Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.999
Поени од реакции
12.580
Се вреѓам бе, ме вреѓа. Ти ако си протестирал против Грујо автоматски си предавник, не ја сакаш државава. Они што земаат по 3000 евра плата, користат нивен здравствен систем, плаќаат даноци таму, шибаат со колите по гланц нови коловози, купуваат производи со најдобар квалитет, а не лајната кои ги носат тука, таков некој ќе дојде на 2 недели на лето и ќе ми рече "Ааа ти протестираше против Грујо, ти не ја сакаш државава, ти си предавник. Вие ќе ја продадете државава"
Море мрш таму, да се забрани двојно државјанство, поголем канцер од ова нема.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.347
Поени од реакции
1.217
Од друга страна, Коце и Стевче беа луѓе што работеле на нива, знаеле што е работа и затоа биле добар материјал за градоначалници : ))
Pa i Nikola Todorov od minister za obrazovanie go presaltuvaa da bide minister za zdravstvo, jas ti garantiram deka toj pritisok neznae da izmeri.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Проблемот е што за да не примат ни поставуваат услов што се коси со најосновното човеково право во еден демократски свет каков што се претставуваат..
Мене ова се ми е кристално јасно, зборам дека не можеш да држиш такви транспаренти а да фигурираш како резидент на тие земји и да им ги користиш благодетите. Чим се зло, врати се назад па шкрапај со фломастерот такви доскочици. Не може ти со милион бенефити (не ти, одреден Петко таму) во Холандија да ми држиш такви транспаренти а ни на крај памет да ти доаѓа да се вратиш, зошто нели, wo6и биле. Работава јас овде сум бубрег во лој во споредба со животот на Балканот, вие таму во мочуриштето чувајте го името. Блесаво е, себично е. Штом се лоши, има Визер, бујрум назад. Извини што не те тагнав, зошто видов дека си моментално активен на темава па ќе ја видиш дискусијава, еве нареден пат ќе те тагнам.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.347
Поени од реакции
1.217
А што има тоа врска со промената на името? Алудираш дека со тоа ќе ни се дигнат платите, а? Тешко и никако. Ај во НАТО би влегле.. ама ЕУ... хммм.. следни 15 г. не. (Кој знае што ќе е со ЕУ за тоа време)
А тој што отишол, отишол за подобро, поплатено работно место. Тоа не го прави немакедонец. Голем дел од парите пак ги праќаат во МК.
Jas imam vujko vo Italija. Ide ednas vo godinata I sedi 2 nedeli. Koga ide tuka sekoja vecer e po gosti da ne kupuva za doma i da ne pravi trosok. On koga ide tuka odvaj za doma leb kupuva.
I koj prakja pari za MK?
Na baba lekovi mrsko mu e da i kupi.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
МВР немале да ги објават снимките од Мавровка.... богами во овој случај ни лепено, сечено и монтирано не помага :).
Ова е бетер и од не работеа камерите, случајот со Мартин

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Ама нели овие од ВМРО беа лошите крадачи, а овие социјал демокративе беа спасителите на Македонија и нејзиниот буџет. Еве сега гледам како го спасуваат буџетот. 10 000 евра за трошок за Битола-Скопје-Битола, машала. Им кажал некој дека 50-тина евра е месечна со автобус во приватните превозници? Јас гледам 100 предавници во тоа законодавниот дом на кои им е гајле за народот. Оние Мукоски, Тунтев и Кирацовски кога ќе ги видам сакам да им ја стопам фацата мрсна све да им ебам лоповско.

Krsto Mukoski & Junior :icon_lol:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Мене ова се ми е кристално јасно, зборам дека не можеш да држиш такви транспаренти а да фигурираш како резидент на тие земји и да им ги користиш благодетите. Чим се зло, врати се назад па шкрапај со фломастерот такви доскочици. Не може ти со милион бенефити (не ти, одреден Петко таму) во Холандија да ми држиш такви транспаренти а ни на крај памет да ти доаѓа да се вратиш, зошто нели, wo6и биле. Ако се лоши, има Визер, бујрум назад. Извини што не те тагнав, зошто видов дека си моментално активен на темава па ќе ја видиш дискусијава, еве нареден пат ќе те тагнам.
Ок, значи се приближивме со ставот, а блиску сме и да се сватиме ....

Дали ти имаш исто мислење со сите луѓе на работа ?!? Има разни луѓе и разни мислења... Има и разни луѓе, некои се свесни а некои и несвесни што се случува, па и на крајот на краиштата ставовите се субјективна работа, неможеш да го измериш дали е исправен или не... Имаш и суетни луѓе кои за да одбранат глупост влегуваат во поголема глупост... Тоа е нивно право они чим живеат во тоа општество, остави го нивното општество нека ги суди за тоа... можеби и не се во право што го пишуваат тоа можеби се во право, можеби го пишуваат заради револт-симболика, а реално не го мислат тоа.

Едноставно ни даваат поддршка, некои го прават тоа поинтелектуално, некои попросто, пошто претежно од толку народ, мал процент се интелектуиалци, повеќето се обични луѓе, едноставни секојдневни... така им е презентирано, така сватиле и така тераат... Но важно е дека ни даваат подршка за името... Нема потреба да ги плукаме, ниту мораме да ги послушаме, ниту имаат моќ да сменат нешто за да се поставуваме во толку одбранбена положба према нив... Тоа е во најмала рака контрапродуктивно...

Утредента можеби и ти ќе отидеш во странство да живееш и глупо ќе ти биде некој да ти рече дека немаш право да изразиш мислење или револт за тоа што се случува тука и тоа ќе те боли и тебе....без разлика дали имаш можност да го дадеш твојот глас или не,..

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Се вреѓам бе, ме вреѓа. Ти ако си протестирал против Грујо автоматски си предавник, не ја сакаш државава. Они што земаат по 3000 евра плата, користат нивен здравствен систем, плаќаат даноци таму, шибаат со колите по гланц нови коловози, купуваат производи со најдобар квалитет, а не лајната кои ги носат тука, таков некој ќе дојде на 2 недели на лето и ќе ми рече "Ааа ти протестираше против Грујо, ти не ја сакаш државава, ти си предавник. Вие ќе ја продадете државава"
Море мрш таму, да се забрани двојно државјанство, поголем канцер од ова нема.
ne gi izvrtuvaj gi muabetitete,ako ne znaes da citas barem ne komentiraj, nikoj ne ti go pobara ni gruja ni muja, i sledniot pat na tatko ti da mu kazes mrs.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.198
Поени од реакции
16.338
Се подготвува нов протест за името во Грција, во случај да се постигне договор

По малите инциденти, откако дел од демонстрантите се обидоа да го пробијат полицискиот блок, граѓаните не успеаја да дојдат до нивната крајна цел, граничниот премин,

имаме 3 опции

- учење албански јазик + задолжително Су-нет
- учење грчки јазик
- учење турски јазик + пожелно Су-нет
- учење српскиили руски јазик > нема више таа опција

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
имаме 3 опции
- учење албански јазик + задолжително Су-нет
- учење грчки јазик
- учење турски јазик + пожелно Су-нет

- учење српскиили руски јазик > нема више таа опција
Би ја разгледал оваа опција...Зошто...
Еве тука кружат сценарија дека Русија има многу врска со протестите во Грција, и ја радикализира ситуацијата до таа мера да се бараат невозможни работи од Македонија.... Тоа ќе ја доведе Македонија до политичка криза која можеби ќе мора да се реши со фингиран меѓуетнички конфликт, кој пак треба да биде влез на Руското влијание во Македонија, пошто во еден таков конфликт се знае чива страна ќе застапуваат Американците... Нова прокси војна, која многу веројатно би можела да заврши со поделба на Македонија..

S

silmarillion

Гостин
А што има тоа врска со промената на името? Алудираш дека со тоа ќе ни се дигнат платите, а? Тешко и никако. Ај во НАТО би влегле.. ама ЕУ... хммм.. следни 15 г. не. (Кој знае што ќе е со ЕУ за тоа време)
А тој што отишол, отишол за подобро, поплатено работно место. Тоа не го прави немакедонец. Голем дел од парите пак ги праќаат во МК.
Никад не сум кажал дека промена на име ќе дигне плата. Напротив, ќе останеме неспособни говна и понатака.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.524
Поени од реакции
27.343
Никад не сум кажал дека промена на име ќе дигне плата. Напротив, ќе останеме неспособни говна и понатака.
Не генерализирај, тие што се способни земаат и тука големи плати...(незборам за политичари и лопови)

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.799
Поени од реакции
30.667
Не генерализирај, тие што се способни земаат и тука големи плати...(незборам за политичари и лопови)
Не се проблем тие, проблем се неспособните :pos:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.999
Поени од реакции
12.580
ne gi izvrtuvaj gi muabetitete,ako ne znaes da citas barem ne komentiraj, nikoj ne ti go pobara ni gruja ni muja, i sledniot pat na tatko ti da mu kazes mrs.
Никој не ги извртува муабетите, само по начинот на кој скокаш претпоставувам и ти си еден од најголемите патриоти стацниониран надвор од границите на Македонија. Уште еден доказ дека тотално имате изгубено контакт со реалноста во државава.
И следен пат, бидејќи сме на македонски форум и дискутираме важно прашање околу името, идентитетот и јазикот, ќе те замолам да пишуваш на кирилица. Не е тешко, најновите модели на телефони кои се достапни во прогресивните земји од каде што пишуваш ја имаат опцијата за додавање нов јазик на тастатурата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom