„Стопанска лобито“ пак гледа во туѓ двор .
Наместо да ни одговориш зошто ги тераш сите да влезат во Охридска, а ти не си во неа со сите пари ти ми викаш немам одговор и ми пишуваш да се држам до Грујо , па и си се мачел цела вечер да бараш стари постови кај сум имал се акции само ништо да не одговориш , што не ме праша ке ти кажев наместо да се мачиш да бараш оти нема што друго да напишеш за одговор. И запамти не се доаѓа на форум само да украдеш информација како што си пишал горе туку и да споделиш нешто, право партиско користољубие друг да го рани со информации и парички.
1. Никој не ве тера да купувате ОХБ и на секое нагласувам секој нека размислува со своја глава.
2.
Не се мачев повеќе од 10 минути да ти ги најдам постовите. Не вредиш ни 15 мин. Ама си блокирал некоја можност да те пребарува човек полесно. Лесно се пребарува. Ме интересираше дали сум те проценил. И види стварно сум ти го погодил портфолиото . . .
Проблем е тоа што си навлекол луѓе на ТПЛФ, КМБ во 2013 година. Некој и по 5 години не ги вратил парите, а не 5,6,7 кратно да профитира како многумина други. За разлика од тебе кој ме послушал во последните 8 години пари направил. Мојновац и кајгана ми се сведоци . . . . И во ист таков стил ја форсираш СТБ денес. . . Пак сакаш да ги заебеш или не си свесен за своето незнаење???
3.
Од форумот гледам размислувања, расположение, психологија, а вистинска информација уште не сум сретнал . . . Јас играм по логика, следам тренд и чекам 3-4 години . . . Некоја посебна информација не влијае на мојата стратегија . . . Играм на долги стази, а не од денеска за утре.
Што сакаш подобра препорака да продадеш СТБ на 970 и да си купиш КМБ на 2600 ден. . . Ти тогаш се инаетеше и караше. а ти си ја форсирал КМБ во 2013 . . . .
Еве ти добра препорака . . .
Ако СТБ направи 41 мил. ЕУР или ТНБ 33 мил. ЕУР кинам диплома по берза
.
ОХБ е над 5 милиони ЕУР, а КМБ над 10 мил. ЕУР . . . .
И тогаш се инаетеше и тврдеше дека СТБ ќе оди над 40м.ЕУР . . . .
ОХБ и КМБ ти кажав дека ќе имаат одличен 4 квартал . . . . Па ќе ме убиевте за малку . . .
Каков очаен резултат на Охридска. Толку многу се збореше дека имаат кредитна експанзија а всушност приходите од камата одат надолу а исправката нагоре.
Очекувам дека ќе се спушти цената па ќе го прифатам предлогот на членот и ќе купам акции.
Незнам што читаш и за кои приходи од камати зборуваш. За ОХБ сум образложил се . . .
ОХБ има најголем кредитен раст од големите банки на МСЕ.
ОХБ има 7,2% кредитен раст , ТНБ 5,7% , СТБ 3,4% , КМБ 0% . . . . Можеш да провериш бројките се достапни . . .
ОХБ во кризна година за неа има најголем кредитен раст од големите банки на МСЕ. . .
Јас чекам 2 месеца со налог на 4600, па никој не ми пушта.
2018 година ОХБ ќе направи над 1000 денари по акција профит или околу 9 милиони евра.
Ако бидат 950 не се лути
.
oHRIdska neazurirale broj akcii vsusnost dobivka 679 Toa se 32% pad od lanski 992
Па јас мислев дека стварно знаеш право, а ти дупка . . .
Извештајот се однесува за 2017 значи до 31.12.2017. А тогаш банката имаше 438.ххх акции.
Па на тој број акции е поделен профитот. Новите акции беа запишани пред некој ден.
Па така да профитот од 2018 ќе се дели на 516.ххх акции . . .
p.s.
Охридска после ТНБ има најдобар биланс меѓу големите банки на МСЕ . Секој кој чита поразлично би му препорачал нека поучи малку банкарско работење.
За 2-3 години се гледаме. Тогаш ќе се преброиме.
Проектирам дека ОХБ и КМБ ќе ја дуплираат цената, СТБ и ТНБ со послаб раст од нив зошто се солидно пораснати . . .