Избодено 16 годишно момче на Рекорд во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMKD007
  • Време на започнување Време на започнување
Ако целта им беше да избодат некој македонец, немаше да се измачат тоа да го сторат на Рекорд, туку ќе го стореа во Чаир, Сарај, Сингелич, со можност за полесно бегство и криење, пред помалку безбедносни камери.

Подолго време живееме во заедничка држава и знаеме како стојат работите. Овие напади се случуваат околу центар се со цел да се внесе страв и немир (еве не ви се плашиме во центар ќе ве бодеме, нема потреба да ве тепаме во Чаир таа населба е под наша контрола). Овака ќе биде се додека другата не започне со ОТПОР (бидејќи институциите се неми) или пак мнозинството доколку остане апатично да си продолжат твоите со засилена агресија до потиснување на неалбанското население. Тоа е тоа.

На мене една работа не ми е јасна .. на толку неправди, угнетувања, заплашувања, толку ли бе не се најде еден од мајка роден да направи пример од нив? Овој у Флорида оти го избркале од школо рокна 20 невини луѓе, а овие нашите немаат срце против кривците да превземаат радикални мерки.
Абе растопи еден автобус на релација Чаир-Арачиново или кај и да одат шпонските автобуси и ај сиктер туго. Овие во Ѓорче колку јако почнаа пред некоја година кога го убијаа ова момчето Ангел, за жал не довршија.

Сеуште не се родила таква јуначина во државава ко што викаш тој во Флорида го избркале од школо или од работа и му пукнал филм рокнал 20 и кусур луѓе или оној Брејвик кој преку 80 души ги построи во Норвешка пред неколку години ... арно ама светските куртонски медиуми одма ќе извадат приказни како тој во САД бил демек исламист, како Брејвик бил неонацист и сл. приказни што да можеби се точни но можеби и не се точни информации, сето она што медиумите го емитуваат може да е вистина, но може да е и тешка лага !

Сеуште не се родила таква јуначина во државава ко што викаш тој во Флорида го избркале од школо или од работа и му пукнал филм рокнал 20 и кусур луѓе или оној Брејвик кој преку 80 души ги построи во Норвешка пред неколку години ... арно ама светските куртонски медиуми одма ќе извадат приказни како тој во САД бил демек исламист, како Брејвик бил неонацист и сл. приказни што да можеби се точни но можеби и не се точни информации, сето она што медиумите го емитуваат може да е вистина, но може да е и тешка лага !

Не е битно шо ќе смислат медиумите. Обично вакви ликови се создаваат баш во вакво општество каде што правдата е само на хартија, па чудно ми е зошто нема вакви луѓе што превзимаат во свои раце. Еве овој дедото на малата Тамара за малце ќе беше пример.

Не е битно шо ќе смислат медиумите. Обично вакви ликови се создаваат баш во вакво општество каде што правдата е само на хартија, па чудно ми е зошто нема вакви луѓе што превзимаат во свои раце. Еве овој дедото на малата Тамара за малце ќе беше пример.

Па еве на некој и ќе му пукне филм ко на пр. Беќо Асани упс пардон пајак-возилото кое ја истепало цајканката !

А што сакаш да се случи во држава во која од 120 пратеници во МАКЕДОНСКО сообрание, не ебаваат 15 албански пратеници? Тоа доволно ти покажува колку сме поделени како народ, и не работиме на заеднички цели.

Сами сме си криви.

Еее, место да седнеа Заев и Груевски да си се договорат околу бројот на пратеници. ВМРО тие тие и тие Министерства, СДСМ тие тие и тие. И крај на програмата. Па после можеа кур да лапаат останатите.
Да си ги поделеа ресорите, па цела влада ќе си беше МАКЕДОНСКА, а не да зависиме од Албанци.
Ама пуста желба за мерење курови и полнење џебови.
Сами си ја испуштивме шансата, сами си го начукавме.[DOUBLEPOST=1520017818][/DOUBLEPOST]
случка од пред некој ден....

вртам на непрегледна кривина и во моја лента буквално стои во место кола со струшки таблици.
во другата лента (неговата) нормално се одвива сообраќај...

свирам еднаш кратко за да се тргни бидејќи тесна улица нема од каде да поминам, не се ни помрднува, мува не го лази.
чекам едно 10 секунди (со што загрозувам и моја безбедност ради будалата бидејќи само што свртив на кривина и ако има некој забрзан да врти може салам да ме поткачи), му се обесив на свирка....
црепот не се трга.
му свирнав уште еднаш и го гледам од кола како урла (буквално еден пред друг нос со нос)...
лудакот полека поминува покрај мене отвора врата и јаде гомна нешто на албански...
кренав рачна, извадив појас и тој што беше со мене во кола сфати колку е саат па не ме остави да излезам.

таму ќе почиваше, толку.
со неписмено племе само така можеш да излезиш на крај.

убаво кажа блек хок од погоре, туѓинци во своја држава.

Не вредело раците да си ги крвавиш за некоја будала.
Си немало ништо да смениш, туку може пиштол да ти извади без проблем.[DOUBLEPOST=1520017973][/DOUBLEPOST]
Кој народ бе другар. Никој не ти се замара. Ми се има десено во автобус неколку души да млатат еден, неколку постојки. Луѓето си влегуваат, си излегуваат, шоферот си вози и ништо не се дешава дури не слегоа тепачиве. Среќа што и тепаниот беше нивни па не ме засегна и мене да изигравам херој, па и јас да го јадам.

Пички се тие, напаѓаат кога се повеќе бројни.
Еден на еден да договориш тепачка никој нема да ти дојде.
Сам си, ранлив си, и затоа те напаѓаат.[DOUBLEPOST=1520018197][/DOUBLEPOST]
Почекај сеуште е во критична состојба изгубил доста крв.

Ако треба да се донира слободно пиши.

Последно уредено:
На мене една работа не ми е јасна .. на толку неправди, угнетувања, заплашувања, толку ли бе не се најде еден од мајка роден да направи пример од нив? Овој у Флорида оти го избркале од школо рокна 20 невини луѓе, а овие нашите немаат срце против кривците да превземаат радикални мерки.

Абе растопи еден автобус на релација Чаир-Арачиново или кај и да одат шпонските автобуси и ај сиктер туго. Овие во Ѓорче колку јако почнаа пред некоја година кога го убијаа ова момчето Ангел, за жал не довршија.

Биди ти еден од нив.

Ако ти растопиш еден автобус, тие за одмазда ќе растопат цел град.
Ах бе во 2001 ја имавме шансата да се докажеме како држава, да живееме мирно.

Биди ти еден од нив.

Па недај боже да ми избодат некој близок од фамилијата ...

Ако ти растопиш еден автобус, тие за одмазда ќе растопат цел град.
Ах бе во 2001 ја имавме шансата да се докажеме како држава, да живееме мирно.

Таа 2001 беше врвот на македонскиот деструктивен менталитет. Ги имавме заобиколени во обично село, само наредба фалеше која никогаш не дојде.

Па недај боже да ми избодат некој близок од фамилијата ...

Таа 2001 беше врвот на македонскиот деструктивен менталитет. Ги имавме заобиколени во обично село, само наредба фалеше која никогаш не дојде.

Е тогаш ако ги решевме, сега ќе се симињаа во градот еднаш неделно да купат грав, ориз и вреќа брашно. А не да се курчат, скоро пола ново изградени станови во Велес се продадени на шипци.

Е тогаш ако ги решевме, сега ќе се симињаа во градот еднаш неделно да купат грав, ориз и вреќа брашно. А не да се курчат, скоро пола ново изградени станови во Велес се продадени на шипци.

Па исто е и во Куманово, во области во кои не ни доаѓаа да шетаат, сега купуваат цели згради. Сами си се продаваме.

Па исто е и во Куманово, во области во кои не ни доаѓаа да шетаат, сега купуваат цели згради. Сами си се продаваме.

Да те прашам, ако твојата куќа моментално вреди 50.000 евра, а идат Шипци и ќе ти понудат 100.000 евра за истата куќа, што би направил?
Ме интересира размислувањето.

Па недај боже да ми избодат некој близок од
фамилијата ...

Направи го тоа за македонскиот народ.

Твојот деструктивен менталитет на дело, се надевам некој друг ќе го направи тоа место тебе...

Еее, место да седнеа Заев и Груевски да си се договорат околу бројот на пратеници. ВМРО тие тие и тие Министерства, СДСМ тие тие и тие. И крај на програмата. Па после можеа кур да лапаат останатите.
Да си ги поделеа ресорите, па цела влада ќе си беше МАКЕДОНСКА, а не да зависиме од Албанци.
Ама пуста желба за мерење курови и полнење џебови.
Сами си ја испуштивме шансата, сами си го начукавме.[DOUBLEPOST=1520017818][/DOUBLEPOST]

Не вредело раците да си ги крвавиш за некоја будала.
Си немало ништо да смениш, туку може пиштол да ти извади без проблем.[DOUBLEPOST=1520017973][/DOUBLEPOST]

во право си, можеше да вади и да не вреди ама барем ти ме познаваш по еќе од добро за да знаеш дека мојата њушка ќе беше последното нешто што ќе види на овој свет.

сигурно не беше сам, подолу имаше друго возило. тоа племе зема сила само чопоративно, ги знам како дишат...
имал среќа, тоа ќе ти кажам.

и исто така, еден ден на некој во државава ќе му дојде преку милета и ликови како беќир асани што тепаат жени или вакви ко овојод примерот што го посочив има да ги запали живи да горат.

ако ништо, толку им должиме заради 2001. некои нешта не се забораваат!

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Eве како можеш да се проведеш во твоите Емирати како турист само ако допреш полицајка по рамо, за да прашаш за правец:

Tourist arrested after tapping Dubai policewoman on shoulder

И епилогот:

Kazakh man who tapped policewoman in Dubai handed prison term

Не сте привилегирани, нели?:sneaky:
Фала боже што не го затворија беќо, многу сум среќен, еве им пратив порака на сите роднини во странство, им реков овде можеме во рамо да ги доприме полицајците, дури можеме да ги нападнеме.
Какви права имаме, не можам да си верувам...

Направи го тоа за македонскиот народ.

Твојот деструктивен менталитет на дело, се надевам некој друг ќе го направи тоа место тебе...

Реков јас, твоето племе е успешно селективно во своите жртви, нонстоп бара некои вакви шо незнаат да возвратат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom