Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Кажи ни ајде ти штом го изгледа зошто е најдобар суперхеројски досега?
Не збори глупости, кој рекол дека е најдобар? Мене дури и не ми ги исполни сите очекувања.
Најголема глупост е да хејташ некој филм, а не си го ни гледал. Никој не те тера, ама ќути си.

1510042718143
(За жал) никој не трола во ситуацијава.

Некој ми го украл elaborate планот како да го освојам Кавил и го снимил Ingrid Goes West :unsure::unsure::unsure:
Плагијаризам, то е.

Инаку фино филмчето, не осетив ништо гледајќи го ако сме баш искрени, ама има убава идеја и висок entertainment value. Ликовите ми се свиѓаа ептен, немаше утка.

Туку за друго дојдов, го гледав и Wind River сеа пред некој ден и вчера Ингрид и можам да кажам дека Елизабет Олсен е тотално underused во Марвел, и како глумица и како лик. Марвел си има тренд до душа да си ги касапи женските ликови, ама гледајќи ја Олсен како ги изглуми овие улоги ептен ми е криво што имав негативно мислење за неа до сега заради Марвел. Многу го хејтам ликот на Вештерката и цело ова време мислев дека е заради неспособноста на Олсен да го интерпретира како што треба и ликот го доживувам како патетично девојчиште. Значи Марвел, брука жива сте со пишувањево на ликови, за Вдовицата ич да не почнувам, ама барем Јохансон е докажана актерка. Сва среча што се најдоа филмовиве да ја видам и Олсен во полн сјај.

Ако некој сака да чита „студија“ од двајца доктори за дистрибуирањето на филмовите.

Заклучок, web-dl излага пред dvd/blu ray :D

Attachments

Disaster Artist, Ladybird, Ebbing Missouri. (само задњиов сум го глеал)

Првиве два повеќе елементи на комедија имаат?
The Disaster Artist има добар хумор на моменти но не е комедија tbh, јас го доживеав како сериозен филм. Добра глума, просечен филм.

Денес прв пат го гледав The Monuments Men, не ми се верува како не сум го гледал до сега. Одличен е!

Before.The.Rain.1994.720p.WEB-DL.H264-HULU

Таман ми беше во план пак да го гледам, сум го заборавил... има и второ аудио со коментар, веројатно од Милчо.
не чини :( , џабе го симињав, не е чиста сликата, и грејни ез фак (n)
Океј можеби каснам 5 години но, сликата си е супер.

Вчера го гледав We need to talk about Kevin. :shook: Одличен филм, доста потценет, Кевин треба да котира високо на ранг листата на филмски психопати. Езра Милер го знам од еден филм од пред некоја година, со еден експеримент нешо ги затвараа едни деца, па ги делеа на затвореници и џандар да видат какво ќе им биде понашањето бла бла... од таму го иам приметено, одличен глумец.
Океј.

Денеска сосема случајно се решив да го пуштам Stand by me, откако едно добри 6-7 месеци ми стои симнат у пц. Со едни деца, другарчиња, нешо идеа у шума да бараат мртво тело, мех, не ги сфаќам високите рејтинзи и ранкинзи на имдб. Ги има Кифер Сатерленд и Џон Кјузак као копиљаци.
Нејсе.

Песнава ја слушнав и у двата филма. :D

Вчера го гледав We need to talk about Kevin. :shook: Одличен филм, доста потценет, Кевин треба да котира високо на ранг листата на филмски психопати. Езра Милер го знам од еден филм од пред некоја година, со еден експеримент нешо ги затвараа едни деца, па ги делеа на затвореници и џандар да видат какво ќе им биде понашањето бла бла... од таму го иам приметено, одличен глумец.
Океј.

Денеска сосема случајно се решив да го пуштам Stand by me, откако едно добри 6-7 месеци ми стои симнат у пц. Со едни деца, другарчиња, нешо идеа у шума да бараат мртво тело, мех, не ги сфаќам високите рејтинзи и ранкинзи на имдб. Ги има Кифер Сатерленд и Џон Кјузак као копиљаци.
Нејсе.

Песнава ја слушнав и у двата филма. :D

хахахаха имав многу слична приказна со песнава, со тоа што и јас го гледав Кевин пред недела дена негде, а пред 3-4 дена го пуштив Mr. Nobody и ја слушнав песната и таму. :D:D И нормално, мораше да ја најдам. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom