Македонска берза

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Сите што викаат дека брилијант, Когел Фени и остала компанија не се вклучени во ослободени резервации незнам од каде им е тоа тврдење и како можат да знаат. Или друга варијанта е дека си имаат сопствено толкување на билансите.

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
И мене ме интересира кои се продадени и наплатени, а кои допрва ќе се продаваат

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
И мене ме интересира кои се продадени и наплатени, а кои допрва ќе се продаваат
неможеш да знаеш ниедна резервација ниту се резервира ниту се ослободува како што пишуваат погоре другите, аха ги нема 32 м... Можеби допрва е почнато, можеби допрва ке расте профитот, битно е дека банката оди нагоре од година во година. .

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
kmb treba da pravi kolku stopanska vie se raduvate na tretina :)))))
Искрено не знам зошто би требало да прави колку Стопанска кога пазарната капитализација и е помалку од 50% во однос на Стопанска???

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Dojde vreme bankite da gazat paga rashodnata strana a so evtini krediti se kupuva toa sto se rezerviralo ne znam sto tuka ne e jasno ? Ne e ludnica KMB no Feni u najava e dobra godina na povidok sega na red e TNB da pokaze koj e gazda na pazarot a naskoro i UNI i TTK !!

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Koga se ocekuva bilansot na TNB? Do sega okolu 380 akcii se pominati po 13350, nekoj stvarno ocekuva odlicni rezultati sto licno mislam deka i ke bidat takvi.

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Do kade e TPLF presuda.......onaka........za prijatel prasuvam
Ke bide t.e. mora da bide, vo Dekemvri e odlucuvano pa kaj i da e. Pazi se od prijatelot oti neprijatel sigurno znaesh koj ti e.
Bubi vezbaj si angliskiot ke treba za stalno na Bora Bora posto Makedonijava si zaboravil odamna kade e, pa koga ke dojdam ke cestis eden koktel "patriot", uste tamu ne sum bil, ama na odmor, za razlika :pivo2:

Drugo ?! aj da ne otvarame se nema smisla.

Последно уредено:
Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Бидејќи го знаеме ФИ на КМБ можеме да прогнозираме дивиденда.
Бруто 180 денари е моја прогноза, а тоа е близу 5% од моментна цена што е одлично !!!!

p.s.
Знае ли некој колку Топлификација и Хаџи Мишев ќе поделат дивиденда во 2018 година :) ???
Ако некогаш ги земат оние тешки милиони за кои се судат може и ќе дадат 20 денари, а за остатокот има многу заинтересирани :) . . . .
Јас едно 20 месеци слушам дека милионите само што не легнале на сметката на ТПЛФ . . .
Кои преваранти се директорите од топлификација . . . боли глава . . . велемајстори на манипулацијата. Неуништиви.
Дури и Хари Потер може да им носи вода.

Kajgana Shop

На врв Bottom