Бидејќи го знаеме ФИ на КМБ можеме да прогнозираме дивиденда.
Бруто 180 денари е моја прогноза, а тоа е близу 5% од моментна цена што е одлично !!!!
Од завчера знаев дека ќе се збогатам . . .
1.
Штом @maksimmus е во СТБ, КМБ и Охридска оваа година ќе експлодираат . . . . . .
2.
@dekis влезе во ОХБ, а следниот влез му е КМБ, а за него се лепат пари . . . Така да и јас ќе профитирам
. . .
Штом Тетекс го фати и ОХБ гарант ќе ја фати . . .
http://www.seinet.com.mk/?docID=42697
Ревизорскиот на КМБ не го погледнав, но
планот го ѕирнав и видов планиран профит од 24 милиони ЕУР за 2018 . . . . . А планот секогаш сите го исполнуваат . . .
Другите ставки од планот не ги коментирам . . . .
За следната година храбро прогнозирам дивиденда 250 денари, па да видиме . . .
Цената на акцијата ја очекувам на 4500 денари за година дена + дивидендата од 2017(162 денари) . .
Секој нека внимава што ќе купува, мојата прогноза немора да е вистина. . . Тоа е само прогноза. . . Но добро ми одат овие прогнози без инсајдерски информации
!!
p.s.
Уште еднаш се потврди правилото . . . Купувај тоа што другите не го сакаат . . . .
Колку профитиравме на СТБ од август до денес???? Јас на КМБ 25-30% . . . Само Тетекс е со подобар раст . . . .
Има КМБ и за лоповлук и за дивиденда, на следни 2-3 години и за големи профити . . . Хари потер е заебан играч ќе има уште изненадувања . . .
Денес КМБ допре 3500 денари . . . . А
@Branchez не ме послуша кога му зборев дека 3450 ќе стигне за кратко време, па прерано продаде . . .