67 милиони за тој комбинат и не се така многу пари . . .Се чудам зошто нели рекоа ќе се изнајмува. Многу интересна е оваа ситуација да има толку многу заинтересирани купувачи за огромен загубар.
Истиот тој комбинат во 2007 и 2008 направи скоро 200 милиони ЕУР чист профит . . .
Ако се работи домаќински со овие цени има профит . . . . таму имаше сопственички проблеми . . . . Никелот е цикличен бизнис . . .
Се појави Минстрој и грците мораше да побрзаат и да ја подигнат понудата . . .
Грешка си. Не се 11,5 евра заработка по акција . . .http://www.mse.mk/mk/news/13/3/2018/block-trade[DOUBLEPOST=1520933762][/DOUBLEPOST]19.5M eura prodaden penziskiot fond na NLB.[DOUBLEPOST=1520933861][/DOUBLEPOST]Odprilika 11.5 eura zarabotka po akcija za akcionerite na TNB
НЛБ Скопје ќе заработи нешто повеќе од 6 милиони евра . . .
Проблемот со економијата, не е во СК2014 и градежништвото . . . .
Тој е во менаџментот на фирмите и менталитот на народот . . .
Нов дополнителен проблем (од лани) е во безидејни мрзоволни функционери . . .
Жал ми е што Богов си оди . . . мислам дека коректно си ја вршеше работата ...
Успешно ги изгаси сите пожари . . . имаше добри аларми . . . кога дел од политичарите повикуваа на повлекување на средствата од банките, тој со своите настапи успеа тоа стампедо да го скроти . . . .[DOUBLEPOST=1520959595][/DOUBLEPOST]
Нема грешка ОХБ . . . Трпение . . . Како и за Комерцијална . . .abe druze ti kako najgolem podrzuvac i branitel, za promena mozes da ja napravis matematikata i da ja spodelis a ne da go povikuvas 007 da ti gi pravi matematikite za tebe posto neznaes da ja napravis. On dovolno kaza (ako ne i previse) za negovite aduti KMB i OHB za koj se ispostavi deka mu e tocna matematikata (osven za ohb) ali jbg prostor za error ima.
Кој беше трпелив со КМБ оваа години ќе си жнее 100 % . . .
Денес поминаа 8 дена кога требаше да им се плати долгот на Топлификација ???
Премиер, Ви легнаа 11 милиони евра на сметка ???
Ајде нестрплив сум . . . Да ви ги собереме пред собрание на КМБ парите . . . .[DOUBLEPOST=1520959947][/DOUBLEPOST]Денес супер вести за банкарството на Македонија . . .
Ќе има добра берзанска година за банкарските акции . . .
КМБ само од наплата на нефункционални кредити досега има 31 милиони ЕУР, а ако ги наплатиме Когел и Топлификација . . . каде ќе ни е крајот . . .
СТБ дополнителни 15 милиони евра на така добри бројки . . .
НЛБ повторно ќе биде над 32 милиони еур профит дополнителни 6 милиони ЕУР од пензискиот фонд . . .
Последно уредено: