Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Лоша сцена во очаен филм
За мене беше пресврт - до тој момент сериозно го гледав филмот :) И цела сала ќутеше, пошто нели сериозна сцена, а ја се газев од смеење, и девојка ми ме гледа како ненормален :) Не укапираа дека Тарантино се заебава. Мислам, после толку време врзана за кревет она ќе стане со 3 минути мрдање со палци на нозе...
Нејсе, радо гледам негови филмови иако не го ставам у не знам колку јаки режисери. Филмска забава.

Не бев запознат нешто превише со ликот и делото на Небојша Глоговац иако го имав гледано во неколку филмови од кои и Клопка каде што одлично успеа да долови очаен татко и е главниот "виновник" што овој филм има одличен рејтинг (не и во нашиот филм клуб) и собрано голем дел награди. Сум го гледал и во Буре барут, Кад порастем бичу кенгур,Инструктор, Луд збуњен нормалан, а последно и во серијата Убице мога оца.
Пред скоро време го гледавме со татко ми Ослободување на Скопје каде што глуми македонски партизан и се појавува во само 2 сцени и изговара 2 реченици на лош македонски. За него па беше тотално непозната појава и ме натера да го изгуглам да видиме кој е и што е. Тогаш прочитав дека е тешко болен и хоспитализиран утрото. Денес читам овде Џонтра напишал дека умрел. Отварам фејсбук, сите српски пријатели го оплакуваат на велико. 48 години бе. :(

OZ7VjxC.jpg

"Има да идем у тај Гронинген да им јебем кеву од управе до голмана свега ми" :LOL:

Искрено го немам гледано во многу улоги освен во Кенгурот и малата улога на партизан во "Вратиче се роде" серијалот, али дефинитивно глумец од калибарот на Сергеј Трифунович и Раде Шербеџија. Штета, млад човек пред се.:(

Toр ми беше многу како Гарданс оф д Галакси, али ОК, забавен беше. На Тор му простувам, еден од ретките суперхерои што не ме нервира. Јасно ми стана зашто е таков филмот коа дознав кој е режисер.
Дедис Хоум двојката е очекувано глупичок, али не као Хаус. Чекам Вил Ферел коа пак ќе напраи пак добра комедија. Али изглеа нема да дочекам.
Креш Пад не беше лоша комедија.

@whatto

20180210_155126.jpg[DOUBLEPOST=1518298935][/DOUBLEPOST]Колку што јас добро се сеќавам во Убиство во Ориент Експрес од Агата Кристи имаше
еден убиец, а не 12, и колку што ме држи сеќавањето, тоа беше некоја слугинка, или дадилка, а не 12 луѓе, иако и таму сите имаа свои мотиви.
Е сега не знам, пред сто години беше романот, многу малку се сеќавам, ама знам дека откако го прочитав бев со израз на воодушевување на лицето. По филмов бев со what the fuck was this израз на лицето.
Кенет Брана успеа да му го сруши угледот на еден Херкул Поаро.
Смешки![DOUBLEPOST=1518299520][/DOUBLEPOST]Сепак, изгледа лошо ме држи сеќавањето. Игнорирајте го тоа од погоре.

Последно уредено:
...ама сепак филмот не ми се допадна.[DOUBLEPOST=1518299630][/DOUBLEPOST]
Ја мислам исто беше.
Да, да, видов сега, го отворив романот пак, прочитај погоре. Не памтам добро, пред 100 години беше тоа.

...ама сепак филмот не ми се допадна.
мене да
на други што го гледаа со мене не
(вчера го глеав)[DOUBLEPOST=1518299759][/DOUBLEPOST]
...ама сепак филмот не ми се допадна.[DOUBLEPOST=1518299630][/DOUBLEPOST]
Да, да, видов сега, го отворив романот пак, прочитај погоре. Не памтам добро, пред 100 години беше тоа.
Па баш за ова вчера дур глеавме се расправав со тие што гледаа со мене. Ја викам исто беше, другиве - не бе не беше така.

Па баш за ова вчера дур глеавме се расправав со тие што гледаа со мене. Ја викам исто беше, другиве - не бе не беше така.
Па може таков впечаток имав зашто романот имаше навистина изненадувачки крај, јас бев воодушевен, а тука некако ко да не бев изненаден ни за момент.

Па може таков впечаток имав зашто романот имаше навистина изненадувачки крај, јас бев воодушевен, а тука некако ко да не бев изненаден ни за момент.
ја цело време зборам за филмот (стариот)
али и романот е ист
ја не сум го читал, али баш исто ко тебе, друштвово мое и филмот стар и романот го читале, а мислеа дека не е исто

(одамна било, да не се лажеме)

Можам да кажам дека стариот филм (кој беше подолг) повеќе ми се свиѓаше.

Јас го изгледав вечерва се спремав за рецензија али ќе ја затворам со финалната реченица од текстот кои планирав да го пишувам ''Ниту тој лош хипстерски брк не успеа да ја спаси целата ситуација од лоши хичкок-кадри,обид за уп-довн шотс,обид за интрига,изненадувачки елементи,обид за треперење кај гледачот,нервоза(нокти,уфо мисли низ вашата глава) помина времето на вакви twisting movies се што ни остана од тоа е Saw 19дел и Римејкови од 1686 година.''
И да ќе ги заборавев и оние филмови каде што секоје сабајле еден човек се буди во 09:37 и така поминува саат и десет минути од филмот се додека не се опамети дека треба да стане подобар човек wow so original.

wall e pred site sto postoele i sto ke postojat

coco koj najmnogu se potpira na prikazna e mnogu predvidliv

ubav i se toa ali ne me ispuni naj naj
Мене па ми беше многу сличен со The Book of Life, ко веќе да сум го гледал, единствена замерка ми беше тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom