Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Уште за името верглате? Мене ќе ми смета само ако ме натераат 1800 за пасош да дадам.[DOUBLEPOST=1519239459][/DOUBLEPOST]А зошто не ми е гајле како ќе се викаме? Затоа што до толки сме економски девастирани и корумпирани што за 50 год секако ќе нема жители.
http://faktor.mk/koj-e-chovekot-koj-dade-ostavka-pred-ministerkata-i-ja-
shokirashe-hrvatskata-javnosta

Човеков е експерт демограф и во Хрватска има попис и знаат дека и тие се во гомна тешки од кои нема назад. Ова е можеби единствениот чесен политичар.

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
.. патем, едно наградно прашање:
Што е полошо, превоз на ученици во Битола , поскап од тој во ТОКИО, за кој ИМА прислушкувани разговори или
превоз на ученици во Струмица и Куманово , поскап од тој во Битола ама за кој
НЕМА има прислушкувани разговори :cool:
Полош е превозот во Битола.
Што е наградата?

V

viktora

Гостин
И договорот со Бугарија го прифати.

Него шарениве педери многу тивки се, им го дудлаат на државотворците.
Не се тивки.Гледаа Мис Македонија на Канал 5.
1519242125455.jpg
Сега ќе се активираат.[DOUBLEPOST=1519243277][/DOUBLEPOST]
Ајде наградно прашање, по преименување на идентитетот и јазикот од македонски во некоја неприродна кованица, каква ќе биде реакцијата на македонците вон Р.Македонија ??
Не само дијаспората која е со децении и децении во Уса, Канада и Австралија, а која е под силен притисок на грците, туку и економските мигранти кој секодневно ја напуштаат РМ ќе станат блгари, грци, германци и слично....
Од стотици илјади македонци во Австралија само неколку стотици испаѓаат на протести против промена на име и јазик.Сега направи математика каква би била реакцијата на дијаспората.

Последно уредено од модератор:
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Уште за името верглате? Мене ќе ми смета само ако ме натераат 1800 за пасош да дадам.[DOUBLEPOST=1519239459][/DOUBLEPOST]А зошто не ми е гајле како ќе се викаме? Затоа што до толки сме економски девастирани и корумпирани што за 50 год секако ќе нема жители.
.
Немој сеа и ти вакви постови, ќе ти се јави некој "загрижен" патриот од дијаспората, што ќе правиш после?
Сеуште не ми е јасно зошто дијаспората не протестира за да се зајакне економијата во Македонија?
Сепак имаат овде роднини и треба колку толку да им значи како им живеат роднините овде.
Или сепак се загрижени можеби дека ќе се покачи стандардот и кога ќе доаѓаат овде нема да урлаат како што прават сега?
Секоја чест за исклучоците.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
За жал импактот што го остави неговото единесет-годишно уништување на народот, државата и партијата не може да се занемари, бидејќи милион и една работа кои произлегоа од неговото владеење, сеуште имаат и ќе имаат голем импакт врз реалноста тука, што никако не може да се занемари.
Плус, не е он баш никој и ништо, сеуште владее во најголемата опозициона партија.

Никој фала не му кажа, а го уценуваа со децата.
А пред него, мед и млеко течеше... дојде тој и ја усра!!

Ај бе оди земи ја дозата! А ако апчињата не ти помагаат во дијагностицираната Грујофобија... едноставно НЕ ГО ТУПИ БАТО!

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871

Ете споменикот баба Рога на Ќосето го расшрафија..Мухи талибанецот ликува, сигурно пошто едно опшество за сите ќе се согласи дека истото треба се стори со илегалните спомен обележја на ОВК/ОНА и нивните нешто постари балистички идеолози, или башка држава се тие?

Лидерот исто кој тој пред него за време на вакви чувствителни потези киднат надвор од вилаетот :icon_lol:

Член од
8 октомври 2014
Мислења
489
Поени од реакции
300
Ama priznaj deka ti se vlazni pickata od takvi golemoalbanski izjavi :icon_lol:

„Транспаренси интернешнл“ открива скандал со злоупотреба на буџетски средства од страна на ДУИ

На листата на донатори на политичката пртија ДУИ во 2016 година се јавуваат јавните претпријатија АД Македонска пошта, АД Аеродроми на Македонија и ЈП Македонски железници – инфраструктура, што е спротивно на законот, објави денеска „Транспаренси интернешнл-Македонија“. Од таму велат дека Државната комисија за спречување на корупцијата за ова го известила Обвинителството, поради сомнение за злоупотреба на буџетски средства.
:drk::drk:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.956
Поени од реакции
50.921
Аууу Каква победа за министерството за суканици и ауто-субвенции.
Ако со ќосето не го опра резилот од парите што си ги доделија сами на себе, не знам стварно што повеќе сака овој народ за да сфати дека државава е на прав пат.

V

viktora

Гостин

Ете споменикот баба Рога на Ќосето го расшрафија..Мухи талибанецот ликува, сигурно пошто едно опшество за сите ќе се согласи дека истото треба се стори со илегалните спомен обележја на ОВК/ОНА и нивните нешто постари балистички идеолози, или башка држава се тие?

Лидерот исто кој тој пред него за време на вакви чувствителни потези киднат надвор од вилаетот :icon_lol:
Не ми е јасно како придонесува албанскиот сунет за македонската култура па да се промовира и да им се доделува пари од државниот буџет.

http://kurir.mk/makedonija/vesti/paradoksite-nemaat-kraj-od-kultura-pari-za-proekti-za-sunet-i-gostivarska-kujna-vo-pariz/[DOUBLEPOST=1519287036][/DOUBLEPOST]
Оде Ќосе у ниедно време. Како го ставија така го тргнаа.
Ме потсетуваат на ИСИС.И они вака им ги ебаа спомениците во Сирија и Ирак.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Штета... уништија споменик стар неколку стотици милиони години! Ни го убиваат културното наследство и не прскаат со чемтрејлс
И тоа споменик на онаква добра и благородна личност, гордост на секој братоубиец. :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom