Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Бруката сдсШ сега почна и да руши споменици (Ќосето). Ќе им се удри од глава и на едните (дпмНЕ) и на другите (сдсШ) кои работат против својот македонски народ. Убаво рече некој погоре, ниеден ш иптар не се избрка од работа, на Бит Пазар е како Кандахар. Не постои закон таму, исто и во Тетово и Гостивар. На УЈП им е СТРАВ да ги исчешлаат ш иптарските дуќани/тезги.
И нека го симне некој оној нелигитимниот претседател на дпмНЕ Мицко.
Ах бе друже јас таа неправда одавна на своја кожа ја трпам затоа сум апатичен и критикувам се живо на форумов и веќе не ми е гајле ни за имиња ни за ќосиња.

S

silmarillion

Гостин
Ќосето не е антички,што не почнаа прво со Ацета.Патем кога би го тргнале Аце може да се врати кругот и да се ишара плоштадот со коцките.Па културно да се врати рекламата од стара Стоковна Куќа.Исто како стара добра времена.Само Киро ќе фали и да се потсетиме на млади години.
Па калдрмата е нешто најдобро што му се десило на градов. Да не беше така немаше Пенов да ја откорне и распродаде. Којзнае низ кои све градови низ Европа газиш на калдрмата што тебе толку ти смета и викаш "ех што ти е историја". Ама не, си сакате вие кичерај, бекатонче, расклацкани плочки пуни вода, гипсани фасади што мувлосуваат, споменици без никаква потреба ставени без никаков план. Шо да праиме сеа тоа е, Господ не стаил у иста држава да бидеме.

Да ти кажам нешто тебе и на другиве ќосиња што паѓате у несвест а до вчера не знаевте кој е тој, па и денес ми се чини дека појма немате туку го величите дека ви отсликува едно време на владеење на ВМРО, вашата такозвана златна ера.

Од сите ебани споменици од Гоце Делчев до Ќосе и Гејот на коњ, поголема вредност, емотивна, историска, човечка, имаат сите оние дрва што ги исекоа у ниедно време со полициска придружба небаре трета светска војна почнува. Сите дрва на ул. Македонија што се исекоа, сите дрва на плоштадот што се исекоа, сите дрва на Илинденска, на бул. Климент Охридски, секое едно од нив има поголема вредност од глупите споменици на Ќосе, АСНОМ, Прометеј, Геј он а хорс и целата негова фамилија од другата страна на Вардар.

Грујо успеа да испере миљони со СК2014, да проба да си го реши комплексот на старо Скопје у кое он бил никој и ништо и ради таа бабура од нос не го пуштале да влезе у ниедно диско, да створи лажен патриотизам и негативен набој према се што е критика за него и државата мислејќи дека ќе гинат за него у даден момент. Жално за генерациите што изгубија допир со својот град у кој израснале поради комплексите на едно сељанче ружно кое силом прилике добило моќ и власт да си ги лечи фрустрациите. Жално, а сега, не барајте разбирачка за вашите болки, одамна тоа чувство е отстрането од оние што ги нарекувавте предавници, квинслинзи и слично. Истите тие кои до пред Грујо ви беа пријатели и роднини. Вашиот лузерски менталитет дозволи да ве закрви со секој оној што критикува пошто секоја критика си ја сфаќавте лично. Така ве истренираа јебига, а и беше тешко со оглед на капацитетот што го немате. Сега, молете се на Господ, само тој ви остана.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.409
Поени од реакции
24.125
Штета... уништија споменик стар неколку стотици милиони години! Ни го убиваат културното наследство и не прскаат со чемтрејлс
Sega raka na srce i da sakaat takov da rusat nema. Najstar sto mozat da najdat za da ni go ubijat naseto kulturno nasledstvo bi bil star otprilika 70 godini plus minus toest od koga postoime ili Tito ne napravi narod.
Ako rusat nekoj postar od toa avtomatski im go rusime kulturnoto nasledstvo na nasite sosedi i ete ti belja. Isklucok treba da se napravi za onie spomenici ili spomen ploci kade gi kudime Bugarite i gi narekuvame fasisti i okupatori posto se e toa laga i izmama.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Акo.Некa гo симнaт АНДOН a некa гo пoстaвaт Џемo.Андoн бил убиец спoред Мaкедoнците a ЏЕМO бил херoј спoред Албaнците.Е зaтoa кур ке јaдеме.Истo кaкo штo Јoхaн бил убиец, a Хaзби бил херoј

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Акo.Некa гo симнaт АНДOН a некa гo пoстaвaт Џемo.Андoн бил убиец спoред Мaкедoнците a ЏЕМO бил херoј спoред Албaнците.Е зaтoa кур ке јaдеме.Истo кaкo штo Јoхaн бил убиец, a Хaзби бил херoј
Според НЕ-македонците, според АНТИ-македонците, според предавниците.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Нема да го коментирам тргнувањето на споменикот на Андон зошто и не вреди за овие бубашваби што се на форумот кои се ежат од се што е македонско.Чудна ми е глупавата политиката на владата.Знаат дека не се способни да дислоцираат некој шпонски споменик а почнуваат да тргаат македонски споменик и свесни се како тоа ќе помине кај народот.Ама тоа е во генот на титовизмот а за жал го имаме за сите овие 30 години "независност".И не го тупете со тоа братоубиец кога веќе кажувате нешто прочитајте прво па ќе разберете кој бил брат му.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.419
Поени од реакции
4.329
Ајде наградно прашање, по преименување на идентитетот и јазикот од македонски во некоја неприродна кованица, каква ќе биде реакцијата на македонците вон Р.Македонија ??
Не само дијаспората која е со децении и децении во Уса, Канада и Австралија, а која е под силен притисок на грците, туку и економските мигранти кој секодневно ја напуштаат РМ ќе станат блгари, грци, германци и слично....
На тие што заминале им е епсибир и најмалку ме загрижува нивната реакција. Нака се кажуваат што сакаат, а ако пак не им чини тоа, тогаш нека се вратат овде и нека сркаат малку од оваа манџа па после нека паламудат.[DOUBLEPOST=1519302233][/DOUBLEPOST]
Нема да го коментирам тргнувањето на споменикот на Андон зошто и не вреди за овие бубашваби што се на форумот кои се ежат од се што е македонско.Чудна ми е глупавата политиката на владата.Знаат дека не се способни да дислоцираат некој шпонски споменик а почнуваат да тргаат македонски споменик и свесни се како тоа ќе помине кај народот.Ама тоа е во генот на титовизмот а за жал го имаме за сите овие 30 години "независност".И не го тупете со тоа братоубиец кога веќе кажувате нешто прочитајте прво па ќе разберете кој бил брат му.
Нека му го стават сега пред врата на шампитата. Сега се кодошат меѓусебно.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Македонија најкорумпирана држава на балканот и пошироко.На добар пат сме да ја стигнеме Сомалија во оваа дисциплина!Пак пази богати бараме да не примат во ЕУ.:eek:Чуму им е ваква багра,не ми е јасно.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
ВМРО градеше ноќе, СДСМ руши ноќе
Градеше стиропор и гипс за тешки милиони, кои како никад до сега ги цедеше од народот, со најразлични давачки, измислени задолжителни услуги, драконски казни селективно применувни, извршители и што ли уште не.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Па калдрмата е нешто најдобро што му се десило на градов. Да не беше така немаше Пенов да ја откорне и распродаде. Којзнае низ кои све градови низ Европа газиш на калдрмата што тебе толку ти смета и викаш "ех што ти е историја". Ама не, си сакате вие кичерај, бекатонче, расклацкани плочки пуни вода, гипсани фасади што мувлосуваат, споменици без никаква потреба ставени без никаков план. Шо да праиме сеа тоа е, Господ не стаил у иста држава да бидеме.

Да ти кажам нешто тебе и на другиве ќосиња што паѓате у несвест а до вчера не знаевте кој е тој, па и денес ми се чини дека појма немате туку го величите дека ви отсликува едно време на владеење на ВМРО, вашата такозвана златна ера.

Од сите ебани споменици од Гоце Делчев до Ќосе и Гејот на коњ, поголема вредност, емотивна, историска, човечка, имаат сите оние дрва што ги исекоа у ниедно време со полициска придружба небаре трета светска војна почнува. Сите дрва на ул. Македонија што се исекоа, сите дрва на плоштадот што се исекоа, сите дрва на Илинденска, на бул. Климент Охридски, секое едно од нив има поголема вредност од глупите споменици на Ќосе, АСНОМ, Прометеј, Геј он а хорс и целата негова фамилија од другата страна на Вардар.

Грујо успеа да испере миљони со СК2014, да проба да си го реши комплексот на старо Скопје у кое он бил никој и ништо и ради таа бабура од нос не го пуштале да влезе у ниедно диско, да створи лажен патриотизам и негативен набој према се што е критика за него и државата мислејќи дека ќе гинат за него у даден момент. Жално за генерациите што изгубија допир со својот град у кој израснале поради комплексите на едно сељанче ружно кое силом прилике добило моќ и власт да си ги лечи фрустрациите. Жално, а сега, не барајте разбирачка за вашите болки, одамна тоа чувство е отстрането од оние што ги нарекувавте предавници, квинслинзи и слично. Истите тие кои до пред Грујо ви беа пријатели и роднини. Вашиот лузерски менталитет дозволи да ве закрви со секој оној што критикува пошто секоја критика си ја сфаќавте лично. Така ве истренираа јебига, а и беше тешко со оглед на капацитетот што го немате. Сега, молете се на Господ, само тој ви остана.
Ај сега истотот Зајко кодошот и нивните пајташи ќе исперат милиони со рушење споменици и дислокација и бродчиња дури и побетер и плус раздолжување од буџетот значи сдс е поголемо ЗЛО од....

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Сега логично би било да ги тргнат и спомениците на Гоце Делчев и Даме Груев - луѓето кои му давале наредби на Ќосето кого да ликвидира. Не бива такви психопати на кои само убиства и масакри им се вртеле низ глава, да имаат споменици на плоштад.
Под итно да се тргне споменикот на гемиџиите бидејќи поттикнува тероризам кај младите генерации Македонци ... гемиџиите биле терористи кои дигале во воздух бродови, банки и.т.н. чуму е ваков споменик во центарот на Шкупи-сити !

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.376
Поени од реакции
8.962
Од споменикот на Ќосето ќе бидат направени најубавите вентили и цевки преку кои ќе продолжи да суштествува храбриот и непокорлив дух на Македонците.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ај сега истотот Зајко кодошот и нивните пајташи ќе исперат милиони со рушење споменици и дислокација и бродчиња дури и побетер и плус раздолжување од буџетот значи сдс е поголемо ЗЛО од....
Мене нешто друго ми е интересно ... СДСМ се веќе цела година на власт и се чудам како тоа никој за ништо не се буни ... на Грујо сите му цвикаа и лозари, млекари, тутунари, протести, блокади, па и оние стечајците бе кои беа избркани од работа во времето на СДСМ а му протестираа на Грујо ко он да е крив за нивната судбина ... сега е тотална штама, веќе никој не говори за оние ветувањата на СДСМ за повисоки плати и пензии, подобар живот, никој веќе не се замара со она имање-немање на демократија, слобода и правда ... опозицијата(Мицко) си спие во зимски сон, изгледа целта беше само да падне Грујо и навистина одеднаш магично сите проблеми исчезнаа во државава или пак народот има тотална амнезија или се крчка т.е. се подготвува теренот за нешто друго којзнае !

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ne se soglasuvam deka mora nokje da se raboti, naprotiv. Nokje postoi pogolema opasnost da se desi nesto poradi loso osvetluvanje. I trganje spomenik e rabota koja relativno brzo i bez problemi se pravi (kako sto vidovme). Da ne spomnuvam nokjni smeni za rabotnicite i dopolnitelni troskoj. Taka da i predhodnata i segasnata vlast rabotea noke i nenajaveno za da nema protesti od narodot. Neli na narodot ne moze da mu se veruva. Da bese najavena noknava akcija ke recev ok - ima pricini ama ne e za da zataskat. Ama vaka jasna e celta.
Не бе грешка си. Народот може да греши кога гласа, ама има кој да го поправи тоа постизборно. И да греши кога протестира.[DOUBLEPOST=1519315594][/DOUBLEPOST]
Чекај малку, офф топик, дали тоа сдс се сметаат за државотворци?
Да

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom