Македонска берза

Член од
12 јули 2017
Мислења
109
Поени од реакции
100
Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Spored noviot Zakon za energetika celata energetska infrastruktura podzemna i nadzemna treba da ja prevzeme drzavata / lokalnata vlast, kako vo slucajot so GA-MA delot od MPT treba da bide otkupen od drzavata ili gradot Skopje ke ja zeme distribucijata (snabduvanje) za greenje taka sto istoto bi trebalo da se odnesuva i za produktovodot.

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
93,6 denari dividenda ttk...
Аман овие зарем ништо не им треба за реинвестирање?

Од што мислат да ја раснат добивката? Или не мислат да ја раснат?

Не знам дали е за радување, искрено

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
Аман овие зарем ништо не им треба за реинвестирање?

Од што мислат да ја раснат добивката? Или не мислат да ја раснат?

Не знам дали е за радување, искрено
Imaat dobra adekvatnost na kapitalot I eden kup nedviznosti koi gi prodavaat, a smetkovodstveno im se podceneti, mozat da rastat I bez ovaa dividenda...

taka da mislam nema logika da gi cuvaat vo blagajnicki zapisi parite, podobro tete i jas znaeme sto da pravame so niv ;)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Каков очаен резултат на Охридска. Толку многу се збореше дека имаат кредитна експанзија а всушност приходите од камата одат надолу а исправката нагоре.

Очекувам дека ќе се спушти цената па ќе го прифатам предлогот на членот и ќе купам акции.

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Оууууууу @maksimmus друже па ти си бил еден од јеховините сведоци на Топлификација на форумов.

Какви приказни си пишувал за цени од 6.000, па цена од 10.000 за TPLF, па дивиденда од 400 денари... Ауууууууу

Дај напиши уште некоја приказна што ја кажува Хаџи Мишев за гео-политиките во светот, па за син му на Бајден...

Во право е @bosko007. Ако некој сака да заработи нешто на берза, треба обратно да тргува од твоите совети :D
Ти човече постоиш само да се инаетиш . . .
Држи се ти до политиката, Грујо, Фамилијата, Нато и ЕУ прескокниме малку . . . . .
Цели 7 месеци го читам форумов и ништо паметно што ќе ми користи не сум прочитал од тебе . . .

Зар мислиш дека би те послушал како да го моделирам портфолиото . . .
Јас би играл секогаш спротивно од твоите препораки и верувај ќе направам пари.

п.с.
Извини што СТБ не скокна над 1ххх,00 , но јас не сум ти крив . . . . Пазарот одлучува . . .
А за СТБ верувај дека сум доктор . . . Најубави пари направив на СТБ . . .
Гарант ти тогаш Топлификација, Макпетрол и КМБ преферираше . . .
Ако не ја почитуваш Охридска ти и не знаеш што е банкарство . . .[DOUBLEPOST=1519776432][/DOUBLEPOST]Не ми се верува колку познавам психологија . . . .
Додека јас 2013 година купував СТБ тој купува и препорачува Топлификација, Комерцијална и Макпетрол . . . Кој експерт . . .
Денес ја продавам СТБ, а тој купува . . .
Денес ја плука КМБ која 2013 ја воздига во облаци . . .
Затоа си лут ти, па сите додека правеле пари ти си губел на ТПЛФ, КМБ, МПТ . . .
БравоШампион . . . Цар . . .
Сега знам дека од КМБ и ОХБ ќе се пензионирам!!!
Погледни на мојновац што сум купувал во 2013 па да видиш како се прават пари . . .

Pi[uva[ za Toplifikacija
Наместо да ни одговориш зошто ги тераш сите да влезат во Охридска, а ти не си во неа со сите пари ти ми викаш немам одговор и ми пишуваш да се држам до Грујо , па и си се мачел цела вечер да бараш стари постови кај сум имал се акции само ништо да не одговориш , што не ме праша ке ти кажев наместо да се мачиш да бараш оти нема што друго да напишеш за одговор. И запамти не се доаѓа на форум само да украдеш информација како што си пишал горе туку и да споделиш нешто, право партиско користољубие друг да го рани со информации и парички.

Оууууууу @maksimmus друже па ти си бил еден од јеховините сведоци на Топлификација на форумов.

Какви приказни си пишувал за цени од 6.000, па цена од 10.000 за TPLF, па дивиденда од 400 денари... Ауууууууу

Дај напиши уште некоја приказна што ја кажува Хаџи Мишев за гео-политиките во светот, па за син му на Бајден...

Во право е @bosko007. Ако некој сака да заработи нешто на берза, треба обратно да тргува од твоите совети :D
андријанче
А што сум напишал лошо освен што сум ја коментирал одлуката не менаџментот дека ке откупува до сумата што е наведена, ако не беа судските спорови добивка што требаше како дивиденда да се подели беше во 5 годишниот план објавен на нивниот веб. Јас изгубив 2300 денари по акција ама ја гризнам загубата еве за да можеш ти сега да се ситиш.

Ама ова твое ситење многу кажува за тебе колку си фрустриран од мене,а баш пред некое време напиша дека моите постови не си ги ни читал ама еве гледаме дека не само што ме читаш него уживаш во најголема мизирија да се замараш со мене да се ситиш незнам само кој од кого е подоле овој партискиот спелеолог од згора или ти од твојата дупкичка створена од што друг ти ја наредил работата.

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Ако го видите Минчо пренесете му дека го пишуваат по портали:

upload_2018-2-28_19-54-9.png

Член од
23 мај 2017
Мислења
66
Поени од реакции
35
Ohridska banka Po mene e odlicnea vo uslovi na golema rezervacija od 8 mil za strumica tabak, ocekuvav 5.5 mil ispadnaa 6 samo zavisi koj kako ja gleda.

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
„Стопанска лобито“ пак гледа во туѓ двор :) .

Наместо да ни одговориш зошто ги тераш сите да влезат во Охридска, а ти не си во неа со сите пари ти ми викаш немам одговор и ми пишуваш да се држам до Грујо , па и си се мачел цела вечер да бараш стари постови кај сум имал се акции само ништо да не одговориш , што не ме праша ке ти кажев наместо да се мачиш да бараш оти нема што друго да напишеш за одговор. И запамти не се доаѓа на форум само да украдеш информација како што си пишал горе туку и да споделиш нешто, право партиско користољубие друг да го рани со информации и парички.
1. Никој не ве тера да купувате ОХБ и на секое нагласувам секој нека размислува со своја глава.
2. Не се мачев повеќе од 10 минути да ти ги најдам постовите. Не вредиш ни 15 мин. Ама си блокирал некоја можност да те пребарува човек полесно. Лесно се пребарува. Ме интересираше дали сум те проценил. И види стварно сум ти го погодил портфолиото . . .
Проблем е тоа што си навлекол луѓе на ТПЛФ, КМБ во 2013 година. Некој и по 5 години не ги вратил парите, а не 5,6,7 кратно да профитира како многумина други. За разлика од тебе кој ме послушал во последните 8 години пари направил. Мојновац и кајгана ми се сведоци . . . . И во ист таков стил ја форсираш СТБ денес. . . Пак сакаш да ги заебеш или не си свесен за своето незнаење???
3. Од форумот гледам размислувања, расположение, психологија, а вистинска информација уште не сум сретнал . . . Јас играм по логика, следам тренд и чекам 3-4 години . . . Некоја посебна информација не влијае на мојата стратегија . . . Играм на долги стази, а не од денеска за утре.
Што сакаш подобра препорака да продадеш СТБ на 970 и да си купиш КМБ на 2600 ден. . . Ти тогаш се инаетеше и караше. а ти си ја форсирал КМБ во 2013 . . . .
Еве ти добра препорака . . .
Ако СТБ направи 41 мил. ЕУР или ТНБ 33 мил. ЕУР кинам диплома по берза :) .
ОХБ е над 5 милиони ЕУР, а КМБ над 10 мил. ЕУР . . . .
И тогаш се инаетеше и тврдеше дека СТБ ќе оди над 40м.ЕУР . . . .
ОХБ и КМБ ти кажав дека ќе имаат одличен 4 квартал . . . . Па ќе ме убиевте за малку . . .

Каков очаен резултат на Охридска. Толку многу се збореше дека имаат кредитна експанзија а всушност приходите од камата одат надолу а исправката нагоре.
Очекувам дека ќе се спушти цената па ќе го прифатам предлогот на членот и ќе купам акции.
Незнам што читаш и за кои приходи од камати зборуваш. За ОХБ сум образложил се . . .
ОХБ има најголем кредитен раст од големите банки на МСЕ.
ОХБ има 7,2% кредитен раст , ТНБ 5,7% , СТБ 3,4% , КМБ 0% . . . . Можеш да провериш бројките се достапни . . .
ОХБ во кризна година за неа има најголем кредитен раст од големите банки на МСЕ. . .
Јас чекам 2 месеца со налог на 4600, па никој не ми пушта.
2018 година ОХБ ќе направи над 1000 денари по акција профит или околу 9 милиони евра.
Ако бидат 950 не се лути :) .

oHRIdska neazurirale broj akcii vsusnost dobivka 679 Toa se 32% pad od lanski 992
Па јас мислев дека стварно знаеш право, а ти дупка . . .
Извештајот се однесува за 2017 значи до 31.12.2017. А тогаш банката имаше 438.ххх акции.
Па на тој број акции е поделен профитот. Новите акции беа запишани пред некој ден.
Па така да профитот од 2018 ќе се дели на 516.ххх акции . . .

p.s.
Охридска после ТНБ има најдобар биланс меѓу големите банки на МСЕ . Секој кој чита поразлично би му препорачал нека поучи малку банкарско работење.
За 2-3 години се гледаме. Тогаш ќе се преброиме.
Проектирам дека ОХБ и КМБ ќе ја дуплираат цената, СТБ и ТНБ со послаб раст од нив зошто се солидно пораснати . . .

Kajgana Shop

На врв Bottom