми спомена име во лоша конотација што стварно ме изненади, искрено не очекував од тебе. Не те познавам лично, али еве од моево неколкугодишно присуство на форумов (поготово тука во темава) сум имал солидно мислење за тебе како соговорник, ок сум бил и кога ќе си ме корегирал и све, али вака...
Никаде не сум те навредил ко ти сеа што направи ама нема везе, не се лутам јас. Тоа смајлито погоре не беше за тоа дека сте глупи или неписмени ти и Александар, далеку од тоа, него дека не разбирате очигледни работи кои ви се цртаат овде, затоа и споменав инаетење. Никој не ти/ви вика да ги сакате и да ги величите Кинезите, напротив, секој може да си има свое мислење, ама кога некој ви вади факти не знам зошто терате инает со сила. Ме имаш приметено дека и јас ги пцујам и критикувам? Знаеме и јас и Урко дека не работат без грешка, ама како што рековме погоре година и 9 месеци одприлика се тука што реално е прекраток период за да може да очекуваме големи работи и да ги бркаме од клубов. Пример за мене рамно на катаклизма ќе е да не влеземе ЛШ, а има солидни шанси да се деси тоа ако продолжиме да играме како во периодот од декември до март. Е тогаш живарникот ќе им го изнаебам и на Спалети и на Сунинг и на играчите и на сите. Али ако зборуваме објективно, ДО СЕГА откако се во тимов Сунинг имаат доста позитивни работи направено. Споменати се тие работи претходно, тренинг центрите, јакнење на маркетингот, позитивно финансиско работење (многу битна ставка), носење на добар тренер и нормални играчи итн итн.

Никој не гарантира дека Сунинг 100% ќе го исполнат тоа што го замислиле и дека ќе работат без грешка во иднина, можно е и фијаско да доживеат и да си ебе матер се, ама да не мислиме на најлошото унапред. :) За почеток доста е да влеземе во ЛШ што автоматски ќе значи огромен буст за тимов од секаков можен аспект, финансиски пред се, потоа ќе бидеме магнет за подобри играчи, веројатно ни Икарди нема да си отиде, а ни Шкринијар, повеќе пари од ТВ права итн итн.

Да не тупам многу, ќе повторам, никој не ти/ви брани да имате различно мислење, впрочем за тоа е и форумов, да си разменуваме мислења, ама мислам дека пред фактите и Боговите молчат така да не треба толку негативно да гледате на работите. :)

Па и тебе ти е ова претпоставка дека да немаше ффп би дале и дека не е 1 на 10тка банот.Мене ми изгледа така, тебе обратно.Тоа е тоа.
и со ффп можат да дадат, преку спонзор, иако тоа уефа детално ќе го испита, ама таа пара голема е веројатноста да не биде вреднувана како приход за клубот, што значи ако им се дадат пример 150м евра, а истите интер ги потроши за трансфер, уефа тоа ке го вреднува како трошење на клубот, што значи за една година покрај сите други административни трошоци кои се големи, Интер ќе мора и плус тие 150м евра да ги покрие, за да на крај биде во дозволената граница иначе џабе пласманот во ЛШ, уште во Јуни ќе им стигне писмо дека се избркани. Не си свесен дека клубот има големи административни трошоци, кога освоија све у 2010, на крај од година беа 60 милиони евра во минус а историски го имаа најголемиот приход, 2009, 150м евра минус, 2009, 140,
И каква корист би видел ти ко навивач, ако клубот ти доживее таков блам, да биде избркан од ЛШ, или па да мораат да продаваат за да бидат у нормала, а се знае кого би продавале ...

Еве ти една многу добра статија од 2010 година, која до некаде и го предвиде колапсот на Морати, каде многу убаво е исцртано во каков финансиски хаос биле Интер во периодите со него.
According to the respected Il Sole 24 Ore (the Italian equivalent of the Financial Times), Inter’s combined losses during Moratti’s era amount to €1.15 billion with about €730 million of this being covered by the president.
Во ерата на Морати, Интер е над миљарда евра, МИЉАРДА, во загуба, 730м евра самиот морати, од свој џеб ( тоа што цело време тука го цртам ) дава за да ги покрие дел од тие загуби, што пак го актуелизира мојот муабет дека клубот зависеше само од неговите пари ама ни тие не беа доволни за да се покрие финансиската дупка, клубот како клуб, не беше способен да прави профит, да бевме компанија ко apple на пример, немаше веќе да постоиме.
У истата статија ќе видиш колку очајно стоиме на маркетиншки план, колку повеќе заработувале баерн, јунајтед, реал од нас, ќе видиш дека секоја година Интер работеле со загуби, никогаш со профит, загубите не биле по 4-5м евра, туку над 100.
И како што гледаш, ова е доста комплексна тема, и има многу да се каже и напише за истото, треба да ти стане јасно дека све додека Интер не стане клуб кој нема да зависи од парите на газдите, никогаш, ама буквално никогаш нема да бидеме на рамништето на јунајтед, реал и останатите гиганти кои се кадарни да трошат повеќе, зашто истовремено и заработуваат многу, всушност тоа е и главната цел на сунинг, цел која многу лесно може да се реализира ако Интер стане клуб кој секоја година ќе игра во Лигата на Шампионите.

И кога сме веќе сеуште на оваа тема, еве ти една свежа моментална ситуација
https://www.fedenerazzurra.net/news...ks-to-tremendous-marketing-strategy-of-suning
Во Италија стоиме најдобро на маркетиншки план, 112 милиони евра приход, па следат јуве после нас, чисто за споредба во 2010 со Морати 44м евра од маркетингот сме инкасирале, а сега не ни играме во Европа.

Додека се препукувате дали Кинезите се шкртици како газдите Арсенал или не, дали е ова вистина?

http://www.mozzartsport.com/fudbal/...vek-koji-je-doveo-milita-snajdera-etoa/290969
http://www.fcinternews.it/in-primo-...ra-ma-l-idea-c-e-e-spalletti-condivide-273128

За да се врати Бранка, треба да си иде аусилио, не сабатини, сабатини е донесен најмногу ради другиот нивни клуб, а таму капело е тренер кој исто дојде поради него, сеа капело е пред отказ и тука им се дешаваат фрки, плус со интер каде има помали ингеренции за разлика од аусилио, поише делува на негов потрчко. Ама најверојатно ништо од ова, барем не сега, после сезонава ќе видиме.
Бранка бе ... :popce:
типов после интер ни у болоња не го сакаа. :)

http://www.fcinternews.it/in-primo-...ra-ma-l-idea-c-e-e-spalletti-condivide-273128

За да се врати Бранка, треба да си иде аусилио, не сабатини, сабатини е донесен најмногу ради другиот нивни клуб, а таму капело е тренер кој исто дојде поради него, сеа капело е пред отказ и тука им се дешаваат фрки, плус со интер каде има помали ингеренции за разлика од аусилио, поише делува на негов потрчко. Ама најверојатно ништо од ова, барем не сега, после сезонава ќе видиме.
Бранка бе ... :popce:
типов после интер ни у болоња не го сакаа. :)

Битно човеков имал успех кога Морати сипувал пари во клубот :D

Битно човеков имал успех кога Морати сипувал пари во клубот :D
dobar bese branka, koga murinjo mu gi birase transferite, ne negiram, sve sto posaka mu donese plus za lusio go sovetuval deka e podobra solucija od karvaljo.
Ali premnogu ja usra i on posle 2010, navivacite baraa da bide izbrkan, posle toa ne uspea nikade da najde rabota, i sega na toa mesto veke ima covek, neznam sto drugo bi rabotel on osven ako ne go zemar radi fudbalskiot klub suning, a vo inter da ima podredena uloga kako i sabatini.
Ako nekoj treba da vratat toa e oriali, samo on seuste e vo italijanskata reprezentacija, se aktualizirase edno vreme on koga idea u london za konte, ama otkako toa propadna i muabetive za oriali prestanaa.

dobar bese branka, koga murinjo mu gi birase transferite, ne negiram, sve sto posaka mu donese plus za lusio go sovetuval deka e podobra solucija od karvaljo.
Ali premnogu ja usra i on posle 2010, navivacite baraa da bide izbrkan, posle toa ne uspea nikade da najde rabota, i sega na toa mesto veke ima covek, neznam sto drugo bi rabotel on osven ako ne go zemar radi fudbalskiot klub suning, a vo inter da ima podredena uloga kako i sabatini.
Ako nekoj treba da vratat toa e oriali, samo on seuste e vo italijanskata reprezentacija, se aktualizirase edno vreme on koga idea u london za konte, ama otkako toa propadna i muabetive za oriali prestanaa.
Не усра он после 2010, Морати усра. WOWOWOWWO големиот Ориали, италијанскиот Брацо Вујчиќ, Ориали Забрчанец Ацуле.

Додека се препукувате дали Кинезите се шкртици како газдите Арсенал или не, дали е ова вистина?

http://www.mozzartsport.com/fudbal/...vek-koji-je-doveo-milita-snajdera-etoa/290969

@Syn еве ти го муабетов со Сабатини, се најдол некој да го преведи, јас слично го прочитав ова слично пред недела дена, кога излегоа првите изјави, и ме мрзеше да ти барам превод дека нешто се шушка таму горе, еве сега гледам и овие 2-3 дена пак се актуализираше со наводната оставкатата на Сабатини.

На Сабатини јасно му е дека Сунинг е со врзани раце, и се скржави, и нема што кур он да уништува кариера заради нив, паметен човек е италијанецов.

Како што читав најмногу бил револтиран за Рамиреш. Тоа со писмото што ти го потенцираше неможев да го најдам нигде дека добиле предупредување од УЕФА дека неможат да позајмат играч од Сунинг, заради ист газда. Ако е така, тогаш ова треба да важеше и за Удинезе и Ватфорд, нели имаат исти газди. Ионака Интер не играше Европа да им прави проблем Уефа.

Јасно е дека Сунинг нема да инвестираат голема пара во Интер и да можат, овие ФФП и кинески банови се само нивно алиби. Кинезиве нема да инвестираат ако прво не профитираат лудо, е богами тоа ќе биде пеколно тешко да се оствари во Интер.

Сите знаеме дека со евентуален неуспех за влез во ЛШ ова сезона, ќе бидеме приморани да ги продаваме најдобрите, Икарди, Шкриниар, а нема да го откупиме и Кансело. Овој последниот не е чудно да заврши во Јувентус, памти ми го зборов, така се шушка.

Нема везе тоа што екипата не игра во ЛШ/ЛЕ, во моментот кога ќе се пласираме ќе не стигнат санкции.

Ова се случи со Тохир пред некоја година во ЛЕ па неможевме голем дел од новите засилувања да ги регистрираме, плативме милионска глоба и можевме да пријавиме само 21 играч и потоа и сам знаеме што се случи - испаднавме од Бир Шева >.<. Ова беа благи санкции пошто во тој период имавме промена на сопственост па имавме некој leeway, и тоа со многу натегање и состаноци со челниците на УЕФА. Другиот екстрем е ифрлање од европските првенства што секако ниеден клуб не сака да му се случи.

За што ти се скапи засилувања ако не можеш да учествуваш во европските напреварувања? Затоа е круцијално да станеме самоодржливи, што побрзо, толку подобро за клубот и нас како навивачи.

Официјално Сабатини си дал отказ, Капело исто, што фрката?

@Syn еве ти го муабетов со Сабатини, се најдол некој да го преведи, јас слично го прочитав ова слично пред недела дена, кога излегоа првите изјави, и ме мрзеше да ти барам превод дека нешто се шушка таму горе, еве сега гледам и овие 2-3 дена пак се актуализираше со наводната оставкатата на Сабатини.

На Сабатини јасно му е дека Сунинг е со врзани раце, и се скржави, и нема што кур он да уништува кариера заради нив, паметен човек е италијанецов.

Како што читав најмногу бил револтиран за Рамиреш. Тоа со писмото што ти го потенцираше неможев да го најдам нигде дека добиле предупредување од УЕФА дека неможат да позајмат играч од Сунинг, заради ист газда. Ако е така, тогаш ова треба да важеше и за Удинезе и Ватфорд, нели имаат исти газди. Ионака Интер не играше Европа да им прави проблем Уефа.

Јасно е дека Сунинг нема да инвестираат голема пара во Интер и да можат, овие ФФП и кинески банови се само нивно алиби. Кинезиве нема да инвестираат ако прво не профитираат лудо, е богами тоа ќе биде пеколно тешко да се оствари во Интер.

Сите знаеме дека со евентуален неуспех за влез во ЛШ ова сезона, ќе бидеме приморани да ги продаваме најдобрите, Икарди, Шкриниар, а нема да го откупиме и Кансело. Овој последниот не е чудно да заврши во Јувентус, памти ми го зборов, така се шушка.
сабатини е тука доведен ради фудбалскиот клуб сунинг пред Се, во Интер неговата функција ја врши Аусилио, Сабатини само соработуваше со него, а во Сунинг ја имаше функцијата на Аусилио иако повеќе беше во Италија. Како што се гледа и во официјалното соопштение, он прекинува да биде технички Координатор на Сунинг, во ист ден кога и Капело официјално раскина со нив.
Он го доведе Капело таму со кого е и добар пријател, а после стартов на сезоната овие го отпуштаат Капело а Сабатини и официјално раскинува со Сунинг и Интер.
Мене лично воопшто не ме занима како функционираат Сунинг како екипа најискрено, ако сакаат нека испаднат од лига, Сабатини раскинува со Сунинг групацијата, а зашто они се дел од Интер, нема логика да соработуваат тука кога првично беше доведен за клубот у Кина, едноставно пукна тиквата со Капело и тоа е тоа, сигурно и од претходно имало големо нетрпение меѓу нив.
За Рамирес незнам што толку си се фатил, зар толку го сакаше баш него во Интер : ))), имаш уште на прва страна на гугл 10 статии за него, и моментот дека сунинг и интер имаат ист газда што значи гага позајмиците не идат така едноставно ко што си мислиш.
Друг момент беше конфликтот на Интереси, Капело не сакал да си иде Рамирес од таму, најверојатно тука почнуваат проблемите на релација капело - сунинг - сабатини, а и сунинг ко екипа ништо не земаа а лани за опстанок се бореа и едвај успеаа во тоа.

За тоа колку се алиби рестрикциите за финансирање у Кина имаш на сите релевантни и нерелевантни светски медиуми, за што исто така можеш да го искористиш гугл. Немаат сунинг толкаво влијание за да ги користат cnn на пример како алиби за непрефрлањето пари у Интер.

http://money.cnn.com/2017/08/18/investing/china-crackdown-overseas-investment/index.html
https://www.bloomberg.com/news/arti...ts-overseas-investment-in-push-to-reduce-risk
https://www.forbes.com/sites/sarahs...seas-investment-to-reduce-risks/#33b7b7ec772c

и тн и тн, да не набројувам други светки познати медиуми кои известиле за истото, така да муабетот со алибито може да помине само у ситуација да веруваш у conspiracy theory дека ова е све дело на сунинг, дека имаат толку моќно влијание што за да истераат алиби, ги натерале горенаведените медиуми вака да известуваат. Во спротивно, рестрикциите навистина постојат, каде меѓу неколкуте области и спортот е опфатен како област во која важат истите тие рестрикции.

Лани иначе не се пласиравме во Лига на Шампиони, како тоа не бевме тогаш приморани да го продаваме Икарди ? Сезонава мислам дека финансиски боље стоиме од минатата година, поише приходи имаме направено, не верувам дека би биле принудени да го продаваме Икарди, ама верувам дека на Икарди нема да му се седи уште една година тука без ЛШ, 25 години е веќе, а и да беше пример сеа у Реал под дифолт ќе играше и за Аргентина.

p.s. Иначе да, лош е секако тајмингов со Сабатини, во доста деликатен период се случува.

Последно уредено:
@Syn пер шо ти текна да смениш од латиница?

Вака само ти ги скролав глупите анализи - сеа ќе морам и да ги читам :)

пс: Маме ви ибам - ај кафе да праиме!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom