Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Од кај
Мерко си нарачал кола бела боја со кожа и 200 коња. И јамболија нека му стаат и она Х освежувач на ретровизор ебате шипурајката. До кога бе со џибериве до кога?
И CD обесено на ретровизорот. Штета што СДСМ го стави градоначалник. Како министер ќе не оправеше со странски инвестиции, заедно со Самка.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
За жал импактот што го остави неговото единесет-годишно уништување на народот, државата и партијата не може да се занемари, бидејќи милион и една работа кои произлегоа од неговото владеење, сеуште имаат и ќе имаат голем импакт врз реалноста тука, што никако не може да се занемари.
Плус, не е он баш никој и ништо, сеуште владее во најголемата опозициона партија.

Никој фала не му кажа, а го уценуваа со децата.
pogolem impakt od grujovoto kradenje kje ima od momentalnive gomnari na vlast ako prodolzite da mantrate `grujo ova,grujo ona` i ne ja vidite shumata od drvjata. znaes kako vikaat, bolje da se spreci mesto da se leci. kako kje se sankccioniraat sranjata na momentalnava vlast kje bide pokazatel dali sme zasluzile drzava ili ne. sranjata od minatoto nemozes da gi smenis, moes da gi sprecis sranjata na momentalnite gomnari na vlast.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
pogolem impakt od grujovoto kradenje kje ima od momentalnive gomnari na vlast ako prodolzite da mantrate `grujo ova,grujo ona` i ne ja vidite shumata od drvjata. znaes kako vikaat, bolje da se spreci mesto da se leci. kako kje se sankccioniraat sranjata na momentalnava vlast kje bide pokazatel dali sme zasluzile drzava ili ne. sranjata od minatoto nemozes da gi smenis, moes da gi sprecis sranjata na momentalnite gomnari na vlast.
Па затоа и реков дека одсеа ко тебе ќе зборам само ствари што му идат у прилог.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.408
Поени од реакции
24.125
Коа зборам со куртони ме боли уво за тие политички коректности.
Ami aj sega Alda i Waoo da ti gi naracame za da imas so koj da si zboras na nivou (n)[DOUBLEPOST=1519232376][/DOUBLEPOST]
Па затоа и реков дека одсеа ко тебе ќе зборам само ствари што му идат у прилог.
Ne ne pocekaj prvo neka zavrsi sudenjeto za Smilkovsko pa posle olesni si ja dusata :).

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Мерко си нарачал кола бела боја со кожа и 200 коња. И јамболија нека му стаат и она Х освежувач на ретровизор ебате шипурајката. До кога бе со џибериве до кога?
Па нормално ,шо и да направат пак ќе си се на власт без никаква одговорност за стореното!Ќе си лежите за дуи не важи.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.704
Поени од реакции
16.919
РЕК Битола е посебна приказан...за овие 3-4 години борба за власт се наслушавме многу гомнарии од страна на сдсм и соросоидите, многу од нив контрадикторни сами на себе
- власта треба да понесе одговорност за неработењето на РЕК Битола поради бавното отклонување на хавариите
- власта намерно не ја оспособува РЕК Битола да работи 100% за да се богати увозничката струјна мафија
( Ангушев :facepalm:)
- РЕК Битола произведува поскапа струја од увозната а енормно ја загадува Битола ... единствено точно и коректно, Нема зошто да праи РЕК Битола повисоки трошоци и да загадува КОГА има на пазар ефтина увозна струја !!
Арно ама сега за некој таму да ги наполно џебовите БЕЗ ТЕНДЕР се направи зделка а парадоксот е дека СЈО во исто време има постапки за такви работи...
Сега оправданието на власта е дека било ИТНО ..
Па било ИТНО и ГП Бетон да го заврши музејот додека машините биле таму ( ако ги тргнеле од таму се е поскапо 2х) ама СЈО ја тужи Канчевска.... бај тхе веј, НЕЛИ беше оптужен и директорот на Бетон а сега нешто НЕ Е :mad:
.. патем, едно наградно прашање:
Што е полошо, превоз на ученици во Битола , поскап од тој во ТОКИО, за кој ИМА прислушкувани разговори или
превоз на ученици во Струмица и Куманово , поскап од тој во Битола ама за кој
НЕМА има прислушкувани разговори :cool:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.349
Поени од реакции
21.733
koj den sme denes?probaj da odgovoris bez da go spomnes gruevski
Груевски ќе го спомне сигурно, ама за денот дека ќе го погоди, не верувам. Во паралелниот универзум на Берик, Каролинчето уште не е мажена, а Грујо се уште не е двоен стрелец на натпреварот ЕУ- Западен Балкан.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
what a time to be alive
Milchin,coekot sto napravvi kariera od parite na soros da gi renda sdsm i nivnite potezi.
nevladinive kjutat,cekaat napatstvija sto da mislat

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Можете до утре да се занимавате со мене, ама фактите сами си покажуваат кој работеше 24 часа за Mакедонија и не го даваше името:
ВО 2008 МЕРКЕЛ ПРИТИСКАЛА – ГРУЕВСКИ НЕ ПРИФАТИЛ РЕПУБЛИКА СКОПЈЕ (МАКЕДОНИЈА) ЗА ДА ВЛЕЗЕМЕ ВО НАТО (ВИДЕО)

http://news24.mk/vikiliks-ushte-vo-2008-merkel-pritiskala-gruevski-ne-prifatil-republika-skopje-makedonija-za-da-vlezeme-vo-nato-video/
(као да не слушнавме у бомбите колку он не бил спремен името да го смени)

V

viktora

Гостин
Можете до утре да се занимавате со мене, ама фактите сами си покажуваат кој работеше 24 часа за Mакедонија и не го даваше името:

(као да не слушнавме у бомбите колку он не бил спремен името да го смени)
Плус прифати тиранска платформа и закон за двојазичност во 2008г.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
Плус прифати тиранска платформа и закон за двојазичност во 2008г.
И договорот со Бугарија го прифати.

Него шарениве педери многу тивки се, им го дудлаат на државотворците.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.704
Поени од реакции
16.919
ВО 2008 МЕРКЕЛ ПРИТИСКАЛА – ГРУЕВСКИ НЕ ПРИФАТИЛ РЕПУБЛИКА СКОПЈЕ (МАКЕДОНИЈА) ЗА ДА ВЛЕЗЕМЕ ВО НАТО (ВИДЕО)

http://news24.mk/vikiliks-ushte-vo-2008-merkel-pritiskala-gruevski-ne-prifatil-republika-skopje-makedonija-za-da-vlezeme-vo-nato-video/
Ајде наградно прашање, по преименување на идентитетот и јазикот од македонски во некоја неприродна кованица, каква ќе биде реакцијата на македонците вон Р.Македонија ??
Не само дијаспората која е со децении и децении во Уса, Канада и Австралија, а која е под силен притисок на грците, туку и економските мигранти кој секодневно ја напуштаат РМ ќе станат блгари, грци, германци и слично....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom